FreeCinema

Follow us

ΑΝΤΕΛ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ. ΟΧΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗ.


Η αλήθεια είναι πως μια συνέντευξη της Αντέλ Εξαρχόπουλος αξίζει περισσότερο να την παρακολουθείς και να την ακούς παρά να τη διαβάζεις… Η πρωταγωνίστρια του μεγαλύτερου κινηματογραφικού σκανδάλου της χρονιάς, της «Ζωής της Αντέλ», ήρθε στην Αθήνα, μας μίλησε και επιβεβαίωσε όλες τις φήμες γύρω από το όνομά της. Άξια!

Μιλά με τον τσαμπουκά μιας 19χρονης κοπέλας και την άνεση ενός μεγάλου ταλέντου, που μια βράβευση στις Κάννες κατάφερε να εκτοξεύσει μέχρι το Χόλιγουντ. Η Αντέλ Εξαρχόπουλος ανήκει, πλέον, στο δυναμικό τής CAA, του μεγαλύτερου agency ταλέντων στις ΗΠΑ! Και το δικαιούται, ειδικά μετά την ερμηνεία της στη «Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς, που ξεκίνησε την προβολή της και στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες (σε διανομή της εταιρείας Strada Films).

Τη συνάντησα στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, πριν απ’ το κλείσιμο των Νυχτών Πρεμιέρας του 2013, σχεδόν εξαντλημένη από τις υποχρεώσεις της σε διάφορα φεστιβάλ του πλανήτη, μετά από μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου και ανάμεσα σε ένα μικρό πλήθος one on one, στις οποίες μπορεί να άκουσε και πράγματα που τη φρίκαραν ή ερωτήσεις που δεν την έβρισκαν σύμφωνη. Μερικές από τις τελευταίες ήταν δικές μου…

Μου έκανε εντύπωση η αμεσότητα, ο μηδαμινός δισταγμός ή ο χρόνος σκέψης για να απαντήσει. Πρέπει να έμαθε πολλά από το Φεστιβάλ των Καννών μέχρι σήμερα. Και το στομάχι της να έγινε πιο ανθεκτικό… Κρατάει μια εμφανή αμυντική στάση, σίγουρα. «Την παλεύει», που λέμε. Θα πάει μπροστά. Εξακολουθώ να έχω τις διαφωνίες μου, τις οποίες ενισχύουν οι κάθε επόμενες τολμηρές φωτογραφίσεις που κάνει, όμως, έτσι αποδεικνύει πως κατέχει και το παιχνίδι της δημοσιότητας. Δίκοπο μαχαίρι εκεί. Θα δείξει. Προσωρινά, πατάς play πάνω δεξιά και παρακολουθείς… το πρόσωπο της χρονιάς!

Η συνέντευξη της Αντέλ Εξαρχόπουλος προβλήθηκε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την εκπομπή CINEMaD του MAD TV.


MORE INTERVIEWS

Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος για το «Monday».

Δεν είχε τύχει να το κάνουμε ξανά έτσι, να μιλάμε μόνοι μας, μπροστά από κάμερες. Μας αρέσει να μιλάμε εκεί έξω, γενικά. Το «Monday», η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, στάθηκε η καλύτερη αφορμή για να βρεθούμε… κι έτσι. Όπως συμβαίνει συνήθως, με ανθρώπους του (ελληνικού) σινεμά που εκτιμώ καλλιτεχνικά, δεν προέκυψε μία «συνέντευξη», αλλά μια μεγάλη σε διάρκεια κουβέντα. Που θα μπορούσε να συνεχίζεται για ώρες…

«Trainspotting»: The Cannes interview.

Το Μάιο του 1996, το Φεστιβάλ των Καννών υποδέχθηκε ένα βρετανικό φιλμ που είχε προκαλέσει σάλο στην πατρίδα του από τα τέλη Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς. Ο υπόλοιπος πλανήτης περίμενε να δει με τα ίδια του τα μάτια εάν όλο αυτό το hype για το «Trainspotting» ήταν αληθινό. Η πρεμιέρα της ταινίας έσκασε σαν βόμβα molotov στην Κρουαζέτ. Ακολούθησε το μεγαλύτερο και πιο rock party όλων των εποχών! Κι εγώ, μαζί μ’ αυτά, έχω να θυμάμαι μια συνέντευξη με τους τρεις ανθρώπους που δημιούργησαν… το μύθο.

ΟΥΜΑ ΘΕΡΜΑΝ: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ.

Το 1994 βρέθηκα στο Φεστιβάλ των Καννών και είχα την ευκαιρία να συναντήσω την Ούμα Θέρμαν, με αφορμή την πρεμιέρα του «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο. The rest is history. Κυριολεκτικά, από τα πράγματα που (αξίζει να) θυμάσαι για πάντα.

Γκιγέρμο ντελ Τόρο: Η φαντασία είναι το παν.

Το 2006 είχα τη χαρά να συναντήσω τον Γκιγέρμο ντελ Τόρο στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου παρουσίασε για πρώτη φορά στον κόσμο το φιλμ το οποίο απογείωσε την καριέρα του, όσο και τη σημασία του ονόματός του καλλιτεχνικά. Φυσικά, ήταν ο «Λαβύρινθος του Πάνα». Εννοείται πως η εμπειρία ήταν αξέχαστη. Γιατί ο άνθρωπος αυτός αγαπάει απίστευτα πολύ αυτό που κάνει. Μαζί και την κινηματογραφική Τέχνη. Και τι υπέροχο μυαλό, διάβολε!

Σοφία Κόπολα. Eat cake!

Το 2006, ακόμη αιχμάλωτη του ονόματός της, η Σοφία Κόπολα πήγε στις Κάννες σαν μικρή πριγκίπισσα προσφέροντας... παντεσπάνι και βγάζοντας γλώσσα απέναντι στην Ιστορία. Πρόλαβα να της μιλήσω, προτού της πάρουν το κεφάλι! Για τη «Marie Antoinette», φυσικά.