FreeCinema

Follow us
10.1114:14

Weekly Newsroom #21


Δεν είχες χρόνο να ασχοληθείς με κινηματογραφικές ειδήσεις όλη την εβδομάδα; Οι περισσότερες από αυτές εξαντλούνται σε μια πρόταση ή τρεις αράδες και… «δε βαριέσαι, μωρέ»; Το FREE CINEMA σε σκέφτηκε και σε βγάζει από τη «δύσκολη» θέση με το… Weekly Newsroom!

Η πλειοψηφία των κινηματογραφικών ειδήσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν αξίζουν ούτε να τις θυμάσαι ούτε και να αφιερώσει κανείς κάτι περισσότερο από μια μικρή παράγραφο. Αυτή είναι μια δουλειά για το… Weekly Newsroom, δηλαδή. Μάθε έτσι ό,τι νομίζεις πως έχασες (αλλά επέζησες) το επταήμερο που πέρασε, σε ένα και μόνο post (διαφορετικά, θα σου τα κάναμε τούμπανο και στα social ολόκληρη την εβδομάδα…).

Thor The Dark World

  • Πριν κατακτήσει την κορυφή του αμερικανικού box-office (αυτό το weekend, στο οποίο περιμένουμε να δούμε πόσο μπορεί να πλησιάσει την κατοστάρα!), το «Thor: The Dark World» είχε ήδη τσεπώσει 109.400.000 δολάρια από τα ταμεία τού υπόλοιπου πλανήτη, κάνοντας άνοιγμα μια εβδομάδα νωρίτερα, κίνηση που συνηθίζει με τις τελευταίες της παραγωγές η Marvel. Οι προβλέψεις για τα States προσεγγίζουν άνοιγμα στα 87.000.000 δολάρια.

The Grand Budapest Hotel trl1

  • Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μάνγκολντ και ο Χιού Τζάκμαν είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν και για μια επόμενη περιπέτεια του «Wolverine». Το φετινό τους φιλμ έπιασε τα 413.000.000 σε εισπράξεις παγκοσμίως.

blockbuster-closing

  • Φινάλε για την ιστορική αλυσίδα video club Blockbuster στις ΗΠΑ. Τα τελευταία 300 καταστήματα που είχαν απομείνει πρόκειται να κλείσουν σταδιακά μέχρι τις αρχές του 2014. Η υπηρεσία DVD-by-mail επίσης καταργείται, αφού τα πάντα δείχνουν πως η αγορά της ψηφιακής διανομής και του VOD εξελίσσεται πιο ικανοποιητικά.
  • Λουκέτο και στη Focus Features International το Δεκέμβρη. Η εταιρεία που υφίσταται ακόμη στις ΗΠΑ, παρά τις δραματικές αλλαγές, θα συνεχίσει τη διανομή στον υπόλοιπο κόσμο μέσω της Universal Pictures International ή ανεξάρτητων sales agents.

raid-2-berandal

  • Έχουμε trailer για το sequel του σαματατζίδικου «The Raid» από την Ινδονησία! Το λένε «The Raid 2: Berandal» και ελπίζουμε να το δούμε και στην Ελλάδα, όπως συνέβη και με το πρώτο φιλμ.

PhiloMena

  • Η The Weinstein Company ανοίγει πόλεμο στην MPAA για το R rating της «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς, το οποίο χρεώθηκε επειδή η «f word» ακούγεται δύο φορές στο φιλμ! Στην προσπάθειά της να κερδίσει το PG-13 που απαιτεί, η εταιρεία έβαλε τη Τζούντι Ντεντς να γυρίσει αυτό το εξωφρενικά αστείο και έξυπνο viral video για την αμερικανική αγορά.
  • Στις 18 Δεκεμβρίου του 2015 θα βγει το «Star Wars: Episode VII». Πόσο στοίχημα πας ότι ακόμα θα περιμένουμε την «ανάπτυξη» στην Ελλάδα;
  • Η Lionsgate σκέφτεται να κάνει «Hunger Games» theme park! Θα βάζουν τους επισκέπτες να σκοτώνονται μεταξύ τους; Cool! (Λέμε τώρα…)

saving-mr-banks

  • Ο Τζάστιν Λιν των τελευταίων «Fast & Furious» πρόκειται να σκηνοθετήσει το επόμενο φιλμ του Τζέισον Μπορν franchise, με τον Τζέρεμι Ρένερ να επιστρέφει στο ρόλο του Άαρον Κρος.

The Broken Circle Breakdown

Άντε, από βδομάδα πάλι, καλά να ‘μαστε, μωρέ.