FreeCinema

Follow us

2 GUNS (2013)

  • ΕΙΔΟΣ: Αστυνομική Περιπέτεια
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπάλτασαρ Κορμάκουρ
  • ΚΑΣΤ: Ντενζέλ Γουόσινγκτον, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μπιλ Πάξτον, Πόλα Πάτον
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIO VISUAL

Ντουέτο κακοποιών κρατά διπλή agenda σε υπόθεση cartel ναρκωτικών από το Μεξικό, μπλέκει ακόμη χειρότερα με ληστεία τραπέζης και βρώμικους λογαριασμούς, ώσπου αποκαλύπτεται πως ο ένας είναι της Δίωξης και ο άλλος μυστικός του Ναυτικού! Τώρα, με 45.000.000 δολάρια στην τσέπη τους, αντιλαμβάνονται το «στήσιμο» που παίζει εις βάρος τους.

Αν και βρίσκεται έξω από τα νερά του ως προς το φιλμικό είδος, ο Κορμάκουρ («Τελικό Χτύπημα») εξακολουθεί να δέχεται και να υπογράφει στουντιακές «παραγγελιές» που τον εκθέτουν ως σκηνοθέτη (ή αποκαλύπτουν τις λιγοστές του δυνατότητες στην εκτέλεση ταινιών genre). Βασισμένο σε graphic novel, το «2 Guns» ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη πιο βαρετά κι από ξεφύλλισμα – ανάγνωση βινιετών, με ήρωες και καταστάσεις που ποτέ δε σε κάνουν να νοιαστείς…

Τα κλισέ αλληλοπροδοσιών δεν έχουν τελειωμό, άπαξ και μπήκες στο ζουμί της πλοκής, με τους πάντες να πουλάνε τιμή, αξιοπρέπεια και ιδιότητα για να γραπώσουν τα εκατομμύρια, που κι αυτά έχουν τη δική τους ιστορία, φυσικά. Απλά, όλα εμφανίζονται λες και ο σκηνοθέτης έχει βάλει τον αυτόματο πιλότο, δίχως δραματουργικό ενδιαφέρον αλλά και κάποια φινέτσα στην παραγωγή, κάτι που να δικαιολογεί το μεγάλο θέαμα δράσης, το οποίο προσπαθούν να πλασάρουν έτσι οι stars – πρωταγωνιστές της ταινίας, πέφτοντας στις πλέον τυπικές παγίδες μιας buddy movie (με εκλάμψεις από το franchise του «Φονικού Όπλου»). Κερδίζει στις εντυπώσεις μονάχα ο Γουόλμπεργκ, ως βρωμόστομος αληταράς με τις σωστές δόσεις ετοιμόλογου χιούμορ.

Το εντελώς άχρωμο ύφος γραφής του Κορμάκουρ, πραγματικά, σε κάνει να νοσταλγείς αυτά που έδωσε στο είδος το σινεμά του Μάικλ Μπέι (!) και μετατρέπει το «2 Guns» σε φτωχό συγγενή, ο οποίος απειλεί να σε κρατήσει ξύπνιο παίζοντας μαζί σου ρώσικη ρουλέτα. Με μια βασική λεπτομέρεια, που γρήγορα αντιλαμβάνεται και ο θεατής: το όπλο «βαράει» με άσφαιρα.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Χαμηλών ταχυτήτων περιπέτεια δράσης με δέλεαρ τη διασκεδαστική χημεία των δύο πρωταγωνιστών, το φιλμ είναι, παραδόξως, υποδεέστερο και από… σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης του σήμερα! Οι fans του είδους ή οι «γαλαρίες» των multiplex ίσως βρουν στοιχεία χαριτωμενιάς, όμως, το «2 Guns» έχει μεγαλύτερες ελπίδες για άφεση αμαρτιών κάποιο βράδυ στις 22:00 από το STAR Channel…


MORE REVIEWS

ΓΑΖΑ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Ηλικιωμένος ψαράς στη Γάζα είναι κρυφά ερωτευμένος με γυναίκα που βλέπει καθημερινά στην αγορά. Η τυχαία ανεύρεση αρχαίου αγάλματος περιπλέκει τα αισθηματικά του προβλήματα.

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ

Σ’ ένα απομακρυσμένο, παραδοσιακό εργοστάσιο παραγωγής τούβλων, ένας άνδρας θα «παίξει» το τελευταίο χαρτί της προσωπικής του επανάστασης, όταν το αφεντικό ανακοινώσει το κλείσιμό του και, συνακόλουθα, την απόλυση των λιγοστών εργαζόμενων σ’ αυτό.

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ

Δέκα χρόνια σχέσης, γάμου και χωρισμού, μέσα από στιγμές της ζωής της Μαριάν και του Γιόχαν.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ

Φιλόδοξος τυχοδιώκτης, με ταλέντο να χειραγωγεί τους ανθρώπους, ανέρχεται κοινωνικά παριστάνοντας το μέντιουμ και σε συνδυασμό με μία ψυχίατρο δίχως ηθικές αναστολές, ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο, παραγνωρίζοντας τη σημασία του… «απ' τα ψηλά στα χαμηλά».

ΡΑΪΝΕΡ ΒΕΡΝΕΡ ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ

Η ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, όπως την όρισε η σκηνοθετική του καριέρα μέσα στο διάστημα μιας δεκαπενταετίας.

MR KLEIN

MR KLEIN

Είναι δύο undercover που δεν ξέρουν ότι ο καθένας τους είναι undercover και κάνουν μια ληστεία σε τράπεζα γιατί έτσι τους έχουν πει τα αφεντικά τους, αλλά μετά όλοι τους κυνηγάνε για τα λεφτά. Θα έπρεπε να τους κυνηγάνε και με κουμπούρια για το σενάριο. Ή την υπνηλία.