FreeCinema

Follow us
03.1110:30

«T2 Trainspotting»: Cool choice!


Η «Βίβλος» του «Trainspotting» έχει νέους κανόνες για το σήμερα: «Choose life, choose Facebook, Twitter, Instagram and hope that someone, somewhere cares»! Το πρώτο επίσημο και κανονικό trailer του «T2 Trainspotting» δεν κάνει απλά teasing. Γαμάει σπίτια!

Μια φορά κι έναν καιρό, το 1996, ήταν μια βρετανική ταινιούλα που την έλεγαν «Trainspotting», σκηνοθετημένη από έναν τυπάκο που πριν είχε γυρίσει ένα θριλεράκι με τρεις «φίλους» που σφάζονταν μεταξύ τους για κάτι κρυμμένα λεφτά. Αυτός ο Ντάνι Μπόιλ είχε βγάλει την ταινιούλα του σε Αγγλία και Ιρλανδία τον Φλεβάρη του ’96 και είχε γίνει… της πουτάνας! Τον Μάη τη στείλανε και στο Φεστιβάλ Καννών, για να τη δει και κανένας άνθρωπος παραπάνω και έγινε… της καραπουτανάρας (και με την προβολή και με το γαμημένο party, στο οποίο οι Leftfield έπαιξαν ζωντανά και τα μπάσα κόντεψαν να μου τινάξουν τα εντόσθια στους τοίχους, ενώ χορεύαμε δίπλα σε κάτι τύπους ονόματι Ντέιμον Άλμπαρν, Μικ Τζάγκερ, Νόελ Γκάλαγκερ και κάτι άλλα χολιγουντιανά celebrities)! Το «Trainspotting» έγινε ένα παγκόσμιο φαινόμενο για την pop κουλτούρα. Στην Ελλάδα, την πρώτη μέρα προβολής του, πήγε ένας εισαγγελέας (μη χάσει) και περιμένανε τα media έξω από το σινεμά για να μάθουν αν θα μας άφηνε να δούμε την ταινία ή όχι…

t2_trainspotting_teaser_trailer-1

Σήμερα βρισκόμαστε στα τέλη του 2016. Και όποτε ακούμε το «Born Slippy» των Underworld, θυμόμαστε το «Trainspotting». Το sequel της ταινίας, βασισμένο στο βιβλίο «Porno» του Έρβιν Γουέλς, βρίσκει ξανά μαζί όλους τους βασικούς ήρωες που… επέζησαν από το 1996. Αρχικά, είδαμε ένα teaser «απάτη», με υλικό από το πρώτο φιλμ, το οποίο ανακοίνωνε τον ερχομό του «T2 Trainspotting». Μετά είδαμε ένα κανονικό αλλά βαρετό teaser. Και σήμερα βλέπουμε το πρώτο επίσημο trailer με σωστό υλικό. Και ξεκινάει με Underworld. Τελειώνει με το «Silk» της Γουλφ Άλις. Και μας δίνει μια πιο ρεαλιστική εντύπωση ότι η ταινία θα γαμάει. Δεν χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Το trailer (και όλα τα υπόλοιπα μαζί) βρίσκεται πάνω δεξιά, εντός video gallery, πατάς play και… διάλεξες! Γενάρη του 2017.

T2 TRAINSPOTTING TEASER