FreeCinema

Follow us

Η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΕΙΝΑΙ 100% FOX!


Το να έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς αμερικάνικες σειρές, κάποιες από τις οποίες, μάλιστα, σχεδόν παράλληλα με την προβολή τους στην Αμερική, δεν είναι και μικρό πράγμα. Οι περισσότεροι αδημονούμε, διαβάζουμε κριτικές, ανατρέχουμε στα blogs για να παρακολουθούμε την εξέλιξη των εβδομαδιαίων «επισκεπτών» στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Το FOX μας βγάζει από αυτή την αγωνία και μας φέρνει… στα ίσα με την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού!

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες επιλογές στο πρόγραμμα της νέας τηλεοπτικής σεζόν συνθέτουν μια εικόνα για ποικίλα γούστα. «The Walking Dead», «Homeland», «Family Guy», «American Horror Story», «Falling Skies», «Graceland», «Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.», «Arrested Development», «The Simpsons», «Elementary» είναι μερικές από τις μεγάλες σειρές του FOX για φέτος. Ας τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά, με τις ημερομηνίες έναρξής τους.

HOMELAND 3

«Homeland»
Τι να πρωτοπεί κανείς για το «Homeland»… Τη σειρά που καθήλωσε όλη την υφήλιο, παρά τα… απιστεύτου εκκρεμή σεναριακά κενά του δεύτερου κύκλου. Το τέλος του οποίου κορυφώνει και την ερωτική ιστορία Μπρόντι – Κάρι και κλείνει με ένα τρομοκρατικό χτύπημα που τα κάνει όλα λίμπα, ενώ στο επίκεντρο υποψιών βρίσκεται ο Μπρόντι. Το ανθρωποκυνηγητό εμπλέκει, πλέον, δημοσιογραφία και όλες τις μυστικές υπηρεσίες. Ο τρίτος κύκλος μάς βρίσκει στην επόμενη μέρα. Πολύ δε χρειάζεται να κάνετε υπομονή. 29 στην Αμερική, 30 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στην Ελλάδα.

FALLING SKIES 3

«Falling Skies»
Τέσσερις Αυγούστου έκλεισε ο τρίτος κύκλος του «Falling Skies», αυτής της post-apocalyptic, απόλυτα σπιλμπεργκικής σειράς που φαντάζει σαν sequel του «War of the Worlds». Το θέμα της δεν είναι παρά η ανθρώπινη αντίσταση στους εξωγήινους σε μια φόρμα κινηματογραφική και μεγάλου οπτικού κάλλους. Πολλές πληροφορίες για το στόρι δεν κυκλοφόρησαν. Καθηλωθείτε στον καναπέ σας στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 21:30, και θα καλοπεράσετε. Εγγυημένο.

THE WALKING DEAD 4

«The Walking Dead»
Τώρα… και κακή κουβέντα να θέλω να πω, παραμονεύει η Ιωάννα Παπαγεωργίου (και θα φάω φατούρο!) από την οποία θα έχετε σύντομα μια περιποιημένη ανάλυση για όλα τα τεκταινόμενα και τα μελλούμενα τούτης της σειράς. Εκπληκτικά κινηματογραφική, με απίστευτη δουλειά σε τεχνικό επίπεδο (να τα λέμε αυτά), ο τέταρτος κύκλος βρίσκει την παρέα τού Ρικ στο ασφαλές περιβάλλον της φυλακής, αλλά τα ζόμπια δε χωρατεύουν ούτε ορρωδούν… Μία μέρα μετά την προβολή στην Αμερική, ο τέταρτος κύκλος κάνει πρεμιέρα στο FOX 14 Οκτωβρίου στις 22:30.

GRACELAND

«Graceland»
Πριν από περίπου δέκα μέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη σεζόν του «Graceland» στην Αμερική. Από το δημιουργό του «White Collar», Tζεφ Ίστιν, το στόρι μας μεταφέρει σε ένα πολύ luxus κατάλυμα της Καλιφόρνια, όπου ζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους undercover επίλεκτοι πράκτορες των υπηρεσιών FBI, DEA (Εισαγγελία) και U.S. Customs. Διαθέτει και ωραία γκομενάκια, γίνεται και παιχνίδι, υπάρχουν και τα ηθικοπλαστικά μηνύματα περί σωστού και λάθους. Δεν τρέχει κάστανο (καλά, παίζει ο Ντάνιελ Σαντζάτα, δεν είν’ και λίγο…). Δώστε του μια ευκαιρία, στις 2 Οκτωβρίου στις 21:30 το βράδυ.

ARRESTED DEVELOPMENT

«Arrested Development»
Γέλια τρανταχτά εδώ, φυσικά (το ωστικό κύμα των κραυγών του Φραγκούλη έχει κάνει ζημιές στο λεκανοπέδιο με τα παλιότερα επεισόδια). Ίσως το σημαντικότερο cult show της ελεύθερης αμερικανικής τηλεόρασης – αρχικά – δεν είναι μόνο ένα εκκεντρικό family sitcom αλλά και μια παράδοξη, ρηξικέλευθη ματιά στο ενδοσυγγενικό interaction. Δεν περιγράφεται! Το FOX θα το ξεκινήσει από τον πρώτο κύκλο. Στηθείτε στις οθόνες 1η Οκτωβρίου, στις 20:40, με δύο back-to-back επεισόδια.

FAMILY GUY 7

«Family Guy»
Έχει φτάσει αισίως στον 13ο (!) κύκλο αυτή η animated κωμική σειρά του Σεθ ΜακΦάρλεϊν. Ψοφάνε οι Αμερικάνοι για family story + animation, γιατί αυτό εδώ είναι ένα πιο ενήλικο «The Simpsons» τρόπον τινά. Το FOX εξασφάλισε δικαιώματα προβολής για τον 7ο και 8ο κύκλο, οι οποίοι περιλαμβάνουν κάποια από τα ιστορικά επεισόδια, όπως τα «Road to Germany» και «Family Gay», καθώς επίσης και το αμφιλεγόμενο με τίτλο «Episode 420», το οποίο οδήγησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλα στην απαγόρευση της σειράς από την κρατική τηλεόραση της χώρας! Πρεμιέρα 7ου κύκλου 4 Οκτωβρίου στις 20:15.

AHS COVEN

«American Horror Story: Coven»
Στις 9 Οκτωβρίου ξεκινά στην Αμερική η τρίτη σεζόν του «American Horror Story» που έκανε θρύλο, πια, την Τζέσικα Λανγκ, σαρώνοντας ό,τι βραβείο υπάρχει και δεν υπάρχει για το ρόλο της. Εδώ μαθαίνουμε ότι μπαίνει και η Κάθι Μπέιτς στο παιχνίδι κι έχουνε και οι δυό τους πολλές σκηνές μαζί. Πόσο intriguing είναι αυτό τώρα; Totally! Δε χρειάζεται πολλή υπομονή, το Νοέμβριο έρχεται στο FOX.

WHITE COLLAR 4

«White Collar»
Ο αγαπημένος bon viveur απατεώνας Νιλ Κάφρι συνεργάζεται με τον FBI Τιμ ΝτεΚέι για να πιάσουν άλλους απατεώνες. Buddy series με μπόλικο παρασκηνιακό ψωμί περί πρωταγωνιστών, γιατί ο κούκλος (όχι του γούστου μου, αλλά είναι) openly gay Ματ Μπόμερ μπήκε σε… petition (!) από το γυναικόκοσμο γιατί θεώρησαν ότι έπρεπε αυτός να παίξει στο διάσημο «Fifty Shades of Grey» το ρόλο που, τελικά, κέρδισε ο Τσάρλι Χάναμ (του «Sons of Anarchy»). Τέταρτος κύκλος έρχεται το Νοέμβριο.

MARVEL'S AGENTS OF S.H.I.E.L.D

«Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.»
Νέα σειρά, spin-off των «Avengers» και βασικά η συνέχεια της ταινίας, όπου ο agent Κόλσον πεθαίνει. Εδώ τον βλέπουμε να επιστρέφει στην παγκόσμια οργάνωση καταπολέμησης του εγκλήματος S.H.I.E.L.D., όπου αναλαμβάνει παράξενες υποθέσεις αντιμετωπίζοντας εχθρούς με υπεράνθρωπες δυνάμεις. Και, βέβαια, περιμένουμε να διαλευκανθεί τι απέγινε με… το θάνατό του και πώς επέστρεψε ο χριστιανός! Στην Αμερική ξεκινά στις 24 του Σεπτέμβρη, από το FOX το περιμένουμε το Δεκέμβριο και… έχουμε βγάλει όπλα από το σασπένς.

ELEMENTARY 2

«Elementary»
Sherlock Holmes στη Νέα Υόρκη, Λούσι Λιού μαζί του και προστίθεται στην παρέα τους ο Ρις Ίφανς ως αδερφός του πράκτορος. Ο πρώτος κύκλος εξάντλησε λίγο την υπομονή μας (άργησε να πάρει μπρος, αδελφάκι μου!). Ο δεύτερος κύκλος επιστρέφει τη δράση στην πατρίδα του, τη Μεγάλη Βρετανία, και δη το Λονδίνο. Έρχεται το Δεκέμβρη κι αυτό. Καλό χειμώνα, τώρα, επιτρέπεται να πούμε;

FOX Logo