FreeCinema

Follow us

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2022 (2022)

(35TH PANORAMA OF EUROPEAN CINEMA)

  • ΕΙΔΟΣ: Φεστιβάλ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 24 - 30 Νοεμβρίου 2022

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας, είναι και πάλι εδώ και γιορτάζει τα 35α γενέθλιά του! Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από την Πέμπτη 24/11 μέχρι την Τετάρτη 30/11 στους αθηναϊκούς κινηματογράφους ΕΛΛΗ και ΑΝΔΟΡΑ.

Εννέα ταινίες με βραβεύσεις και συμμετοχές στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του πλανήτη (Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Στοκχόλμη, Σεβίλλη, Σαν Φρανσίσκο, Σάο Πάολο) έρχονται στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 35ου και επετειακού Πανοράματος. Έως τις 30 Νοεμβρίου, στους κινηματογράφους ΕΛΛΗ (Ακαδημίας 64) και ΑΝΔΟΡΑ (Σεβαστουπόλεως 117, κοντά στο Μετρό Πανόρμου).

Highlights του Φεστιβάλ, οι βραβεύσεις της σπουδαίας Πολωνής σκηνοθέτιδας & Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Ανιέσκα Χόλαντ, για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά, καθώς και του αγαπημένου στην Ελλάδα Σέρβου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, με το Ειδικό Βραβείο για τα 35 χρόνια του Πανοράματος.

Μεταξύ διάφορων panel και Q&A με κινηματογραφικά θέματα πάντοτε, το φετινό Πανόραμα αρκετές πρεμιέρες νέων φιλμ, καθώς και αφιερώματα στους Ζορζ Σιμενόν, Αλέν Ρενέ, Αγγελική Αντωνίου, Τάκη Σπετσιώτη και πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των προβολών. Περισσότερες πληροφορίες για το 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.


MORE REVIEWS

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ

Ο Δημοσθένης και ο Νικήτας λιάζονται και κολυμπούν στα Λιμανάκια, αναπολούν γεγονότα από το περσινό καλοκαίρι χωρισμού του πρώτου και φαντασιώνουν το σενάριο μιας ταινίας που ο δεύτερος ελπίζει να σκηνοθετήσει και να στείλει στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

ΠΑΡΙΖΙΑΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Να ζεις και να (μην) πεθαίνεις στο Παρίσι. Αυτό το βάσανο!

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2

Η Ράιλι έγινε 13ων ετών, εξελίσσει την αγάπη της για το άθλημα του ice hockey και ο ερχομός της εφηβείας φανερώνει… στο μυαλό της καινούργια συναισθήματα και νευρώσεις που η Χαρά, η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός και η Αηδία δύσκολα θα παλέψουν στην προσπάθειά τους να συνυπάρξουν.

Ο ΚΑΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ταινίας με θέμα τον παράνομο έρωτα ενός άνδρα και της νέας γυναίκας του πατέρα του, η πρωταγωνίστρια κατηγορεί τον συμπρωταγωνιστή της πως τη βίασε ενόσω «έτρεχε» η ερωτική σκηνή μεταξύ τους. Με τον τελευταίο να εξανίσταται πως εκείνη λέει ψέματα, το συνεργείο όσο και οι δικηγόροι τους προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση.

ΦΡΙΜΟΝΤ

Αφγανή μετανάστρια που εργάζεται ως κειμενογράφος μηνυμάτων σε εργοστάσιο παραγωγής fortune cookies στο μικρό Φρίμοντ της Καλιφόρνια, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη μοναξιά της Αμερικής. Ένας ασυνήθιστος ψυχοθεραπευτής και μία αυθόρμητη ιδέα δίνουν ένα κάποιο νόημα στη βαρετή καθημερινότητά της.