FreeCinema

Follow us
21.0611:40

Είδαμε τα ζόμπι του Μπραντ Πιτ. Σπέρνουν!


Τα πρώτα δημοσιεύματα, τα extra γυρίσματα που προστέθηκαν, οι τσακωμοί, οι αλλαγές στο μοντάζ και η μεταφορά της ημερομηνίας εξόδου του «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» είχαν δημιουργήσει ένα αρνητικότατο buzz που μπορεί να σήμαινε και εμπορική καταστροφή για το φιλμ. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, δικαιολογεί τους αγώνες του πρωταγωνιστή και παραγωγού του, Μπραντ Πιτ. Μιλάμε για μια από τις καλύτερες ταινίες του καλοκαιριού!

Η Αμερική είναι έτοιμη να το υποδεχτεί στις αίθουσες από σήμερα, εμείς την ερχόμενη Πέμπτη. Το «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» του Μαρκ Φόρστερ ερχόταν με τη φόρα του χειρότερου word of mouth από το κινηματογραφικό ρεπορτάζ, εξαιτίας κάμποσων περιπετειών που βίωσε κατά τη διάρκεια της παραγωγής του, με επιπρόσθετα γυρίσματα, αλλαγές στο μοντάζ, διαλυμένες σχέσεις και μη επικοινωνία ανάμεσα σε σκηνοθέτη και τον ουσιαστικό star (και παραγωγό) του φιλμ, Μπραντ Πιτ. Οι πρώτες προβολές που έγιναν με την τελική version, όμως, άλλαξαν τα πάντα! Αρκεί να το δεις. Ύστερα, τα λόγια είναι περιττά… Ας σταθούμε σε μερικά βασικά σημεία της ταινίας, για να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος την άλλη εβδομάδα:

  • Το «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» είναι μια ταινία καταστροφής με ζόμπι, όχι ακριβώς μια ατόφια zombie horror movie που φτιάχτηκε για τους freaks του genre. Θέλει να προσεγγίσει κάθε είδος θεατή. Και τα καταφέρνει. Υπάρχουν δύο σκηνές στις οποίες η έλλειψη του gore με ενόχλησε (και θα τις αναλύσουμε την Πέμπτη). Κατά τα άλλα, γούσταρα τρελά το θέαμα που προσφέρει το φιλμ.
  • Τα σημεία των μαζικών επιθέσεων των ζόμπι είναι εξαιρετικά, το σασπένς λειτουργεί (ταρακουνώντας καθίσματα…) και όλο το κομμάτι της Ιερουσαλήμ ανήκει ήδη στη σφαίρα του cult classic! Δώσε προσοχή και στην εξάπλωση του ιού στη Φιλαδέλφεια και στην κλειστοφοβική σκηνή του αεροπλάνου. Επιπλέον, το 3D προσφέρει κάτι στην όλη αίσθηση της εικόνας και δεν το κοτσάρανε για να σου αδειάσουν – και μόνο – το πορτοφόλι.
  • Ο Μπραντ Πιτ είναι… πολύ σκληρός για να πεθάνει; Στο δεύτερο μισό παίζει κάτι ανάμεσα στο τσαλακωμένος και superhero μαζί, στημένος δραματικά. Έχει σημασία για το ρόλο του ως πατέρας και οικογενειάρχης, αλλά η δράση του έργου δεν είναι… a walk in the park!
  • Η κλιμάκωση παίζει σε άλλους τόνους και συγκρούεται λίγο με το επικό μέγεθος της δράσης και των εφέ που σου ανοίγουν την όρεξη για περισσότερα από τα πρώτα λεπτά της ταινίας, κιόλας. Ένα ειλικρινές audio commentary από σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή θα ήταν χρήσιμο στο Blu-Ray της ταινίας.

Η ετυμηγορία; Μιλάμε για μια από τις πιο entertaining ταινίες του φετινού καλοκαιριού. Αξίζει τα λεφτά της, η αγωνία της σε διαπερνά και ανήκει στη λίστα με τις καλύτερες του είδους που είδαμε στις τελευταίες δεκαετίες. Και, τελικά, τα ζόμπι που τρέχουν (αλλά και πηδάνε, διάβολε!) είναι πολύ cool.

World War Z poster 3