FreeCinema

Follow us

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ: Η ΤΑΙΝΙΑ (2020)

(JUNGLE BEAT: THE MOVIE)

  • ΕΙΔΟΣ: Animation
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπρεντ Νταβ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 88'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: TANWEER

Τα ζώα της ζούγκλας ξυπνούν μια μέρα, ικανά να μιλήσουν και να συνεννοηθούν μεταξύ τους! Σύντομα, θα καταλάβουν την πηγή αυτού του νέου τους «δώρου»: ένας μικρός εξωγήινος έχει πέσει στη ζούγκλα, με σκοπό να κατακτήσει τον πλανήτη!

Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του 2003, όπου τα ζώα δεν μιλούν και η ψυχαγωγία του (πολύ) νεαρού κοινού προέρχεται από τις φαρσικές καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν, με μηδενικό διάλογο. Σε τούτη την κινηματογραφική τους εμφάνιση, το σεναριακό εύρημα ενός εξωγήινου μηχανισμού, που τα κάνει να συνομιλούν χρησιμοποιώντας μια γλώσσα… ανθρώπινη, καθιστά τη θέαση μιάμισης ώρας πιο βατή, αν και έχουν υπάρξει απόπειρες (έως και του πρόσφατου) παρελθόντος στο είδος του animation που έχουν καταφέρει έξοχα αποτελέσματα με παντελή έλλειψη… γνώριμου σε εμάς διαλόγου (βλέπε το «Σον το Πρόβατο» της βρετανικής Aardman).

Παρ’ όλα αυτά, τούτο το μάλλον ευρύτερα άγνωστο animation, με τους επίσης άγνωστους συντελεστές και με χώρα παραγωγής τον… Μαυρίκιο (!), αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη για το προσχολικό και πρώτων τάξεων του Δημοτικού κοινό, και (σε στιγμές) ίσως και για τους ενήλικες συνοδούς.

Ο μικρός εξωγήινος Φνιπ, προσπαθώντας ν’ αποδείξει στον πολεμοχαρή κατακτητή πλανητών πατέρα του ότι είναι κι αυτός άξιος, επιλέγει τη Γη ως την πρώτη του «εισβολή», όμως προσγειώνεται άσχημα στην αφρικανική ζούγκλα και το σκάφος του παθαίνει σοβαρές ζημιές. Την ίδια στιγμή, τα ζώα της ζούγκλας ξυπνούν με την ικανότητα της ομιλίας και η ήδη αγαπημένη παρέα της μαϊμούς, της ελεφαντίνας, του ρινόκερου, ακόμη και του γκρινιάρη σκαντζόχοιρου, γίνεται ακόμα πιο χαρούμενη καθώς μπορούν πια να συνεννοούνται ξεκάθαρα μεταξύ τους. Εκείνοι θ’ ανακαλύψουν τον μοναχικό Φνιπ και θα του δείξουν τι θα πει φιλία, στοργή, προστασία αλλά και τη σημασία μιας μεγάλης, ζεστής αγκαλιάς. Όταν ο πατέρας τού Φνιπ κατεβαίνει στη Γη να δει τα αποτελέσματα της πρώτης «κατάκτησης» του γιου του, ο Φνιπ θα προσπαθήσει να του περάσει όσα έμαθε από τους νέους του φίλους, πριν να είναι αργά για τον πλανήτη μας.

Αξιοπρεπές επίπεδο computer animation με καλοσχεδιασμένους, συμπαθείς χαρακτήρες και επιρροές από διάφορες διασημότερες ταινίες του genre (από την «Εποχή των Παγετώνων» στο «Χόρτον» και το «Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι»), με πλοκή που, ενώ είναι ταιριαστά απλοϊκή για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, κρατά σωστές ισορροπίες μεταξύ του χιούμορ, της συγκίνησης, του «κινδύνου» (που ποτέ δεν κρατά αρκετή ώρα ώστε να τρομάξει τα μικρά παιδιά) και των αναπόφευκτων, αλλά καλά περασμένων μηνυμάτων και διδαγμάτων περί φιλίας και έκφρασης αγάπης και συναισθημάτων. Χωρίς να αποτελεί κάτι μελλοντικά αξιομνημόνευτο, πρόκειται για ένα αυθεντικά ψυχαγωγικό αποτέλεσμα συνολικά, το οποίο θα εκτιμήσει ιδιαίτερα το (πολύ) νεότερο κινηματογραφικό κοινό χωρίς να «χαλαστεί» το ωριμότερο.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αν το διαβάζεις αυτό, τότε μάλλον δεν είσαι του σωστού ηλικιακού group της ταινίας! Αν έχεις παιδιά μεταξύ περίπου 4 – 9 ετών, τότε καλώς πράττεις να συνεχίζεις να το διαβάζεις, καθώς πρόκειται για μία πραγματικά διασκεδαστική ταινία animation, ιδανική πρόταση για οικογενειακή έξοδο προς τη μεγάλη οθόνη. Οι ενήλικοι μπορεί να την ξεχάσετε σχεδόν αμέσως, οι ανήλικοι όμως μάλλον θα τη θυμούνται για καιρό.


MORE REVIEWS

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ

Επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων στις Νότιες Φιλιππίνες, με σκοπό την απελευθέρωση απαχθέντος πράκτορα των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, πηγαίνει εντελώς λάθος κι αφήνει πίσω της έναν αρχάριο ελεγκτή μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αναζητά τρόπο διαφυγής.

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ

Κατακλυσμιαία βροχή «πνίγει» το Λονδίνο υποχρεώνοντας σε εκκενώσεις και μια απέλπιδα φυγή των κατοίκων προς περιοχές της βρετανικής υπαίθρου οι οποίες αν και δεν έχουν πληγεί, βιώνουν σοβαρά επισιτιστικά προβλήματα. Μ’ ένα νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά, μια γυναίκα παλεύει να βρει την ελπίδα για ένα ασφαλές μέλλον.

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ο κύριος Χιραγιάμα ξυπνά νωρίς το πρωί και ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά του. Καθαρίζει δημόσιες τουαλέτες στο Τόκιο. Το ίδιο κάνει και την επόμενη μέρα. Και την επόμενη μέρα. Και την επόμενη μέρα. Και την επόμ…

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΣ

Πρώην πρωτοπαλίκαρο βίαιης εγκληματικής οργάνωσης αναγκάζεται να επιστρέψει στους κόλπους της, προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος του γαμπρού του προς την αδίστακτη αρχηγό της. Ο Κας, όμως, μάλλον έχει τελειώσει οριστικά με την παρανομία.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ

Δύο αδέλφια θα επιχειρήσουν να δώσουν τη «γιατρειά» στον τόπο τους απομακρύνοντας δαιμονική οντότητα, μα δεν θα τηρήσουν τους κανόνες που έχουν θέσει οι επαρχιακές τους παραδόσεις και διάφορες δεισιδαιμονίες, προκαλώντας μία επιδημική εξάπλωση του Κακού.

MR KLEIN

MR KLEIN

Καλό εξωγήινο γίνεται φιλαράκι με ζωάκια στη ζούγκλα της Αφρικής, πριν έρθει ο κακός μπαμπάς του. Αν έχετε κορονοϊό, στείλτε ίνμποξ.