FreeCinema

Follow us
02.1210:30

«The Force Awakens»… από τα γέλια!


Μετά το… σταυρωτό φωτόσπαθο που προκάλεσε οργισμένες συζητήσεις στο διαδίκτυο ή και το λάθος (;) στα πλάνα της Ντέιζι Ρίντλεϊ, η νέα μανία των haters ή απλά εκείνων που σπάνε πλάκα με το hype γύρω από το teaser του «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens» είναι τα videos που σατιρίζουν δηκτικά το επερχόμενο sequel του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς.

Προσπάθησα να «αναλύσω» το… ελάχιστο σε διάρκεια, πραγματικά, teaser trailer του «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens» όσο πιο ψύχραιμα γινόταν, εστιάζοντας και στις fun αντιδράσεις των ορκισμένων οπαδών και των… haters, συλλέγοντας για μέρες μετά εικόνες κανιβαλισμού (κυρίως σχετικά με το… σταυρωτό φωτόσπαθο) ή παρατηρήσεις για πιθανά λάθη (όπως με την περίπτωση των δύο πλάνων της Ντέιζι Ρίντλεϊ, που λογικά θα δικαιολογηθεί στο μέλλον εξαιτίας του μονταρισμένου υλικού). Σειρά έπρεπε να έχουν τα σατιρικά videos, τα οποία σχεδόν καθημερινά αυξάνονται και μάλλον θα μας δίνουν νέες δημιουργίες για αρκετές εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του original trailer, την περασμένη Παρασκευή.

Στη video gallery (πάνω δεξιά) έχω συγκεντρώσει όλα εκείνα που έπεσαν στην αντίληψή μου ιντερνετικώς, ξεκινώντας με πρώτο και καλύτερο το trailer «όπως Disney», με ενθέσεις χαρακτήρων από κινηματογραφικές επιτυχίες ή iconic ήρωες των animated φιλμ του studio, αλλά και μια μικρή ακουστική τρολιά με το «A Whole New World» του «Aladdin» (1992) να μπλέκεται στην ηχητική μπάντα του teaser! Χωρίς… πλάκα, η δουλειά που έχει γίνει είναι επικά αστεία.

STAR WARS The Force Awakens DISNEY PARODY1

Δεύτερη στη σειρά, η εκδοχή… «αν το γύριζε ο Τζορτζ Λούκας», γεμάτη με στοιχεία υπερβολής ή όλα εκείνα τα πράγματα (και τους αξιοπερίεργους ήρωες) που ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί fans της διαστημικής saga… αρρωσταίνουν και μόνο όταν τα φέρνουν στο νου τους (λέγε με και Τζαρ Τζαρ Μπινκς)! Η εκδίκηση για τις special editions είναι γλυκιά…

STAR WARS The Force Awakens PARODY2

Τρίτος μέγας χαβαλές, η «άστραψε το μάτι μου» εκδοχή που σατιρίζει την παρελθούσα ψύχωση του σκηνοθέτη Τζέι Τζέι Εϊμπραμς με το lens flare εφεδάκι που «στράβωνε» όσο το δυνατόν περισσότερα φιλμικά καρέ μπορούσε ο τυχερός… «κληρονόμος» τούτου του franchise. Κι εδώ υπερβολικό το αστείο, αλλά… έχει κάποια βάση, κακά τα ψέματα.

STAR WARS The Force Awakens PARODY3

Το τέταρτο βιντεάκι ήταν… το πρώτο που εμφανίστηκε στο YouTube, παραδόξως. Δε λέει κάτι σπουδαίο, αλλά ο δημιουργός του έκατσε και προσπάθησε να αναπαραστήσει κάθε πλάνο του teaser trailer με… LEGO! Κάπως ερασιτεχνικό, σίγουρα, με την ηχητική μπάντα του original trailer να δίνει τον τόνο, αλλά θαρραλέο ως ιδέα. Κάποιος πρέπει να εξελίξει την ιδέα ποιοτικά.

STAR WARS The Force Awakens PARODY4

Εεεεε… Δεν άργησαν καθόλου! Το επόμενο video με τα αγαπημένα τουβλάκια και τα ανθρωπάκια του ήταν απείρως ανώτερο!

STAR WARS The Force Awakens PARODY5

Και στο έκτο video, ο… Χάρισον Φορντ (#wtf) μπαίνει σε έναν κινηματογράφο την ώρα που παίζονται τα trailers και… μάντεψε τι πετυχαίνει στη μεγάλη οθόνη! Απλά, δες τις αντιδράσεις του. Και ας ελπίσουμε να συνεχιστεί με το ίδιο κέφι όλο αυτό το παιχνίδι με το teaser του «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens». Εδώ θα είμαστε…

Υ.Γ. Τώρα, αν το trailer ήταν φτιαγμένο με σεβασμό και τη Δύναμη να το προστατεύει από… νεωτερισμούς τού κάθε παράξενου, που μπήκε μέσα σ’ αυτή την ιερή saga για να κάνει το «κομμάτι» του, τότε το τελευταίο και συντομευμένο edit που θα βρεις στη video gallery είναι αυτό που θα σε κάνει… να κλάψεις πιο αληθινά και νοσταλγικά!