FreeCinema

Follow us
14.0712:30

Αυτή είναι η αφίσα του δέκατου ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


Το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ επιστρέφει επετειακά! Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, από τις 22 έως και τις 28 Ιουλίου, πίνοντας Βίκος Cola στον αγαπημένο θερινό κινηματογράφο ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια). Ο σχεδιασμός της φετινής αφίσας της διοργάνωσης βασίστηκε στον αριθμό 10 και το σκεπτικό πίσω από αυτήν προέκυψε από… δέκα «εναλλακτικές» versions!

Κάθε χρόνο, το εικαστικό κομμάτι του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, του κινηματογραφικού αφιερώματος προβολών του FREE CINEMA που αγαπά το κλασικό ρεπερτόριο, θαυμάζεται και συζητιέται έντονα. Ο σχεδιασμός της φετινής αφίσας της διοργάνωσης ήταν ένας… διχαστικός μπελάς! Χωρίς ένα γενικό θεματικό που θα έδινε το έναυσμα της έμπνευσης, αλλά με έμφαση στον επετειακό χαρακτήρα των δέκα χρόνων μας, το brief ήταν τόσο… περιοριστικό όσο και απλόχερα ελεύθερο. Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, λοιπόν, έλαβε μια «εντολή» που περιλάμβανε μονάχα τον αριθμό 10.

Ο «διχασμός» ήρθε όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες αφίσες. Δεν ήξερα ποια να διαλέξω! Άρχισα να τις δείχνω σε φίλους για γνώμες. Κάποια μπορεί να υπερίσχυε σε «ψήφους», όμως, όλες έδειχναν ικανές να παίξουν ως η τελική επιλογή. Σκεφτήκαμε να βάλουμε… poll στα social! Σπάγαμε τα κεφάλια μας, έως τη στιγμή που ο Δημήτρης πρότεινε να γίνουν… δέκα διαφορετικά posters. Και όλα αυτά μαζί, με κοινό χαρακτηριστικό τον αριθμό 10, να αποτελέσουν την τελική, official αφίσα για το 2021.

Το teasing της παρουσίασής τους είχε ξεκινήσει εδώ και μέρες μέσα από τα social του FREE CINEMA, εδώ πλέον μπορείτε να τις δείτε όλες, ενίοτε να παρατηρήσετε μικρές… γραμμικές λεπτομέρειες που (ξανά) βασίζονται στο νούμερο δέκα και να τις αγαπήσετε λιγότερο ή περισσότερο, ώστε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι να επιλέξεις… μία!

Και… όλες οι άνωθεν μαζί παραδίδουν το ακόλουθο αποτέλεσμα, που αποτελεί και το official poster για το δέκατο ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Από τις 22 έως και τις 28 Ιουλίου, με δεκαέξι (!) κινηματογραφικούς τίτλους για μια ολόκληρη εβδομάδα. Κλασικά φιλμ του παρελθόντος που σπανιότατα είχατε την ευκαιρία να δείτε στη μεγάλη οθόνη, προβολές και με κόπιες celluloid (με την ευγενική υποστήριξη της ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, εδώ και μία δεκαετία, πια), αλλά και πρεμιέρες που θα συζητηθούν έντονα! Χορηγός και σπουδαίος συμπαραστάτης μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι το Βίκος Cola, που θα μας ξεδιψά κάθε βράδυ στο σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια).

Λίγο πριν ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για φέτος, διαβάστε τις πρώτες μας ανακοινώσεις: το back-to-back συνεργασίας με το MIDNIGHT EXPRESS για δύο μεταμεσονύκτιες προβολές, την είδηση της αθηναϊκής πρεμιέρας του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ «Το Πιο Όμορφο Αγόρι του Κόσμου» (με θέμα τον αινιγματικό βίο του αγοριού που υποδύθηκε τον Τάτζιο στο «Θάνατος στη Βενετία» του Λουκίνο Βισκόντι) και την αποκλειστική πανελλήνια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου θρίλερ μυστηρίου «Old» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, με το οποίο λήγει το δέκατο ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.