FreeCinema

Follow us
09.0312:30

Weekly Newsroom #32


Δεν είχες χρόνο να ασχοληθείς με κινηματογραφικές ειδήσεις όλη την εβδομάδα (καλά, κομματάκι παραπάνω ήταν, να μείνει μεταξύ μας…); Οι περισσότερες από αυτές εξαντλούνται σε μια πρόταση ή τρεις αράδες και… «δε βαριέσαι, μωρέ»; Το FREE CINEMA σε σκέφτηκε και σε βγάζει από τη «δύσκολη» θέση με το… Weekly Newsroom! Και πάλι ωραίοι είμαστε edition!

Η πλειοψηφία των κινηματογραφικών ειδήσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν αξίζουν ούτε να τις θυμάσαι ούτε και να αφιερώσει κανείς κάτι περισσότερο από μια μικρή παράγραφο. Αυτή είναι μια δουλειά για το… Weekly Newsroom, δηλαδή. Μάθε έτσι ό,τι νομίζεις πως έχασες (αλλά επέζησες) εδώ και… μερικά επταήμερα, σε ένα και μόνο post (dude, seriously, έχουμε και ζωή)!

Locke movie

  • Βγήκε ένα κανονικό trailer για το «Locke», το θρίλερ που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις πέρσι σε Βενετία και Τορόντο. Είναι αυτό που διαδραματίζεται σε ένα… αμάξι (όλη η ταινία!), με οδηγό τον Τομ Χάρντι. Ο Δημητρακόπουλος είχε ξετρελαθεί.
  • Είδες το μουσικό ντοκιμαντέρ «What Difference Does It Make?», παραγωγής της Red Bull Music Academy; Τσέκαρέ το for free μέσα από το link που θα βρεις εδώ, αξίζει.

Guardians of the Galaxy

  • Ούγκα, ούγκα! Το πρώτο trailer για το «Guardians of the Galaxy» της Marvel ήταν θεοπάλαβο. (Κρις Πρατ, είσαι θεούλης.)
  • Casting news. Η Αμάντα Σάιφριντ θα είναι η πρωταγωνίστρια στο sequel του «Ted». Η (μάλλον ολοκληρωτική) εξαφάνιση της Μίλα Κούνις (που είχε τον πρώτο γυναικείο ρόλο στο original) αποτελεί επιλογή του Σεθ ΜακΦάρλεϊν, η οποία προέκυψε από το σενάριο και όχι εξαιτίας κάποιας ασυμφωνίας του με την ηθοποιό. Τέλος, ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, προς μεγάλη ικανοποίηση του Ρόμπερτ Ζεμέκις, θα υποδυθεί τον ισορροπιστή που περπάτησε πάνω σε ένα σύρμα το οποίο συνέδεε τα δύο κτίρια του World Trade Center το 1974, στο βιογραφικό «To Walk the Clouds».

RIP Ramis

  • R.I.P. Χάρολντ Ρέιμις. Πήγε 6 το πρωί και δεν ξέρουμε ποιον να καλέσουμε, πια…

Godzilla trailer

  • Της μαυροκακομοίρας γίνεται στο νέο trailer του «Godzilla»! Προφανώς. Τόσο λίμπα θέλουμε να τα κάνουμε κι εμείς για να το δούμε ΤΩΡΑ!
  • Ο μεγάλος νικητής της 29ης απονομής των Independent Spirit Awards (για τις ανεξάρτητες παραγωγές στις ΗΠΑ) ήταν εκείνη η ταινία με τον «έγχρωμο» (politically correct ορολογία) αστό που τον απήγαγαν και τον κράτησαν ως σκλάβο για δώδεκα χρόνια.

movie-43

  • Από την άλλη, στα Χρυσά Βατόμουρα, θριάμβευσε (δίκαια) το επικό τερατούργημα «Movie 43», που πρέπει να δεις κάποτε, για να πιστέψεις πως γυρίστηκε. Με αυτό το καστ!

Alain Resnais

  • R.I.P. Αλέν Ρενέ. Για πάντα στο «Marienbad».

Transformers Age of Extinction

  • Το νέο trailer του «Transformers: Age of Extinction» μας κάνει να τρέμουμε στην ιδέα ότι… θέλουμε να το δούμε! (Τουλάχιστον, δεν παίζει το βλαμμένο…)
  • Και αυτό είναι το trailer της νέας κινηματογραφικής version του μιούζικαλ «Annie». Μελλοντικό «bad movies we love» entry; (Μαράια Κάρεϊ, λείπεις.)

Grace of Monaco

  • Ιδού και το βρετανικό επίσημο trailer της «Grace of Monaco», που θα ανοίξει τις φετινές Κάννες και που ελπίζω η ελληνική εταιρεία διανομής της να έχει καταλάβει πως πρέπει να βγάλει στα θερινά και όχι στην επόμενη σεζόν, πριν αρχίσουν οι «διαρροές»…

Sin City A Dame to Kill For

  • Εννέα χρόνια μετά το πρώτο φιλμ, ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και ο Φρανκ Μίλερ επιστρέφουν με το sequel «Sin City: A Dame to Kill For». Θα καταφέρει να μας εντυπωσιάσει και πάλι; Πάρε μια πρώτη γεύση από το trailer.
  • Και βγήκε και το πρώτο featurette του «Noah», για τον μεγάλο πρωταγωνιστή τού φιλμ που, φυσικά, δεν είναι ο Ράσελ Κρόου αλλά… η κιβωτός!

Ορίστε. Αυτά ήταν όλα! Κάτι βραβεία και ένα μάτσο trailers. Πες κι ευχαριστώ που δε σου τα ζαλίσαμε.