FreeCinema

Follow us

UNDERWORLD: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (2012)

(UNDERWORLD: AWAKENING)

  • ΕΙΔΟΣ: Τρόμου
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανς Μαρλίντ, Μπιόρν Στάιν
  • ΚΑΣΤ: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Στίβεν Ρέι, Ίντια Άιζλι, Θίο Τζέιμς
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 88’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: FEELGOOD

Η Σελίν βγαίνει απ’ τον πάγο εργαστηρίου κι έχει: όχι άντρα, πια, αλλά α) μπάτσο β) βαμπίρ διάδοχο στο πλάι της, των απέθαντων το γέρο άρχοντα στην κόντρα, Dr. Θάνατο αχρείο στόχο – εχθρό, τους Λύκους XXL που έχει υποστεί μιά ζημιά ο οργανισμός τους και κόρη με έκτη αίσθηση υπ’ ευθύνη της.

Επουδενί τερατωδία η ιστορία (για αγρίους), απλώς πλησιάζει περαιτέρω η ημερομηνία λήξης των «True Blood» συστατικών στο τρίτο σίκουελ της μοβόρικιας σειράς, που το cine fantastique ντουέτο απ’ τη Σουηδία, πάντα στις ΗΠΑ μετά «Το Άσυλο», έχει κατά τι μεταγγίσει σε μία τρόμου περιπέτεια girl power σαρκοβόρου πατιρντί υπερφυσικών αψιμαχιών θνητών ή μη νεο-κτηνών, που θα ήθελε να «πάει» ως «Νέα Σελήνη» βγαίνοντάς τη στο franchise «Resident Evil», με κυνόδοντα α λα «Blade».

Δώσε υπεράνετα λαιμό στο βλοσυρά διαυγή τονικό έλεγχο και το ρωμαλέο τέμπο διαρκείας, με πιο ψαχνό τις σεκάνς speed σιρκουί σε άμυνα, διάτρητου ανελκυστήρα – ταμπλά εν πτώσει, οπλοβομβίδας στο στομάχι, άρπα γροθιά απινιδωτή και μπαμ ανεμιστήρα ασημόσκονης. Αν το δαγκώνεις είναι με υφάκια ψιλορούφηγμα του Τσαρλς Ντανς, τα ομάδας ρέζους βήτα αρσενικά του κοπαδιού, την προβλεπτή αιμομιξία χαρακτήρων και μοτίβων déjà vu, ενώ και τα ημικοφτερά σαγόνια δίχως φιοριτούρες μπούρου μπούρου δεν σου αφήνουν πιπιλιές. Μακριά από εξάμβλωμα εν γένει, αλλά «Under» θα σε βάλει; Ο εν λόγω (νεκρο)θάφτης αμφιβάλλει…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Τη θέλει σίγουρα η αγέλη. Αν δεν έκοβες ποτέ φλέβα για πάρτη του, είναι λάθος να χιμήξεις τώρα, πια. Εάν φοβάσαι δόντια που εξέχουν, εννοείται, μείνε μακριά…


MORE REVIEWS

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η μεσήλικη Χίλαρι, υπεύθυνη «γενικών καθηκόντων» σε κινηματογράφο της παραλιακής πόλης του Μάργκεϊτ, νιώθει σκιρτήματα πάθους για νεαρό μαύρο που πιάνει δουλειά ως ταξιθέτης.

ΧΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΒΑ

Ζευγάρι ερωτευμένων ανδρών με υιοθετημένη κορούλα περνά τις χαλαρές διακοπές του σε απομονωμένο σπιτάκι σε δάσος. Ένα χτύπημα στην πόρτα θα τους φέρει αντιμέτωπους με τέσσερις «εισβολείς» που απαιτούν από την οικογένεια να διαπράξει μια κανονική ανθρωποθυσία, επιλέγοντας (και) ποιο από τα μέλη της θα θανατώσει. Διαφορετικά, θα έρθει… η Αποκάλυψη!

ΑΣΤΕΡΙΞ & ΟΒΕΛΙΞ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Η μοναχοκόρη της Αυτοκράτειρας της Κίνας βρίσκει καταφύγιο στο γνωστό γαλατικό χωριό και ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ προσφέρονται να βοηθήσουν σε επιχείρηση απελευθέρωσης της μητέρας της, ενώ παράλληλα ο Ιούλιος Καίσαρας καταστρώνει επεκτατικά σχέδια για την Ασία, έτσι ώστε να πείσει την Κλεοπάτρα να γυρίσει κοντά του.

ΜΕΡΕΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ

Νεαρός εισαγγελέας αναλαμβάνει υπηρεσία σε μικρή επαρχιακή πόλη που μαστίζεται από πολλαπλά κρούσματα καθίζησης της γης και έρχεται αντιμέτωπος μ' ένα σύστημα διαφθοράς που φτάνει πολύ ψηλά στην τοπική εξουσία.

ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΒΟΥΛΗΣ

Οι δύο θεότρελοι φίλοι Τούτσον και Λούντιγουντ επιστρέφουν και πάλι (από πότε;), προκειμένου να ζήσουν την περιπέτεια της ζωής τους, σε μια προσπάθεια να βρουν και να ζητήσουν βοήθεια από τον παππού του πρώτου, τον διαβόητο πειρατή Κάπτεν Τούτσον!

MR KLEIN

MR KLEIN

Κάτι βαμπίρ και κάτι λυκάνθρωποι θέλουν ένα κοριτσάκι που το μάτι του γυαλίζει ύποπτα. Η Κέιτ Μπέκινσεϊλ σφάζει, μαχαιρώνει και κάνει και τα χοροπηδητά της με κολάν. Σε 3D. Με κολάν. Σε 3D. Με κολ…