FreeCinema

Follow us

10 χρόνια «Grey’s Anatomy». Αρρώστια!


Είπαμε. Ξεκίνησε στο FOXlife ο 10ος κύκλος ενός ακόμα, λαχταριστά ζωντανού, τηλεοπτικού θρύλου. Η Ιωάννα Παπαγεωργίου και η Σοφία Σταυριανίδου το γιορτάζουν δεόντως, καταθέτοντας επεισόδια, στιγμές, ατάκες και εμπνεύσεις μιας σειράς… «ιστορία μου, αμαρτία μου». Σε αυτή καμία γυναίκα δεν αντιστάθηκε, καθώς στις εικόνες της καθεμία μας είδε, έστω και φευγαλέα, τον εαυτό της στον καθρέφτη. Σε αυτή ακόμα και οι άνδρες στάθηκαν, μπας και καταλάβουν τα παρεξηγημένα βάθη τής ψυχής των γυναικών που αγαπούν. Θυμήσου γιατί και… συντονίσου!

Grey's Anatomy logo1

Sofia’s Anatomy
Τίποτα. Στις ώρες της ανόητης σχόλης μου, κάποιο πρωινομεσημεριανό Σαββάτου, που το χασμουρητό με ξεχείλωνε από ανία, κάνοντας zapping πέφτω πάνω στον ΑΝΤ1 τότε, θυμάμαι, και βλέπω τη φάση που στο νεκροκρέβατο βρίσκεται ο Τζέφρι Ντιν Μόργκαν. Τονγκ. Οπότε και έπαθα το βουρτζά (εντάξει, εδώ που φτάσαμε, όλα να τα λέμε…). Σκέφτηκα «α, εδώ υπάρχει ζουμί». Κάπως έτσι, έπιασα το όλο πράμα από την αρχή, πριν από μερικά χρόνια. Και έγινα πιστή φίλη. Λίγο οι έρωτες, λίγο οι διαφορετικοί χαρακτήρες, λίγο η διάδραση των ηρώων που ο καθένας αποτελεί αντιπροσωπευτικό είδος, λίγο τα σοφά λογάκια από τη δημιουργό Σόντα Ράιμς, λίγο το οφθαλμόλουτρο με τα γκομενάκια. Όλοι αυτοί ήταν λόγοι κολλήματος. Αλλά πιστεύω ότι το «Grey’s Anatomy» αγαπήθηκε συνολικά για δύο θεμελιώδεις λόγους: πρώτον, γιατί έχει σαπουνοειδή δομή και απευθύνεται στα πρωτόγονα ένστικτα μιας διάθεσης κλειδαρότρυπας που έχουμε όλοι μέσα μας, ανεξαρτήτως μόρφωσης, και δεύτερον, γιατί ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της ταύτισης. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλο χαρακτήρα, θες δε θες, ταυτίζεσαι. Χρυσούς κανών επιτυχίας, από πάσης απόψεως. Και κάπου στον 6ο κύκλο, σα να μου έγιναν τα πρόσωπα πολλά, σα να μου μύρισε επανάληψη το πράμα, έφυγε και η Ίζι (Κάθριν Χάιγκλ), δε μ’ άρεσε και η Λέξι (Τσίλερ Λι) που είχε τον πιο ωραίο γκόμενο, το Σλόουν (Έρικ Ντέιν). Και το παράτησα. Αν μετάνιωσα που το είδα, παρά το άδοξο διαζύγιό μας; Φυσικά και όχι!

greys_anatomy2

Ioanna’s Anatomy
Όταν έπαιζε στον ΑΝΤ1 όλοι μιλούσαν γι’ αυτό – ακόμα και οι «Ράδιο Αρβύλα»! Εγώ, όμως, αντιστεκόμουν. Οι τελευταίοι κύκλοι τού αγαπημένου μου «ER» έπαιζαν ταυτόχρονα στο STAR και, αν και είχε πια αλλάξει κατά 99,9% το καστ του και είχε αναντίρρητα γεράσει αφηγηματικά, δεν ήθελα να του κάνω απιστία. «Για ποιο λόγο;», σκεφτόμουν. «Για μια από τα ίδια, με περισσότερη… σαπουνάδα;». Έλα, όμως, που ο καινούργιος, τότε, κύκλος του (3ος; 4ος; Δε θυμάμαι…) άρχισε να προβάλλεται σε πρώτη προβολή στο FOXlife που μόλις είχα αποκτήσει, ενώ οι προηγούμενοι έσκαγαν συχνά πυκνά σε επαναλήψεις. Κάτι οι απίθανες ατάκες ανθολογίας. Κάτι οι δεξιοτέχνες γιατροί μεν, τεκνοί δε. Κάτι η αξιοζήλευτη ποικιλία ξεχωριστών και όμως αναπάντεχα αυθεντικών γυναικών (με τον κοντοπίθαρο ανεμοστρόβιλο… τάξης και ασφάλειας, Δρ. Μιράντα Μπέιλι τής – όλα τα λεφτά – Τσάντρα Γουίλσον να μου προκαλεί τα περισσότερα δάκρυα συγκίνησης και γέλιου). Κάτι τα περιστασιακά συγκλονιστικά περιστατικά που συνήθως αντανακλούν τα προσωπικά διλήμματα των ωραίων και μοιραίων γιατρών που καλούνται να τα αντιμετωπίσουν. Κάτι η πρακτική του να μη σταματά στο happy-end τού γάμου, αλλά να ιχνηλατεί άφοβα ότι επακολουθεί. Και κάτι η (τολμηρή) ψυχραιμία του να αντιμετωπίζει… τζιζ για το mainstream θέματα όπως η έκτρωση (της Κριστίνα, με τον Όουν να της κρατά το χέρι!) και η ομοφυλοφιλία (των παντρεμένων, πια, Κάλι / Σάρα Ραμίρεζ και Αριζόνα / Τζέσικα Κάπσοου) σα να είναι ό,τι πιο φυσιολογικό και κοινότοπο, με κέρδισαν. Και με ξανακέρδισαν. Στα τέλη του 7ου κύκλου, όταν μετά από δύο άχαρα χρόνια, ξαναβρήκε την εξωφρενική έμπνευσή του.

2.27-losingmyreligion

Αγαπημένο επεισόδιο
Ε, τώρα… λες και θέλει ρώτημα. Το πιο αγαπημένο επεισόδιο είναι το τελευταίο τού 2ου κύκλου. Τίτλος του, «Losing my Religion». Κάθισα και το ξαναχάζεψα λίγο μετά από τόσα χρόνια, μόνο για να ανακαλύψω ότι ακόμη με συγκινεί. Γεμάτο σασπένς, όχι για να βρεθεί ένας δολοφόνος, αλλά μια καρδιά, κυριολεκτί, που θα τοποθετηθεί στο στήθος τού Ντένι Ντουκέτ (Μόργκαν), του αγαπημένου τής Ίζι Στίβενς, για να μπορέσει να ζήσει. Αυτό το επεισόδιο είναι γεμάτο υπερβάσεις τού ηθικού κώδικα, γεμάτο παραβάσεις τού ιατρικού κώδικά από πλευράς όλων των προσώπων, είναι συνεκδοχικά ένα επεισόδιο που η ηχώ του αποπνέει την ουσία τής ζωής: την αληθινή αγάπη. Είναι ένα επεισόδιο που ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σκοινί. Αν πέσεις, από τη μια είναι ο θάνατος, ενώ από την άλλη η ζωή. Είχε σκίσει κυριολεκτικά στα μηχανάκια τηλεθέασης τότε και τα μαντήλια ξεπουλήσανε για τα καλά ανά την υφήλιο. Γιατί, εκτός από το ότι περιέχει την κορύφωση αυτού του υπέροχου τερματικού έρωτα του Ντένι και της Ίζι, εμπλέκει όλους τους πέριξ ανθρώπους με τις δικές τους ιστορίες δοκιμάζοντας τα όρια των δικών τους συναισθημάτων και της φιλίας, όντας παρασυρμένοι από μια ανείπωτη συνενοχή που ρισκάρει καριέρες και ζωές. Τούτο το οριακό επεισόδιο άφησε εποχή.

7x18-5grey's anatomy

«Grey’s Anatomy» vs. «Buffy the Vampire Slayer»? WTF!
Αν και για τους μύστες τού γουϊντονικού «Buffy the Vampire Slayer» δε φάνταζε ως κάτι συνταρακτικά τολμηρό ή πρωτοπόρο, στις 31 Μαρτίου του 2011 το τηλεοπτικό mainstream έμεινε στιγμιαία αποσβολωμένο, προτού όλοι μαζί (mainstream και μη) αφεθούμε αμαχητί στους ρυθμούς τού 18ου επεισοδίου τού 7ου κύκλου τού «Grey’s Anatomy», «Song Beneath the Song». Ο λόγος; Όπως και το α-ρι-στου-ργη-μα-τι-κό, 7ο επεισόδιο του 6ου κύκλου τής – αγαπημένης τής Σόντα Ράιμς – θρυλικής σειράς τού Τζος Γουίντον, «Once More, With Feeling», το «Song Beneath the Song» είναι… μιούζικαλ! Που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλο στη μνήμη, όχι μόνο γιατί καμία δραματική σειρά τόσο ευρέος προφίλ, που παίζει στο ABC – ένα από τα τέσσερα μεγάλα και δη λιγότερο ριψοκίνδυνα κανάλια τής ελεύθερης, αμερικάνικης τηλεόρασης, δεν τόλμησε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο (η «Buffy» καινοτόμησε εν έτει 2001 στο λιλιπούτειο UPN τότε, που πέντε χρόνια αργότερα έκλεισε για να ενσωματωθεί εν μέρει στο CW).

7x18-5grey's anatomy2

Αντίθετα με τον θεαματικό μουσικοχορευτικό φόρο τιμής που απέτιναν στα κλασικά μιούζικαλ ο δημιουργός και οι πρωταγωνιστές της «Buffy», συνθέτοντας και ερμηνεύοντας πρωτότυπα τραγούδια, οι άνθρωποι του «Grey’s Anatomy» έφτιαξαν ένα πιο προσγειωμένο, ελάχιστα θεαματικό, μηδαμινά χορευτικό, αυστηρά μουσικό compilation διασκευών αγαπημένων, αλλά και σημαδιακών στην ιστορία του, τραγουδιών. Έτσι, αμφότερα βγήκαν με θάρρος από τη βολή τους, παραμένοντας, όμως, το καθένα πιστό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα / ταυτότητά του, επαναπροσδιορίζοντας ταυτόχρονα, ευφάνταστα τη στενή, ξεχωριστή, προσωπική σχέση που έχει αναπτύξει με τους fans του. Και ενώ το «Song Beneath the Song» μπορεί να μην είναι τόσο ιδιοφυώς καλοκουρδισμένο στο σύνολό του όσο το «Once More, With Feeling», είναι τόσο έμπλεο στιγμών ανατριχιαστικών συγκινήσεων, ώστε πρέπει να είσαι φτιαγμένος από ξύλο (απελέκητο) για να σε αφήσουν αδιάφορο – και αποδεικνύει οριστικά και αμετάκλητα, ακόμα και στους λίγους που δεν το χώνεψαν ή είχαν εγκαταλείψει προ πολλού τη σειρά, πως το «Grey’s Anatomy» είναι πάντα ικανό για σκηνές (έστω) ανεκτίμητης ανθολογικής αξίας. Γι’ αυτό και θα αργήσει πολύ να πάψει να αναγεννιέται από τις στάχτες του.

Σε ένα επεισόδιο που η έγκυος Κάλι (ερμηνευμένη από τη βραβευμένη με ΤΟΝΥ, και συνεπώς δεινή τραγουδίστρια, Σάρα Ραμίρεζ) παλεύει για τη ζωή της μετά από αυτοκινητικό δυστύχημα λοιπόν, σε τακτά, καίρια χρονικά διαστήματα, σχεδόν όλο το καστ ξεσπά σε solo ή ομαδικό τραγούδι. Ερμηνεύουν γνωστά κομμάτια (μπαλάντες κυρίως) που όχι μόνο ταιριάζουν ιδανικά στην αφήγηση της συγκεκριμένης ιστορίας, αλλά και φέρνουν στο νου αξέχαστες, εμβληματικές στιγμές από το παρελθόν ολόκληρης της σειράς, που ήταν ντυμένες με τις πρωτότυπες εκτελέσεις όσων ακούγονται εδώ. Κλααάμα…

greys_anatomy3

Greatest hits

Σύσσωμο το καστ (με πρώτες φωνές τη Ραμίρεζ, τη Γουίλσον και τον Κέβιν ΜακΚιντ) τραγουδά το «Chasing Cars» των Snow Patrol, που ακουγόταν στο φινάλε τού 2ου κύκλου, στη σκηνή που ξεκινούσε με την Ίζι να σπαράζει πρώτα στην αγκαλιά τού νεκρού Ντένι και μετά του Άλεξ Καρέβ (Τζάσιντ Τσέιμπερς). Σεζόν 2, Επεισόδιο 27.

Σύσσωμο το καστ ερμηνεύει το «How to Save a Life» των The Fray, που έδινε ρυθμό σε ένα παράλληλο μοντάζ το οποίο παρακολουθούσε τους γιατρούς τού νοσοκομείου στις ταυτόχρονες, διαφορετικές προσπάθειές τους να σώσουν ζωές. Σ. 2, Επ. 21.

Η Τσίλερ Λι τραγουδά το «Breath (2ΑΜ)» της Άννα Νάλικ, που έπαιζε καθώς η Μέρεντιθ έβγαζε επιτέλους τη βόμβα που κράταγε εγκλωβισμένο το χέρι της μέσα στα σπλάγχνα ασθενούς, η Μπέιλ γεννά και ο Σέπαρντ επαναφέρει στη ζωή τον χειρουργημένο ασθενή του, με… μπουνιά. Σ. 2, Επ. 17.

Ο ΜακΚιντ τραγουδά το «How We Operate» των Gomez, που συνόδευε τον αγώνα τής Μπέιλι και του Σέπαρντ να σώσουν την καρδιά τού Ντένι και το χέρι τού Δρος Πρέστον Μπεργκ (Αϊζέια Γουόσινγκτον), αντίστοιχα. Σ.2, Επ. 26.

Η Γουίλσον ερμηνεύει το «Wait» των Get Set Go, που έδινε το ρυθμό στις αμφιβολίες και τις ανασφάλειες του Μπεργκ, του Τζορτζ Ο’Μάλεϊ (Τι Αρ Νάιτ) και της Μέρεντιθ. Σ.1, Επ. 2.

Ραμίρεζ, ΜακΚιντ και Σία τραγουδούν «Running On Sunshine» από Jesus Jackson, που έπαιζε στο bar όπου η Μέρεντιθ ενημέρωσε τον Ντέρεκ και το Δρ. Φιν Ντάντριτζ (του guest star Κρις Ο’Ντόνελ) ότι για να διαλέξει έναν από τους δύο τους θέλει να (ξαν)αρχίσει να βγαίνει ραντεβού και με τους δυο τους! Σ.3, Επ. 2.

Και η Ραμίρεζ, μόνη, ερμηνεύει υποβλητικά «Universe and U» από KT Tunstall, που έντυνε την εξομολογημένη στο Ρίτσαρντ Γουέμπερ (Τζέιμς Πίκενς Τζούνιορ) αδυναμία τού Ντέρεκ να αποκτήσει προοπτική, και το «Grace» της Κέιτ Χέιβερνικ, που έδινε παλμό στον έρωτα που κάνουν Μέρεντιθ και Ντέρεκ ενώ ο Ντένι παίρνει τις τελευταίες του ανάσες. Σ. 2, Επ. 26.

Ο… McDreamy, o… McSteamy και ο… McKidd!

Tρία διαφορετικά αρσενικά προσφέρονται προς… βρώσιν (κατά φαντασίαν, αναφανδόν) σε όλες τις κυρίες που παρακολουθούν «Grey’s».

greys-anatomy-mcdreamy

Φυσικά, ο διασημότερος είναι ο Πάτρικ Ντέμπσι, ο McDreamy, που ούτε στον ύπνο του δεν είχε ονειρευτεί το σουξέ τής σειράς μετά τις ανοησίες που έπαιζε στα 20 του. Ο κύριος Ντέρεκ Σέπερντ, πολύ καλός γιατρός, έχει τα looks, είναι παντρεμένος αλλά έχει και έναν μεγάλο έρωτα με την ηρωίδα τη Μερέντα (ωχ, συγγνώμη, τη Μέρεντιθ) που διαπερνά όλη τη σειρά. Ο Ντέρεκ είναι αυτό που λέμε πετυχημένος, ωραίος, με τις όμορφες αρσενικές αδυναμίες του, που δεν ξέρει να θυσιάζει και να κάνει επιλογές ενίοτε. Τον συμπαθείς τον μπαγάσα, όμως, γιατί τελικά τον εμπιστεύεσαι: έχει την ποιότητα να στέκεται σταθερός στην αγάπη του για τη Μέρεντιθ με ένα βλέμμα που σου λέει «Εγώ θα είμαι εδώ για σένα. Για πάντα». Δηλαδή, ξέρετε καμιά γυναίκα που να μην το θέλει αυτό; Δείξτε τή μου! Είναι συλλεκτικό κομμάτι!

greys-mcsteamiest-302

Τώρα ο McSteamy τού Ντέιν είναι άλλο καπέλο. Δε θυμάμαι πώς του βγήκε το όνομα. Εγώ θα έλεγα από τους ατμούς που βγάζεις από ταραχή, όταν τον βλέπεις. Γιατί, προσωπικά μπορεί κούκου να μη μου κάνει, αλλά αυτός είναι ο πιο ωραίος άνδρας τής σειράς, αντικειμενικά. Κακούλι παιδί, πήδαγε την Άντισον, τη γυναίκα τού καλύτερού του φίλου, Ντέρεκ. Προσγειωμένος, μερικές φορές κυνικός, μια χαρά γνωρίζει ότι έκανε μαλακία και του αξίζει τρελό κλωτσομπούνι, ο Δρ. Σλόουν είναι πολύ cool τυπάκι. Δεν έχει κόμπλεξ ουδενός τύπου (εντάξει, λογικό) και στη διάδρασή του με τους γύρω του κάθεται και την ακούει, κάθεται και τον ταπώνουν, αλλά δεν ηττάται με τίποτα ο κερατάς! Ο Σλόουν είναι ένα αρσενικό, του οποίου η ομορφιά είναι όπλο με την καλή έννοια, έχοντας όμως και την ποιότητα να αγαπάει. Όταν μας άφησε χρόνους, κλάψαμε…

greys-kevin-mckidd

Ο McKidd μπήκε στο «Grey’s» ως ερωτικό ενδιαφέρον τής Κριστίνα («μπλιαχ, πολύς της πέφτει», λέει η Σοφία. Η Ιωάννα διαφωνεί. Αγαπάει Κριστίνα.) με το όνομα Όουεν Χαντ. Μεταγραμμένος από το πολύ ωραίο «Rome», ο Όουεν δεν είναι ωραίος. Με τους δαίμονες του Ιράν, όπου υπηρέτησε ως γιατρός, να τον κυνηγάνε, κολλάει γάντι στην παρέα και τα φτιάχνει με την πιο δύσκολη γυναίκα, την Κριστίνα. Ο Όουεν είναι το σταθερό αρσενικό, ένας καλός χαρακτήρας. Ο παλιός έρωτάς του, η Δρ. Τέντι Όλντμαν της Κιμ Ρέιβεν έρχεται για κείνον αλλά αυτός τελικά επιλέγει την Κριστίνα. Άλλη μια ωραία ποιότητα το να επιλέγεις. Όπως όλοι οι καλοί χαρακτήρες, όμως, δεν είναι αναμάρτητος. Πάει με άλλη, όταν είναι πληγωμένος και το ξέρει το λάθος. Και το καταπληκτικό είναι ότι και πάλι λες ότι της Κριστίνα τής πέφτει πολύς. Φοβερό δεν είναι; (Είπαμε, η Ιωάννα διαφωνεί. Εντόνως. Δε φτάνει που του στάθηκε σε όλες τις κρίσεις τού μετατραυματικού του stress, όταν μεταξύ άλλων παραλίγο να τη στραγγαλίσει στον ύπνο του. Να φάει και κέρατο η γυναίκα;)

greys_anatomy_meredith

Ατάκες που βουίζουν πάντα στα αυτιά

Meredith: «Ι make no apologies for how I chose to repair what you broke. You don’t get to call me a whore». Τον τάπωσε τον Ντέρεκ που την είπε πουτάνα γιατί πήγε με το Φιν. Και τον τάπωσε γιατί αυτός έφυγε πρώτος να πάει στη γυναίκα του. Μετά, δεν κάνεις κριτική. Εισπράττεις τις συνέπειες της πράξης σου.

Baily: «Stop talking! Every intern wants to perform their first surgery. That’s not your job. Do you know what your job is? To make your resident happy. Do I look happy? No. Why? Because my interns are whiny… No one holds a scalpel till I am so happy I am Mary freakin’ Poppins»! Αθάνατη Μιράντα Μπέιλι, βάζει στη θέση τους τούς εκπαιδευόμενους γιατρούς της.

Αlex: «I know now that I’m good enough not to deserve this. Not to have to feel like this. Not to love you so much that I almost hate you. I deserve someone who will stay». Στην Ίζι, όταν αποφάσισε να φύγει για μια άλλη δουλειά. Θεός. Τι να λέμε τώρα;

Dr. Webber: «It’s good to be scared. It means that you still got something to lose». Σε κάποιον παγιδευμένο μέσα σε αναποδογυρισμένο αμάξι, προσπαθώντας να τον σώσει. Αυτό ακριβώς που λέει είναι. Δε φοβάμαι, όταν νιώθω πως φοβάμαι.

Meredith: «Instead of loving her, you’re punishing her. For what? For being the woman that you fell in love with? Do you know what will happen to Christina if she has a kid that she doesn’t want? It will almost kill her. Trying to pretend that she loves the kid as much as she loves surgery will almost kill her. And it will almost kill your kid. Do you know what it’s like to be raised by someone who didn’t want you? I do. To know you stood in the way of your mother’s career? I do. I was raised by a Christina. My mother was a Christina…». Αποστομωτικός ποταμός η φίλη στο σύζυγο τής κολλητής, τον Όουεν, που αρνείται να δεχτεί την επιθυμία τής Κριστίνα να κάνει έκτρωση. Τεράστια πολιτική δήλωση.

Christina: «Hey, Meredith Grey has survived a bomb, a drowning, a gunman, and a plane crash, and she’s still here! She’s going to die when she’s, like, 90. Old and warm in her bed. She’s not going to die today. Today, she’s going to be fine». Η Κριστίνα καθησυχάζει τον ανήσυχο Ντέρεκ, καθώς η Μέρεντιθ χαροπαλεύει εξαιτίας αιμορραγίας που υπέστη μετά από καισαρική τομή.

468x263

Σκηνές που κουβαλάμε μέσα μας πάντα

Επεισόδιο 5, 2ος κύκλος
«Pick me. Choose me. Love me». Άνευ αξιοπρέπειας, αλλά με ορμητική ειλικρίνεια παλεύει για τον άνδρα που αγαπά κόντρα στην πρώην σύζυγο. Μόνο στο «Grey’s Anatomy».

Επεισόδιο 17, 3ος κύκλος
Η σκηνή που η Ίζι αισθάνεται πλάι της τον πεθαμένο, πια, Ντένι. «…Αnd suddenly, against all odds, against all logic, we touch…». Aριστούργημα.

Επεισόδιο 17, 3ος κύκλος
Η σκηνή που η Μέρεντιθ πεθαίνει. Επιτέλους, το ανθρώπινο πρόσωπο της Κριστίνα.

Eπεισόδιο 23, 5ος κύκλος
«You don’t get to quit. You don’t get to quit on to me. Tear it up, the DNR tear it up»! H σκηνή τού Αλεξ και της Ίζι, πριν μπει στο χειρουργείο για τον καρκίνο της. Σπαρακτικός Άλεξ. Η καλύτερή του στιγμή, το σκληρό αντράκι παραδίδεται.

Επεισόδιο 24, 5ος κύκλος
«It’s George!». Η Μέρεντιθ συνειδητοποιεί πως ο αγνώστων στοιχείων τραυματίας είναι ο «007» της, όπως αποκαλούσε τον Τζορτζ Ο’ Μάλεϊ. «Ω, ΘΕΕ μου!», κανονικά. Ο Τι Αρ Νάιτ αποχωρεί από τη σειρά έτσι όπως ποτέ δεν είχαμε φανταστεί και το PAUSE, REWIND, REPLAY παίρνει φωτιά.

Επεισόδιο 24, 6ος κύκλος
«There is no hum… Turn the elevators back on!». Σπαρακτική Μπέιλι ραγίζει και τις πέτρες, όταν συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να μεταφέρει τον μοιραία τραυματισμένο εκπαιδευόμενό της στο χειρουργείο και, άρα, να τον σώσει. Και ξεσπά. Υπό τους ήχους τού «In my Veins» του Άντριου Μπελ. Στο καλύτερο επεισόδιο / φινάλε ενός χλιαρότατου κύκλου.

Επεισόδιο 24, 8ος κύκλος
Η Λέξι πεθαίνει, σχεδιάζοντας το μέλλον της με το Σλόουν… Τα σχόλια περιττεύουν. Τα δάκρυα, όχι.

greys_anatomy4

Ο 10ος κύκλος του «Grey’s Anatomy» παίζει κάθε Τετάρτη στις 21:00, αποκλειστικά από το FOXlife.