FreeCinema

Follow us
07.0115:00

«Nymphomaniac»: Βγάζει κι άλλα!


Η Zentropa αποκαλύπτει σταδιακά τις πρώτες συνεντεύξεις από το EPK του «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ, με τους βασικούς πρωταγωνιστές του φιλμ να μιλάνε για τους χαρακτήρες που υποδύονται και την εμπειρία των γυρισμάτων της πιο controversial ταινίας των τελευταίων… ετών ή δεκαετιών; Θα δείξει…

Το… ξεγύμνωμα του Σάια ΛαΜπαφ είναι το νέο μπανιστήρι στο οποίο προσκαλεί βιτσιόζικα το διεθνές κοινό, εν είδει προκαταρκτικών ώς το άνοιγμά του (εκτός Δανίας και Ισπανίας) στις ευρωπαϊκές αίθουσες και στα μέρη μας οσονούπω, το «Nymphomaniac». Εκεί, ο Αμερικανός ηθοποιός αναφέρεται συγκεκριμένα στο πρώτο πράγμα που του ζήτησε η παραγωγή (φωτογραφίες τού… πέους του!), τον «κακό» χαρακτήρα τού Τζερόμ που υποδύεται και πώς τον προσέγγισε (κάνοντας αναφορές στους συναδέλφους του, Άλεκ Μπόλντουιν στο «Οικόπεδα με Θέα», και Κρίστιαν Μπέιλ στο «American Psycho»), τα γι’ αυτόν χαμένα στη μετάφραση (ο φον Τρίερ δε γράφει στα αγγλικά) σεναριακά νοήματα, το θαυμασμό του για το σκηνοθέτη του (που παρομοιάζει με τον Ταρκόφσκι) και το πώς έγινε η πρώτη τους… επαφή (μέσω του γιου τού Τρίερ και του «Μόνο ο Θεός Συγχωρεί» του Ρεφν!).

Nymphomaniac interviews

Είχε προηγηθεί, στις 3 Ιανουαρίου, το παρθενικό… στοματικό από ηθοποιό τής ταινίας: το on camera προωθητικό striptease τής – για τρίτη φορά μετά τα «Αντίχριστος» και «Melancholia» συνεργαζόμενη με τον Δανό – Σαρλότ Γκενσμπούργκ, που, χτυπητά πιο σεμνότυφη από τον Γιάνκη συνάδελφό της, τα… πετάει για τη «σιλουέτα» τής Τζο (χαρακτηρίζοντάς την συγκινητική παρά το ότι χρησιμοποιεί τους άνδρες), μιλώντας επίσης για την αρχική υπερνευρικότητά της σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να κάνει πραγματικά σεξ (δε συνέβη), αλλά και για τις εναλλαγές τού στυλ, την «ηθική» και το μυστήριο του σκηνοθέτη (που, αντιθέτως, διαβάζει εκείνη «σαν ανοιχτό βιβλίο»).

Nymphomaniac press photocall

Η Γαλλίδα ηθοποιός ήταν (μαζί με το φυντανάκι Στέισι Μάρτιν και τον διεθνή, σχεδόν συμπατριώτη τού φον Τρίερ, Σουηδό Στέλαν Σκάρσγκαρντ) παρούσα και στο press event (βλέπε video gallery, πάνω δεξιά) στο οποίο, αρχές Δεκεμβρίου, η Zentropa πρωτοπαρουσίασε σε εκπροσώπους τού δανέζικου και διεθνούς Τύπου την ταινία σε συνδυασμό με συνεντεύξεις τού… τρίο εκ των – πολλών και διασήμων – πρωταγωνιστών. Πιστός (προς το παρόν, τουλάχιστον) στην υπόσχεσή του ότι δε θα ξαναπαραχωρήσει προσωπική συνέντευξη μετά τα γεγονότα των προπέρσινων Καννών, ο Λαρς φον Τρίερ τουλάχιστον επέτρεψε εκεί στους δημοσιογράφους να τον φωτογραφίσουν χαμογελαστό στην οδό Νύχαβν, πλάι στους ηθοποιούς του. Επιδειξίας… or what? Υπομονή, κι εσύ θα πάρεις μάτι.

Nymphomaniac interviews2

UPDATE [08/01]: Ιδού και τo ψηστήρι των δηλώσεων της Στέισι Μάρτιν, το οποίο προστέθηκε στη video gallery. Άλλος;

Nymphomaniac Stellan

UPDATE [14/01]: Ολοκληρώσαμε! Με Στέλαν Σκάρσγκαρντ. Όχι, μην το σκέφτεσαι… εκ του πονηρού. Το τέταρτο video με τις απαντήσεις του ηθοποιού προσθέσαμε…

Το πρώτο μέρος του «Nymphomaniac» βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 30 Ιανουαρίου από τη SEVEN FILMS. Παρακολούθησε το εντελώς ακατάλληλο trailer εδώ.