FreeCinema

Follow us

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ (2012)

(CONTRABAND)

  • ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπάλτασαρ Κορμάκουρ
  • ΚΑΣΤ: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Μπεν Φόστερ, Τζιοβάνι Ριμπίσι, Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζέι Κέι Σίμονς
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP

Στη Νέα Ορλεάνη, πρώην εξπέρ στο λαθρεμπόριο πλέον τίμιος ξαναμπαίνει στο τριπάκι για να σώσει από ναρκωέμπορα μπλεγμένο κουνιαδάκι. Όταν εμπιστευθεί γυναίκα και παιδιά σε φιλαράκι και το παίξει ναυτικός με μιλημένους πλοίου που πάει στον Παναμά για να φορτώσει πλαστό χρήμα, θα του σκάσει, ωστόσο, πακετάκι.

Οι ημιπαλιοδουλειές του μεγαλύτερου σκηνοθετικού μούτρου της Ισλανδίας γίνονται πια στο Χόλιγουντ: τα πειστήρια στο remake μίας πρώην μπάζας του («Reykjavik – Rotterdam»), για ένα καραβίσιο νουάρ με χιούμορ θρίλερ δράσης «κρύβε λόγια» τράνζιτ διακρατικών παρανομιών, «το σόι μου μέσα» εκβιασμών, διακινδυνεύσεων και απειλών, λάου λάου container προδοσιών και συνεχών τελωνειακών ή insider σπείρας στραβών.

Ο σκυλοπνίχτης δίνει στίγμα στη στόρι διώρυγα «Ε γιαλέσα, όλα μέσα» («The A-Team» και «Η Συμμορία των Δεκατριών» στην ίδια καμπίνα), στο μπάρκο σκηνοθεσίας σαν Τόνι Σκοτ στο πιο ξέπνοο (να μη σου πω ναυαγισμένο) και στο ensemble από τα… «παιδιά του Πειραιά», με καπετάν – φασαρία τον Γουόλμπεργκ, ναύλους τυποποίησης (πάλι;) για τους Φόστερ και Ριμπίσι, ενώ η Μπέκινσεϊλ εξόκειλε σε θύμα (ως σύζυγος/μάνα). Δεν είναι και τελείως για το… μούτσο, δέξου τα διατρητικά πυρά, ας πούμε, ενός στάκαμαν στιλ «Κλέφτες κι Αστυνόμοι» λάτιν βούτας, μα αυτή η από θαλάσσης «επιχείρηση» αποφέρει ασήμαντη λεία. Ανακρούεις πρύμναν. Με ευκολία…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Είσαι του σαλονιού (έχεις pc «ανοιχτό» συνδεδεμένο στο home cinema) και του λιμανιού (έχεις φυλλάδιο ακόμα κι έκανες μία φορά σε τσιγαράδικο); Ρίξε άγκυρα. Οι άλλοι, περάστε το στη ζούλα…


MORE REVIEWS

ΓΑΖΑ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Ηλικιωμένος ψαράς στη Γάζα είναι κρυφά ερωτευμένος με γυναίκα που βλέπει καθημερινά στην αγορά. Η τυχαία ανεύρεση αρχαίου αγάλματος περιπλέκει τα αισθηματικά του προβλήματα.

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ

Σ’ ένα απομακρυσμένο, παραδοσιακό εργοστάσιο παραγωγής τούβλων, ένας άνδρας θα «παίξει» το τελευταίο χαρτί της προσωπικής του επανάστασης, όταν το αφεντικό ανακοινώσει το κλείσιμό του και, συνακόλουθα, την απόλυση των λιγοστών εργαζόμενων σ’ αυτό.

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ

Δέκα χρόνια σχέσης, γάμου και χωρισμού, μέσα από στιγμές της ζωής της Μαριάν και του Γιόχαν.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ

Φιλόδοξος τυχοδιώκτης, με ταλέντο να χειραγωγεί τους ανθρώπους, ανέρχεται κοινωνικά παριστάνοντας το μέντιουμ και σε συνδυασμό με μία ψυχίατρο δίχως ηθικές αναστολές, ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο, παραγνωρίζοντας τη σημασία του… «απ' τα ψηλά στα χαμηλά».

ΡΑΪΝΕΡ ΒΕΡΝΕΡ ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ

Η ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, όπως την όρισε η σκηνοθετική του καριέρα μέσα στο διάστημα μιας δεκαπενταετίας.

MR KLEIN

MR KLEIN

Ο Μαρκ ο Γουόλμπεργκ το ξέρει τόσο καλά το λαθρεμπόριο, που τον εκβιάζουνε να κάνει μια τελευταία δουλίτσα με πλαστά. Έπαιζε και η Μπέκινσεϊλ. Χωρίς κολάν. Όσο μούφα και να’ ναι το έργο, δε βάζεις τη Μπέκινσεϊλ χωρίς κολάν, ρε φίλε!