FreeCinema

Follow us
12.1111:00

Κρίστοφερ Νόλαν: Περί «Interstellar» και… γούστου!


Η παραγωγή της ταινίας «Interstellar» κυκλοφόρησε και το τελευταίο video featurette για το φιλμ, αφιερωμένο αποκλειστικά στον Κρίστοφερ Νόλαν, τη στιγμή που ο παγκόσμιος Τύπος και όλο το διαδίκτυο… οδύρονται για τις σεναριακές απιθανότητες που χρεώνουν στην ταινία σταδιακά. Μεταξύ άλλων…

Καθώς οι ήρωες της ταινίας «Interstellar» απομακρύνονται από το δικό μας σύμπαν και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, έρχονται όλο και πιο κοντά στα συναισθήματα που είχαν γι’ αυτούς αλλά και την ανθρωπότητα, την οποία επιδιώκουν να σώσουν. Το λέει και ο Κρίστοφερ Νόλαν, στο τελευταίο featurette (πατάς play δεξιά) που είδαμε να κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την παραγωγή του «Interstellar». Σε αντίθεση με τα λεγόμενά του, όμως, ο αμερικανικός Τύπος οργιάζει με δημοσιεύματα που από τη μία προσπαθούν να βγάλουν άκρη με το ίδιο το φιλμ και τις σεναριακές του… τρύπες κι από την άλλη να «εξηγήσουν» ή να ψυχολογήσουν τον άνθρωπο πίσω από το δημιουργό (κάτι που μπορεί έως και να τον απομακρύνει από την οσκαρική υποψηφιότητα για την ταινία τού χρόνου…).

Interstellar premiere

Οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο για τις πιέσεις που δέχτηκε η ηθοποιός Τζέσικα Τσάστεϊν από το Νόλαν, να απέχει από οποιαδήποτε εμφάνιση ή κάποιου είδους promotion (λέγε με και «οσκαρική καμπάνια») του επερχόμενου φιλμ της, «A Most Violent Year», από το διάστημα των αρχών του Οκτώβρη έως και τις αρχές του Δεκέμβρη, γιατί αυτό θα δημιουργούσε σύγκρουση συμφερόντων με το «Interstellar» στα μάτια των media και του κοινού! Αυτό το μικρό, γκανγκστερικό θρίλερ έκανε την πρεμιέρα τού AFI και η Τσάστεϊν… είχε την άδεια να παρευρεθεί, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω. Ερωτηθείσα νωρίτερα, η ηθοποιός απάντησε διακριτικά: «Ποτέ δεν κάνω σχόλια που αφορούν συμβόλαια ή το μισθό μου…».

Πέρα από την ενασχόληση των media για το πόσο καλός ή όχι άνθρωπος είναι στην πραγματικότητα ο Νόλαν, το κυρίως θέμα των ημερών είναι… οι απορίες και τα άλυτα σεναριακά προβλήματα του «Interstellar». Στο Vulture έβγαλαν κάμερα στην Time Square, ρωτώντας ανθρώπους που είδαν το φιλμ να απαντήσουν στο καίριο και βασανιστικό… «Τι στο διάολο έγινε στο τέλος;», για να καταλάβουν, έστω, το αν οι θεατές έβγαλαν άκρη ή όχι! Το video είναι καθαρή απόλαυση, αλλά περιέχει spoilers! Πιο χοντρά spoilers θα ακούσεις και στη… μονομαχία των Screen Junkies, που στην πλειοψηφία φρίκαραν με την ταινία και την πλοκή του σεναρίου της, σε ένα video γνήσιας geek #epicness (το πανηγύρι ξεκινά μετά τα 09:25 λεπτά)!

Για περισσότερο «κάψιμο», ένα μέλος του NolanFans δημιούργησε την κάτωθι timeline, η οποία… εξηγεί (ας πούμε υποκειμενικά) τι συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του «Interstellar»! Πατάς επάνω στην εικόνα και τη μελετάς (θα σου βγουν τα μάτια – #diplhs) με μεγαλύτερη άνεση ή και… ιατρική βοήθεια, αν τα βρεις δύσκολα.

interstellar timeline

Για τους ακόμη πιο αγριεμένους fans της ταινίας, ιδού και το πλήρες video (πάνω δεξιά, ξέρεις) της μακροσκελούς και ζωντανής συνέντευξης που έδωσαν για το Google+ οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές του «Interstellar», Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Ανν Χάθαγουεϊ και Τζέσικα Τσάστεϊν, από το μουσείο Smithsonian, περιγράφοντας τις δικές τους εμπειρίες από το φιλμ. Διαρκεί σχεδόν 45 λεπτά, οπότε κάθισε αναπαυτικά και πάρε μια ακόμη γερή… overdose από την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, που θα μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμη, όπως συμβαίνει με τις μεγάλες ταινίες (είτε μας αρέσουν, είτε όχι…).

Interstellar cast