FreeCinema

Follow us

Ένας «Επικηρυγμένος Έρωτας» σε πανελλήνια πρεμιέρα στην COSMOTE TV.


Στο πλαίσιο των συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας του κορονοϊού, κάποιες κινηματογραφικές (ανεξάρτητες, κυρίως) παραγωγές υποχρεώνονται να μεταφέρουν τις πρεμιέρες τους σε τηλεοπτικές πλατφόρμες, παγκοσμίως. Ο «Επικηρυγμένος Έρωτας» είναι μία από τις πρώτες που εμφανίζονται έτσι στην ελληνική αγορά, μέσω της COSMOTE TV.

Μια νέα υπηρεσία παρουσίασε αυτές τις μέρες η COSMOTE TV, παρέχοντας τη δυνατότητα στο κοινό να νοικιάζει ταινίες που (ενίοτε) θα κάνουν μέχρι και την πανελλήνια πρεμιέρα τους εκεί. Τα κινηματογραφικά φιλμ που θα είναι διαθέσιμα μέσω της υπηρεσίας Movies Club (με τιμή ενοικίασης από 4,90 ευρώ), θα μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει εντός ενός time frame 48 ωρών.

Μία από τις πρώτες ελληνικές πρεμιέρες του Premium Video on Demand (PVoD) είναι ο «Επικηρυγμένος Έρωτας» (Dreamland) του Μάιλς Τζόρις-Πέιραφιτ, ταινία που έκανε ένα limited πέρασμα από τις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Νοεμβρίου και πέρασε σε online πλατφόρμες από σήμερα, επίσης. Πρόκειται για ένα ρομάντζο παρανομίας, τοποθετημένο στην περίοδο του οικονομικού κραχ της δεκαετίας του ’30, στο ύφος του «Μπόνι και Κλάιντ» (1967), χωρίς όμως εδώ να έχουμε (εξαρχής) ένα τέτοιο ζευγάρι. Μόνο το ένα μέλος ενός αντίστοιχου ζεύγους έχει επιζήσει των αστυνομικών πυρών και ζητά καταφύγιο σ’ ένα μισοδιαλυμένο από τη φτώχεια αγρόκτημα, στο οποίο κατοικεί η οικογένεια των Έβανς. Την καταζητούμενη και αιμόφυρτη (από σφαίρα στο πόδι) Άλισον αναγκάζεται να φροντίσει… υπό την απειλή όπλου ο μεγάλος γιος, Γιουτζίν.

Διχασμένος ανάμεσα στην οικονομική ανάγκη (είναι τεράστια η αμοιβή της επικήρυξης για την Άλισον) αλλά και την ανάγκη φυγής από αυτόν τον «καταραμένο» τόπο που μαστίζεται από θύελλες και ξηρασία, ο Γιουτζίν ονειρεύεται να πάρει το δρόμο προς το Μεξικό, με την ελπίδα να βρει τον πραγματικό του πατέρα, έναν αλκοολικό ο οποίος παράτησε την οικογένεια πριν από πολλά χρόνια και είναι άγνωστο το αν ζει ακόμη. Η Άλισον θα γίνει η κινητήρια δύναμη για την απόδραση του έφηβου αγοριού, το οποίο ταυτόχρονα αισθάνεται να ερωτεύεται για πρώτη του φορά. Από την άλλη, διερωτάται κανείς αν εκείνη επιδιώκει να σώσει μονάχα το τομάρι της και εκμεταλλεύεται τον νεαρό ή τον έχει ανάγκη σαν «σύντροφο» και πιθανά μελλοντικό συνεργό της.

Χωρίς να έχει προλάβει (ή να έχει και τη θέληση) να στήσει γερές υποπλοκές και να συμπληρώσει το πρωταγωνιστικό ζευγάρι με δευτερεύοντες και χρήσιμους για την πλοκή χαρακτήρες, το «Επικηρυγμένος Έρωτας» στήνει ένα minimal «coming of age» δράμα κακοτοπιών της μοίρας με βίαιες εξάρσεις, έχοντας σαν μεγαλύτερα ατού του τις ερμηνείες της Μάργκο Ρόμπι και του Φιν Κόουλ. Το μερίδιο του λέοντος, φυσικά, ανήκει στην πρώτη, μία ηθοποιό που με μεγάλη άνεση μεταπηδά από τον έναν διαφορετικό ρόλο στον επόμενο (καθόλου τυχαίες οι ήδη δύο υποψηφιότητές της στα Όσκαρ, για το «Εγώ, η Τόνια» και τη «Βόμβα»).

Ο Μάιλς Τζόρις-Πέιραφιτ, ολοφάνερα, είχε ελάχιστα μέσα στη διάθεσή του (τουλάχιστον budget-ικά) και αναζητά στιλιστικά «trick» (όπως με το 8mm frame των flashback ή των «ονειρικών» στιγμών, αλλά και τον τονισμό στο κομμάτι της διεύθυνσης φωτογραφίας) για να σπάσει ακόμη και τη γύμνια του άγριου και μονότονου τοπίου, σαρκάζοντας το location με τον τίτλο του φιλμ. Σαν ταινία, παίρνει μπρος κυρίως στο δεύτερο μέρος της, προσθέτοντας δόσεις σασπένς και ανάπτυξη στους δύο βασικούς της χαρακτήρες (εξαιρετική ολόκληρη η λήψη της σκηνής στο μπάνιο ενός φτηνού motel), για να οδηγηθεί σε ένα κορύφωμα αναμέτρησης και τελικών αποφάσεων για τη ζωή του Γιουτζίν και της Άλισον.

Οι fans της Μάργκο Ρόμπι θα χαρούν να παρακολουθήσουν αυτό το μικρού βεληνεκούς δράμα περιόδου, που σίγουρα θα… βαριανάσαινε στη μεγάλη οθόνη, αλλά δεν έχει πρόβλημα να σταθεί στο home entertainment, προσφέροντας στοιχειώδη ψυχαγωγία και ένα πρωταγωνιστικό όνομα πραγματικά hot εσχάτως. Αναμένουμε με περιέργεια τους επόμενους τίτλους που θα κάνουν την PVoD πρεμιέρα τους μέσω της COSMOTE TV.