FreeCinema

Follow us
21.0112:00

Ηταν μια καλή εβδομάδα για τον Κουέντιν…


… κατά βάση. Έσπασε το εισπρακτικό του ρεκόρ στις ΗΠΑ, η λογομαχία του με Βρετανό ρεπόρτερ έγινε αντικείμενο έντονων συζητήσεων και κανιβαλισμού από τα media και οι κούκλες του «Django, Ο Τιμωρός» που αποσύρθηκαν από την αγορά, αφού προκάλεσαν σκάνδαλο, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία ως… συλλεκτικά αντικείμενα!

Η Χρυσή Σφαίρα καλύτερου σεναρίου που απέκτησε την περασμένη Κυριακή ο Κουέντιν Ταραντίνο ήταν μόλις ο προάγγελος για μια σειρά από γεγονότα και ειδήσεις που τον έφεραν στην κορυφή της επικαιρότητας την εβδομάδα που μας πέρασε. Πλέον, το «Django, Ο Τιμωρός» είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία που είχε ποτέ στο αμερικανικό box-office, ξεπερνώντας τις εισπράξεις του «Άδωξοι Μπάσταρδη» (2009), με περισσότερα από 140.000.000 δολάρια μέχρι τώρα!

Quentin junket

Φυσικά, ο Τύπος προτίμησε να ασχοληθεί ή να… κανιβαλίσει το συμβάν με τον Βρετανό δημοσιογράφο του Channel 4, Κρίσναν Γκούρου-Μέρθι, ο οποίος έκανε το λάθος να κάνει ξανά την τετριμμένη ερώτηση συσχετισμού της φιλμογραφίας του Ταραντίνο με τη βία, για να πάρει μερικές… εκρηκτικές απαντήσεις από το σκηνοθέτη, στο πλαίσιο ενός press junket για το «Django, Ο Τιμωρός» (δες ολόκληρη τη συνέντευξη στη video gallery, πάνω δεξιά). Η χαρακτηριστικότερη ατάκα («Δεν είμαι ο σκλάβος σου, ούτε εσύ ο αφέντης μου!») συζητήθηκε έντονα και όλος αυτός ο ντόρος δεν θα άφηνε ασυγκίνητο τον Κόναν Ο’Μπράιεν, ο οποίος παρουσίασε μια… διαφορετική εκδοχή του video (που μπορείς να δεις επάνω, επίσης), προτείνοντας στον Ταραντίνο να αντιδρά με έναν πιο… ζαρζαβατικό τρόπο στο μέλλον για να κλείσει το στόμα των αντιπάλων ή εχθρών του. Στην ανάγκη, να χώνει και καμιά μπουνιά!

Django dolls

Ο χαβαλές αγρίεψε την Παρασκευή, με την απόφαση της Weinstein Company να αποσύρει τις action figures / κούκλες των ηρώων του «Django, Ο Τιμωρός», ύστερα από το οργισμένο μποϋκοτάζ και αντιδράσεις οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που χαρακτήρισαν την εμπορευματοποίηση της δουλείας ως ευτελισμό της αφροαμερικανικής Ιστορίας! Η εταιρεία δεν έπεισε κανέναν λέγοντας πως οι κούκλες φτιάχτηκαν για τους fans της ταινίας, που ούτως ή άλλως είναι άνω των 17 ετών και δεν σχετίζονται απαραίτητα από ρατσιστικές διαθέσεις και πως δεν είχε κανένα σκοπό να προσβάλλει τη μαύρη κοινότητα, αλλά, μοιραία, εξαφάνισε τις κούκλες από την αγορά. Φυσικά, από 39,99 δολάρια που τις έβρισκες στο Amazon, ξαφνικά η τιμή τους εκτινάχτηκε στα 300 δολάρια (η κάθε μια!), με τη συλλεκτική τους αξία να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Χαρακτηριστικά, ένα πλήρες set με τις έξι κούκλες των ηρώων του φιλμ έχει φτάσει τα 3.250 δολάρια στο ebay και ο πλειστηριασμός της δεν έχει καν ολοκληρωθεί! Είμαι σίγουρος πως ο Κουέντιν χαμογελά χαιρέκακα…

UPDATE: Χριστέ και Παναγία! Αν πατήσεις ξανά στο άνωθεν link, θα δεις πως οι κούκλες πουλήθηκαν αντί… 5.100 δολαρίων! Ποιος είπε ότι τα κινηματογραφικά gadgets και memorabilia δεν έχουν αξία;