FreeCinema

Follow us
06.0113:00

Weekly Newsroom #28

Δεν είχες χρόνο να ασχοληθείς με κινηματογραφικές ειδήσεις όλη την εβδομάδα; Οι περισσότερες από αυτές εξαντλούνται σε μια πρόταση ή τρεις αράδες και… «δε βαριέσαι, μωρέ»; Το FREE CINEMA σε σκέφτηκε και σε βγάζει από τη «δύσκολη» θέση με το… Weekly Newsroom!

Η πλειοψηφία των κινηματογραφικών ειδήσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν αξίζουν ούτε να τις θυμάσαι ούτε και να αφιερώσει κανείς κάτι περισσότερο από μια μικρή παράγραφο. Αυτή είναι μια δουλειά για το… Weekly Newsroom, δηλαδή. Μάθε έτσι ό,τι νομίζεις πως έχασες (αλλά επέζησες) το επταήμερο που πέρασε, σε ένα και μόνο post (με το δεξί να μπεις, για το καλό).

Belfort

• Το Vulture δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον αληθινό «Λύκο της Wall Street», Τζόρνταν Μπέλφορτ (ναι, αυτός στη φωτό είναι). Για να σου φύγει η περιέργεια, μπορείς να τη διαβάσεις εδώ.
  • Επειδή δεν υπάρχει Θεός, ο Κέβιν Σμιθ σκέφτηκε να μας κάνει ένα ωραιότατο (#not) ποδαρικό για το 2014, ανακοινώνοντας μέσω Facebook την ολοκλήρωση ενός νέου σεναρίου του, με τίτλο «Helena Handbag» (κάτι με την ανθρωπότητα που συνεταιρίζεται με την Κόλαση, λέει). Ναι, είχε υποσχεθεί πως δε θα ξανακάνει ταινία. Τόσες μαλακίες έχει ξεστομίσει, αυτή σε εκπλήσσει;

the-raid-2-berandal

• Ορίστε και το full trailer του sequel εκείνης της τρελής περιπέτειας δράσης από την Ινδονησία, «The Raid 2: Berandal». Πέφτει άγριο ξύλο. Θα κάνει πρεμιέρα αυτόν το μήνα στο Sundance. Από τέλη Μάρτη στους σινεμάδες. Yes, please.

The Hobbit 690

• Το TorrentFreak ανακοίνωσε τη λίστα με τις πιο «πειρατεμένες» ταινίες του 2013. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το «Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι» του Πίτερ Τζάκσον. Ολόκληρο το top 10 βρίσκεται εδώ. Με εξαίρεση το (δίκαια) τραγικά αποτυχημένο «Gangster Squad», όλοι οι τίτλοι της λίστας έχουν παγκόσμιες εισπράξεις που ξεκινούν από τα 200 εκατομμύρια και φτάνουν να ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Δεν το λες και πείνα…
  • Σε άλλα νέα αυτής της κατηγορίας, το Pirate Bay πανηγυρίζει για τον αριθμό των 2.500.000 downloads του PirateBrowser, που κάνει πέρα την ιντερνετική λογοκρισία που ασκούν χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία και η Ιταλία. Το κατατρεγμένο από το νόμο site άφησε να εννοηθεί ότι μέσα στο 2014 θα γίνει ακόμη πιο επιθετικό σε σχέση με το IP-blocking.

guardians_of_the_galaxy_lineup

• Η Marvel κυκλοφόρησε μια πρώτη εικόνα από το «Guardians of the Galaxy», το οποίο θα κάνει έφοδο στο box-office φέτος τον Αύγουστο. Πιο αναγνωρίσιμος από το line-up, ο Κρις Πρατ (του «Parks and Recreation»).

Veronica_Mars

• Η τηλεοπτική «Veronica Mars», που έγινε ταινία χάρη στην επιμονή και τα χρήματα που μάζεψαν οι fans τής σειράς (η οποία έληξε το 2007), απέκτησε κανονικό trailer. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλος αυτός ο ντόρος…

The Grand Budapest Hotel - clip

• Κυκλοφόρησαν και τα δύο πρώτα film clips από το «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Άντερσον, για να γίνει το teasing ακόμη πιο βασανιστικό! Παρακολουθείς το πρώτο από εδώ και το δεύτερο από εδώ.
  • Έξαλλος με τα αμερικανικά studios ο Τζον Φίθιαν, CEO του National Association of Theatre Owners! Κοινώς, τους τα έχωσε σε άρθρο τού Hollywood Reporter για την… ασχετοσύνη τους περί του προγραμματισμού εξόδου των ταινιών, με αποθέωση την κριτική πάνω στους πειραματισμούς επιμήκυνσης του καλοκαιριού και των σχετικών blockbusters: «Μπορούμε να ξεκινάμε το καλοκαίρι από τον Απρίλιο; Τότε, ας ανοίγουμε και τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τον Οκτώβρη!»… Ευτυχώς που δε μπορεί να δει τα έκτροπα του ελληνικού προγραμματισμού.

Ορίστε, αυτά ήταν όλα. Καλή χρονιά είπαμε; Στη Νέα Υόρκη έκαναν και γαμώ τα ποδαρικά με Spider-Man, by the way.