FreeCinema

Follow us

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2022 (2022)

(35TH PANORAMA OF EUROPEAN CINEMA)

  • ΕΙΔΟΣ: Φεστιβάλ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 24 - 30 Νοεμβρίου 2022

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας, είναι και πάλι εδώ και γιορτάζει τα 35α γενέθλιά του! Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από την Πέμπτη 24/11 μέχρι την Τετάρτη 30/11 στους αθηναϊκούς κινηματογράφους ΕΛΛΗ και ΑΝΔΟΡΑ.

Εννέα ταινίες με βραβεύσεις και συμμετοχές στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του πλανήτη (Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Στοκχόλμη, Σεβίλλη, Σαν Φρανσίσκο, Σάο Πάολο) έρχονται στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 35ου και επετειακού Πανοράματος. Έως τις 30 Νοεμβρίου, στους κινηματογράφους ΕΛΛΗ (Ακαδημίας 64) και ΑΝΔΟΡΑ (Σεβαστουπόλεως 117, κοντά στο Μετρό Πανόρμου).

Highlights του Φεστιβάλ, οι βραβεύσεις της σπουδαίας Πολωνής σκηνοθέτιδας & Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Ανιέσκα Χόλαντ, για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά, καθώς και του αγαπημένου στην Ελλάδα Σέρβου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, με το Ειδικό Βραβείο για τα 35 χρόνια του Πανοράματος.

Μεταξύ διάφορων panel και Q&A με κινηματογραφικά θέματα πάντοτε, το φετινό Πανόραμα αρκετές πρεμιέρες νέων φιλμ, καθώς και αφιερώματα στους Ζορζ Σιμενόν, Αλέν Ρενέ, Αγγελική Αντωνίου, Τάκη Σπετσιώτη και πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των προβολών. Περισσότερες πληροφορίες για το 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.


MORE REVIEWS

ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΣΧΕΣΗ

Ανίκανη να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία ενός τροχαίου που κόστισε τη ζωή της αδελφής του αρραβωνιαστικού της και του συζύγου εκείνης, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, η Άλισον συνειδητοποιεί πως τα χάπια της θεραπευτικής της αγωγής την έχουν εθίσει άσχημα σε μια συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία. Και πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο…

ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ

Στη Σχολή των Κουνελιών, με το Πάσχα να πλησιάζει, όλοι εργάζονται πυρετωδώς για την ανάδειξη των νέων Φυλάκων των Χρυσών Αυγών για την εορταστική αυτή περίοδο. Όταν ο Μαξ γίνεται το πρώτο κουνέλι της πόλης που επιλέγεται ποτέ για ν’ αναλάβει αυτή την ευθύνη, ο Λίο, ένα κακό και πονηρό κουνέλι, αποφασίζει να καταστρώσει σχέδιο ώστε να εξαλείψει τα πασχαλινά αυγά και (κατ’ επέκταση) το ίδιο το Πάσχα, σε συνεργασία με τις αλεπούδες. Θα τους σταματήσουν ο Μαξ και οι φίλοι του;

UTAMA: ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Ζεύγος ηλικιωμένων, το οποίο ζει στα απομονωμένα υψίπεδα της Βολιβίας, βρίσκεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο εγκατάλειψης του τόπου του, εξαιτίας της παρατεταμένης περιόδου ανομβρίας.

Η ΛΕΪΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΗΣ

Η Λεϊλά πείθει τα τέσσερα αδέλφια της να συνεισφέρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν ώστε να προβούν σε αγορά καταστήματος, κίνηση που κατά πάσα βεβαιότητα θα τους ξελασπώσει όλους οικονομικά. Ο πατέρας τους, όμως, έχει άλλα σχέδια για την οικογενειακή περιουσία.

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

Με στόχο να βρει χρηματοδότηση για τις πανεπιστημιακές της έρευνες, η Άλμα δέχεται να παραστήσει τη σύντροφο ενός ανθρωποειδούς robot για τρεις εβδομάδες και να παραδώσει το αποτέλεσμα της «εργασίας» της ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες γύρω από το συγκεκριμένο επιστημονικό project.