FreeCinema

Follow us
26.0912:00

EPIC… τρόμος με τον original «Εξορκιστή» στα Village Cinemas!


Τα Village Cinemas συνεχίζουν το concept των «Epic Movie Nights» με τον «Εξορκιστή» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, την ταινία που άλλαξε την πορεία του σινεμά τρόμου και… δαιμόνισε το κοινό με πρωτοφανή τρόπο! Για περιορισμένο αριθμό προβολών, με το extended director’s cut του φιλμ, εκεί που πρέπει να ζει κανείς το… επικό σινεμά: στη μεγάλη οθόνη.

Σταθερός και συνεπής υπέρμαχος των θεματικών προβολών κινηματογραφικών τίτλων από το παρελθόν, το FREE CINEMA στηρίζει την πρωτοβουλία των Village Cinemas και συμμετέχει στο πρόγραμμα των «Epic Movie Nights» ως χορηγός επικοινωνίας.

Το ομώνυμο αφιέρωμα θα περιλαμβάνει μεγάλες παραγωγές που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε κινηματογράφο, ανεβάζοντας τον πήχη του θεάματος και του μεγέθους ψυχαγωγίας, ενίοτε και με extended versions κλασικών ταινιών, όπως δεν τις ξανάδατε στο σινεμά. Η αρχή έγινε με την τεράστια επιτυχία της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Πίτερ Τζάκσον, ενώ ακολούθησαν οι πρώτες τρεις ταινίες του franchise «The Fast and the Furious», το κομιξάδικο έργο Τέχνης των «300» του Ζακ Σνάιντερ, η περίφημη Batman trilogy του Κρίστοφερ Νόλαν, αλλά και το διαστημικό έπος του «Interstellar».

Η συνέχεια σχετίζεται με το horror genre και ο τίτλος που φιλοξενούν οι EPIC Movie Nights αποτελεί κυριολεκτικό μύθο. Όπως είχα γράψει και στο αφιέρωμα με τα 50 καλύτερα φιλμ τρόμου όλων των εποχών:

«Θα μπορούσε να είναι μια φαντασίωση πάνω στις κοριτσίστικες / γυναικείες ορμονικές ανησυχίες, όμως, από τη στιγμή που η Λίντα Μπλερ αρχίζει να μεταλλάσσεται σε αυτό το βλάσφημο, δαιμονισμένο τέρας που φτύνει πράσινο εμετό και αυνανίζεται μ’ ένα σταυρό για να αποδείξει την απόλυτη ύβρη προς τα Θεία, προσγειωνόμαστε στην ιδέα του εμπορικού exploitation του πράγματος και κατανοούμε την παγκόσμια υστερία αποδοχής του φιλμ από το κοινό. Η υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας ήταν κάτι το πρωτοφανές για το είδος και, ίσως, η τελική επικύρωση της δύναμης της pop κουλτούρας… με την ευχή του Παζούζου!»

Προφανέστατα, μιλάμε για τον «Εξορκιστή» (1973) του Γουίλιαμ Φρίντκιν, έργο που διέλυσε τα ταμεία, προκάλεσε παγκόσμια υστερία στις κινηματογραφικές αίθουσες και προτάθηκε για δέκα βραβεία Όσκαρ (τιμήθηκε με τρία, στις κατηγορίες καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, μοντάζ και ήχου)! Προσοχή: οι συγκεκριμένες προβολές περιλαμβάνουν ένα σοβαρό twist, καθώς το κοινό των Village Cinemas θα παρακολουθήσει την ολοκληρωμένη version του έργου, με επιπλέον σκηνές που οι θεατές δεν είχαν δει στην original διανομή της ταινίας ή και σε πολλές επανεκδόσεις της ανά τα χρόνια.

Το «Ο Εξορκιστής: Extended Director’s Cut» θα προβληθεί με νέες ψηφιακές κόπιες 2K, σε αίθουσες των Village της Αθήνας (The Mall, Ρέντη και Παγκράτι) της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των Village Cinemas, αλλά και της app εφαρμογής τους.

Μείνετε συντονισμένοι στο FREE CINEMA και τα social του (facebook, Twitter, Instagram) για μελλοντικές ανακοινώσεις και περισσότερες «Epic Movie Nights»!