FreeCinema

Follow us
03.070:00

ΞΑΦΝΙΚΑ… με επικού μεγέθους φινάλε!


Το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ επέστρεψε για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά κι απόψε ολοκληρώνει το πρόγραμμά του για το 2024. Το FREE CINEMA και ο Ηλίας Φραγκούλης θα σας αποχαιρετίσουν με ένα (από κάθε άποψη) μεγαλειώδες έργο, πάντα στον υπέροχο κήπο του σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46), πίνοντας μία παγωμένη Βίκος Cola. Ιδού η ταινία της τελευταίας μέρας και, μαζί, ένας απλός τρόπος για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις.

Η διοργάνωση του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, με τον αδιαμφισβήτητο χαρακτηρισμό του κινηματογραφικού θεσμού για τούτη την πόλη, μετρώντας με υπερηφάνεια δεκατρία χρόνια πια, ολοκληρώνει απόψε το πρόγραμμα των προβολών της για το 2024. Παραδοσιακά, στον υπέροχο και δροσερό κήπο του εξαρχειώτικου σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46), με χορηγό (για έκτη συνεχόμενη χρονιά) το Βίκος Cola, που φρόντισε να μας ξεδιψά κάθε βράδυ.

Η τελευταία μέρα του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ #13 περιλαμβάνει μία και μοναδική προβολή ενός φιλμ που είχα απωθημένο να παίξω εδώ και χρόνια, αλλά η διάρκειά του έμοιαζε απαγορευτική. Καθώς το κοινό έχει συνηθίσει στις μεγάλες ταινίες, πια, και ειδικά με τη γνώση ότι το σχετικό αφιέρωμα του σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ, κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα, πηγαίνει εξαιρετικά καλά κι έχει εξοικειώσει τους θεατές με την όλη ιδέα, επιτέλους, ήρθε η ώρα! Απόψε στις 21:00, κλείνουμε με την προτελευταία ταινία που γύρισε ο Ντέιβιντ Λιν, ένα έργο παρεξηγημένο στην εποχή του από την κριτική, που σήμερα θεωρείται ισάξιο με άλλα αριστουργήματα του Βρετανού σκηνοθέτη. Οι CinemaScope εικόνες του θα σας μείνουν αξέχαστες. Ένα ιδανικό φινάλε, λοιπόν, για την πιο επιτυχημένη σε προσέλευση διοργάνωση του ΞΑΦΝΙΚΑ μέχρι σήμερα!

Τι παίζει απόψε η ΡΙΒΙΕΡΑ, λοιπόν;

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΑΪΑΝ / RYANS DAUGHTER του Ντέιβιντ Λιν (1970) 200′ (21:00)

Σ’ ένα απομονωμένο χωριό στα νοτιοδυτικά της Ιρλανδίας, μια παντρεμένη γυναίκα με αδιέξοδη ζωή γνωρίζει το πάθος του αληθινού έρωτα με έναν Βρετανό αξιωματικό κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, προκαλώντας την οργή των ντόπιων κατοίκων, ηθικά και… εθνικιστικά. Επικό ρομάντζο εποχής, γυρισμένο μετά το «Δόκτωρ Ζιβάγκο» (1965), αν και υπήρξε εμπορική επιτυχία, σφαγιάστηκε από τους κριτικούς, με αποτέλεσμα ο πληγωμένος Ντέιβιντ Λιν να αποσυρθεί από το σινεμά έως το 1984! Σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργήματά του. Δύο βραβεία Όσκαρ.

Μπορείτε να διεκδικήσετε διπλές προσκλήσεις για την τελευταία μας προβολή με τον εξής απλούστατο τρόπο: στέλνοντας ένα e-mail συμμετοχής στο freecinemagr@gmail.com με θέμα ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Σε αυτό πρέπει να έχετε γράψει το (πραγματικό) ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο της ταινίας που (ίσως) πρόκειται να παρακολουθήσετε στο σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ απόψε. Οι νικητές λαμβάνουν ένα απαντητικό mail μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας και το όνομά τους θα βρίσκεται σε σχετική λίστα στο ταμείο του κινηματογράφου. Για updates και απορίες που αφορούν την όλη διοργάνωση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την περιοχή σχολίων κάτω από αυτό το post ή τη σελίδα του φετινού event στο facebook.

Προσοχή στις ώρες έναρξης (διαφοροποιούνται ανάλογα με τις διάρκειες των φιλμ)

Γενική τιμή εισόδου: 6 ευρώ (εξαιρείται η πρεμιέρα και το φιλμ λήξης)

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Χορηγός: Βίκος Cola

Με την ευγενική υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Χορηγοί επικοινωνίας: LiFO / LiFO.grinExarchia.grΜελωδία 99.2HiT 88.9En Lefko 87.7Red 96.3

Σχεδιασμός αφίσας: Synthesee

Εκτυπωτικές εργασίες: Copy Express

Διοργάνωση: FREE CINEMA