FreeCinema

Follow us
17.0210:00

Weekly Newsroom #31

Δεν είχες χρόνο να ασχοληθείς με κινηματογραφικές ειδήσεις όλη την εβδομάδα (άντε, ας πούμε και μερικές εβδομάδες παραπάνω…); Οι περισσότερες από αυτές εξαντλούνται σε μια πρόταση ή τρεις αράδες και… «δε βαριέσαι, μωρέ»; Το FREE CINEMA σε σκέφτηκε και σε βγάζει από τη «δύσκολη» θέση με το… Weekly Newsroom! Κανόνι edition σήμερα!

Η πλειοψηφία των κινηματογραφικών ειδήσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν αξίζουν ούτε να τις θυμάσαι ούτε και να αφιερώσει κανείς κάτι περισσότερο από μια μικρή παράγραφο. Αυτή είναι μια δουλειά για το… Weekly Newsroom, δηλαδή. Μάθε έτσι ό,τι νομίζεις πως έχασες (αλλά επέζησες) εδώ και… μερικά επταήμερα, σε ένα και μόνο post (dude, seriously, ακόμη κι εγώ κοντεύω να πεθάνω από πλήξη διαβάζοντας τα «νέα», ειδικά όταν δεν έχει συμβεί και κάτι φοβερό)!

Alone Yet Not Alone

• Το «οσκαρικό» άσμα «Alone Yet Not Alone» των Μπρους Μπρότον και Ντένις Σπίγκελ πήρε (με το συμπάθιο) τον πούλο από την πεντάδα των υποψηφίων για το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού. Η Ακαδημία έδωσε εξηγήσεις εδώ και έκανε και μια δεύτερη δήλωση εδώ, εμείς από την άλλη χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πέσουμε στα πατώματα από τα γέλια το Μάρτιο…
  • Ο Τζέσι Άιζενμπεργκ (Λεξ Λούθορ) και ο Τζέρεμι Άιρονς (Άλφρεντ) προστέθηκαν στο καστ του ήδη πολυτάραχου (βλέπε Μπεν Άφλεκ ως Μπρους Γουέιν)… «Untitled Superman-Batman Project». Μην ανησυχείς, το 2016 αργεί ακόμη.

colin-farrell-rachel-weisz

• Και το «The Lobster», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ανακοίνωσε νεότερα σχετικά με το καστ της. Μετά τη Λεά Σεντού, η Ρέιτσελ Βάις και ο… Κόλιν Φάρελ (!) είναι τα τελευταία ονόματα που έπεισαν (προφανώς) τους χρηματοδότες να μπουν στο project. Τα γυρίσματα ξεκινούν στα τέλη του Μάρτη στην Ιρλανδία. Είναι κομμάτι δύσκολο να χωνέψω την ιδέα του Φάρελ σε ταινία του Λάνθιμου, αλλά… η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
  • Trailer για το νέο φιλμ του Ντενί Βιλνέβ («Prisoners»), «Enemy». Δεν ξέρω πότε πρόλαβε, αλλά… ΘΕΛΩ! 14 Μαρτίου ανοίγει στις ΗΠΑ. Αν θέλεις να δεις περισσότερα, υπάρχει και featurette.

Robin Mathews

• Η Ρόμπιν Μάθιους, υποψήφια για το Όσκαρ μακιγιάζ με το «Dallas Buyers Club», αποκάλυψε ότι το ποσό που ξόδεψε για τα υλικά (ή «προϊόντα» όπως λένε και οι της δουλειάς…) τα οποία χρησιμοποίησε στο φιλμ ήταν… 250 δολάρια! Μην το μάθει κανένας Έλληνας αυτό…

LTrierBer14 TOPSHOTS-GERMANY-ENTERTAINMENT-FILM-FE...  (AFP)

• Τα μεγάλα «κινηματογραφικά» γεγονότα του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου ήταν η (προβλεπόμενα διπλωματική) ατάκα του Τζορτζ Κλούνεϊ για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα (το καλύτερο promo για το «Μνημείων Άνδρες» που… σχεδόν δε βλέπεται) και οι εμφανίσεις των Τρίερ (με το t-shirt τρολιά) και ΛαΜπαφ (με τη χαρτοσακούλα) που επισκίασαν την προβολή τού uncut «Nymph()maniac: Μέρος Α». Τα βραβεία τα βλέπεις εδώ (έξαλλοι οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες!).
  • Αυτό είναι το trailer του «Brick Mansions», του τελευταίου φιλμ που πρόλαβε να ολοκληρώσει προτού πεθάνει (στο γνωστό τροχαίο) ο Πολ Γουόκερ. Από 25 Απριλίου στα States.

Sacha Baron Cohen

• Ο Σάσα Μπάρον Κοέν υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το studio της Paramount, ανανεώνοντας έτσι τη συνεργασία τους για δύο μελλοντικά φιλμ. Ο ίδιος δήλωσε: «Κάθε studio που βγάζει μια ταινία στην οποία ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο σνιφάρει κοκαΐνη από την κωλοτρυπίδα μιας πόρνης, είναι ένα μέρος που μπορώ μετά χαράς να αποκαλώ σπίτι μου»! Τον αγαπώ. Εννοείται.
  • Η ψηφοφορία για τα φετινά Όσκαρ κλείνει στις 25 Φεβρουαρίου και ίσως αρκετά μέλη στείλουν τα ψηφοδέλτιά τους συμπληρωμένα τελευταία στιγμή, διότι έσκασε… δουλειά για το σπίτι! Η Ακαδημία έστειλε στα 6.028 μέλη της πακέτο με 13 DVD που περιλαμβάνει τις ξενόγλωσσες ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα υποψήφια φιλμ όλων των κατηγοριών μικρού μήκους.

86th Academy Awards Nominees Photo

• Αυτοί εδώ είναι οι υποψήφιοι της 86ης απονομής των βραβείων Όσκαρ, που έκαναν το εθιμοτυπικό τους τραπέζι στο Beverly Hilton και βγάλανε και μια αναμνηστική φωτογραφία, να την έχουνε σε κορνίζα όταν χάσουν το αγαλματίδιο, έστω. Πατάς επάνω της και μεγαλώνει (το θαύμα της τεχνολογίας)!
  • Η Faliro House Productions του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου ένωσε τις δυνάμεις της με την εταιρεία FilmNation του Γκλεν Μπάσνερ για την επόμενη διετία, όπως ανακοινώθηκε από το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του φετινού κινηματογραφικού Φεστιβάλ. Η συνεργασία αυτή μεταφράζεται σε 4 με 8 projects το χρόνο. Η είδηση κυκλοφόρησε πρώτα από το Hollywood Reporter.

Unbroken - Jolie

• Ιδού και το πρώτο preview για το νέο σκηνοθετικό project της Αντζελίνα Τζολί, «Unbroken», το οποίο αφηγείται τις περιπέτειες του Λούι Ζαμπερίνι, δρομέα Ολυμπιακών αγώνων που αιχμαλωτίστηκε από τον ιαπωνικό στρατό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2014. Οσκαρικές βλέψεις;
  • Έδωσαν και οι Βρετανοί τα «ζηλεύουμε τα Όσκαρ» βραβειάκια τους, τα BAFTA. Και πάλι διχασμός ανάμεσα στο «12 Χρόνια Σκλάβος» και το «Gravity». Το πρώτο κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας για το 2013, αλλά από 10 υποψηφιότητες, έφυγε μόλις με 2 νίκες (και πρώτου ανδρικού ρόλου)! Το δεύτερο… σάρωσε (6 στα 11), με σημαντικότερες βραβεύσεις την καλύτερη βρετανική παραγωγή της χρονιάς και την καλύτερη σκηνοθεσία. Κάτι σαν τα βραβεία των παραγωγών της Αμερικής η φάση, δηλαδή…

shirley-temple

• R.I.P. alert! Από θανατικό, χάσαμε το σκηνοθέτη Μίκλος Γιάντσο (όπου κι αν πήγε, θα σκυλοτρώγεται μαζί με τον Τεό…), τον ηθοποιό Μαξιμίλιαν Σελ, ξαφνιαστήκαμε από τον ηλίθιο τρόπο με τον οποίο «έφυγε» ο Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν και μη σου πω ότι κανείς δεν πίστευε πως η Σίρλεϊ Τεμπλ (φωτό) ζούσε ακόμη (από το 1949 είχαμε να τη δούμε στη μεγάλη οθόνη!). Δυστυχώς, το μάθαμε με το θάνατό της, στα 85 της χρόνια.

Αυτά ήταν όλα. Τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες. Και φούμαρα. Sorry κιόλας.