FreeCinema

Follow us
26.0310:15

Τα Όσκαρ μετακομίζουν!


Όχι από το Χόλιγουντ. Στο ημερολόγιο. Παρά τις φετινές προσπάθειες να μεταφερθούν όσο το δυνατόν πιο νωρίς, για να μην έρχονται τελευταία και καταϊδρωμένα, τα Όσκαρ του 2014 αντιμετωπίζουν έναν σοβαρό αντίπαλο που τα υποχρεώνει να πάνε… ακόμη πιο αργά!

Προσπάθησαν να τα φέρουν όσο πιο νωρίς μπορούσαν, έτσι ώστε να μην είναι τόσο… προβλέψιμα, με όλα τα υπόλοιπα κινηματογραφικά βραβεία της χρονιάς να έχουν προηγηθεί και να δηλώνουν τάσεις ή και τους προφανείς νικητές ακόμη. Η 85η απονομή των Όσκαρ, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στις 24 του Φλεβάρη, με την επιθυμία να μεταφερθεί ακόμη πιο νωρίς από την Ακαδημία Κινηματογράφου. Ειρωνεία. Του χρόνου «μετακομίζουν»… ακόμη πιο αργά!

Μια εβδομάδα αργότερα, για την ακρίβεια. Η 86η απονομή του κλασσικότερου κινηματογραφικού θεσμού στο παγκόσμιο σινεμά προγραμματίστηκε για την Κυριακή 2 Μαρτίου, για λόγους ανωτέρας βίας (λέγε με και… τηλεθέαση!). Αφορμή επίσημη και πραγματική… οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί, που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2014 και καπαρώνουν τις τρεις τελευταίες Κυριακές του μήνα. Πάντως, η Ακαδημία έσπευσε να ανακοινώσει πως η ημερομηνία για την 87η απονομή θα επαναφέρει την τάξη, με στόχο τις 22 Φεβρουαρίου του 2015.

Στο πλαίσιο της φημολογίας, τώρα, το κατακίτρινο και μάλλον όχι και τόσο έγκυρο National Enquirer, πάνω στο σωστό timing, έβγαλε την είδηση πως ο οικοδεσπότης της επόμενης απονομής των Όσκαρ θα είναι ο… Τζάστιν Τίμπερλεϊκ! Το περιοδικό τον τοποθετεί στο νούμερο ένα της λίστας των υποψηφίων που θα αντικαταστήσουν το Σεθ ΜακΦάρλεϊν (ο οποίος δήλωσε πως δεν το ξανακάνει, όπως και να’ χει…) και γράφει πως η Ακαδημία θα τον ήθελε και, πιθανότατα, έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις γι’ αυτό. Insiders του Χόλιγουντ, βέβαια, λένε πως είναι εξωφρενικά νωρίς και χαρακτηρίζουν την είδηση γελοία, όμως, αν υπολογίσουμε πως ο Τζάστιν είναι το πρότυπο του παρουσιαστή που θα χτυπήσει τρελά νούμερα τηλεθέασης στο νεανικό κοινό, πως είναι χαρισματικός για show και πως δεν έχει πρόβλημα να εμφανιστεί με… suit and tie, τότε καταλαβαίνουμε πως, σίγουρα, τον έχουν βάλει στο σημάδι. Αρκεί να μην παίζει σε ταινίες, αν ρωτάς κι εμένα…