FreeCinema

Follow us

ΠΙΡΑΝΧΑΣ 3DD (2012)

(PIRANHA 3DD)

  • ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία Τρόμου
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζον Γκούλαγκερ
  • ΚΑΣΤ: Ντανιέλ Παναμπέικερ, Ντέιβιντ Κέκνερ, Ματ Μπους, Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Κρίστοφερ Λόιντ, Βινγκ Ρέιμς
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 83’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

Μετά από εκείνα τα φρικτά γεγονότα που ερήμωσαν τη λίμνη Βικτόρια, τα… προϊστορικά πιράνχας «πετάγονται» μέχρι ένα παρακείμενο waterpark (!), για περισσότερο μεζέ και… σιλικόνη.

Στο fast forward πρέπει να το είδε το… επικό «Piranha» (2010) του Αλεξάντρ Αζά ο Γκούλαγκερ, ο οποίος δεν έχει ιδέα από αυτοπαρωδία και κοπιάρει σα να τον έχουν βάλει σε αγγαρεία τα στερεότυπα του προηγούμενου φιλμ, υποσχόμενος μονάχα περισσότερα βυζιά, full frontal nudity και ματωμένες σάρκες. Στα δύο πρώτα πετυχαίνει το στόχο, στο τρίτο… been there, done that (κοινώς, μην περιμένεις να δεις κάτι που δε σου έχει πετάξει στα μούτρα αυτό το μπιμουβάδικο είδος στο παρελθόν).

Η ιστορία αγκομαχάει και… τρώει αρκετή από τη διάρκεια του φιλμ: νεαρή υδροβιολόγος επιστρέφει στο waterpark του πατριού της για να τον βοηθήσει να τα φέρει πέρα με την καλοκαιρινή πελατεία του, για να βρεθεί μπροστά σε μια πιο… X rated εκδοχή αυτού που άφησε πίσω της, με σιλικονάτες strippers να τσαλαβουτάνε σε πισίνες που «δανείζονται» νερό από υπόγεια… ρεύματα, τα οποία, φυσικά, συνορεύουν με κάποια γνωστή μας λίμνη. Υπάρχει και μια υποπλοκή ερωτικής αντιπαλότητας ανάμεσα στην πρωταγωνίστρια, έναν «λαδωμένο» από τον πατριό της μπάτσο και το (κλασικά) παρθένο και ντροπαλό αγόρι που την ορέγεται, αλλά… δεν ξέρει κολύμπι (οι συνεντεύξεις για προσλήψεις σε αυτό το waterpark θα έκαναν τα τέλεια outtakes…).

Το body count δεν αργεί ιδιαίτερα και είναι αυτό που αναπτερώνει το ηθικό του θεατή, ο οποίος αμέσως έχει πάρει χαμπάρι την αφλογιστία στο χιούμορ και, απλά, απολαμβάνει το «θέρισμα» της teen κομπαρσαρίας από τους αληθινούς πρωταγωνιστές του φιλμ. Τα πάντα, όμως, μοιάζουν σα να έχουν βγει από την ανακύκλωση. Ακόμη και ο ευνουχισμός από πιράνχας πρέπει να επαναληφθεί γιατί δεν είναι δυνατόν να μη συμβεί (ή οπτικοποιηθεί) το παραμικρό από τα σερβιρισμένα «εδέσματα» gore ανατριχίλας της προηγούμενης ταινίας.

Οι φανατικοί του είδους έχουν λόγους για να κάνουν την παραδοσιακή «γαλαρία» στα σινεμά, κυρίως με την guest εμφάνιση του Ντέιβιντ Χάσελχοφ, ο οποίος αυτοσαρκάζει άψογα τη φήμη του από το «Baywatch» και μπορεί να σε ρίξει και στα πατώματα στο slow motion πλάνο του ναυαγοσώστη, μέσα στο γενικό χαμό που έχει προκαλέσει το φαγοπότι των πιράνχας στο waterpark. Προφανή τα highlights διαμελισμών, τα… πρωκτικά αστειάκια, ο εφετζίδικος κανιβαλισμός της στερεοσκοπίας, όμως, το «Πιράνχας 3DD» δεν μπορεί να επιπλεύσει αρτιμελές βάζοντας τα πάντα στον αυτόματο πιλότο. Καλή η σπλατεριά, αλλά ο προϊστορικός (LOL) υδρόβιος φίλος μας δεν τρέφεται ούτε με softcore ούτε και με εμφυτεύσεις…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αγρίως αιματοβαμμένο θέαμα (με bonus το 3D) για το κοινό που αρέσκεται στη βαβούρα και τον κανιβαλισμό εντός της αιθούσης. Αυτό τα λέει όλα. Οι πιστοί fans θα νοσταλγήσουν το επίπεδο της ταινίας του Αζά, αφού αυτό εδώ μοιάζει περισσότερο με βιντεο-αρπαχτή sequel. Έχει, όμως, σκηνές ανθολογίας που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Και τον Χάσελχοφ!


MORE REVIEWS

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Ο Καλέμπ, νεαρός κάτοικος του ελαφρώς γκετοποιημένου κτηριακού συγκροτήματος Les Arenes de Picasso, λίγο έξω από το Παρίσι, με αδυναμία στο να συλλέγει εξωτικά έντομα, φέρνει στο διαμέρισμά του μια σπάνια αράχνη άκρως επικίνδυνη και δηλητηριώδη, η οποία αναπαράγεται με απίστευτη ευκολία και ταχύτητα. Επίσης, τα τέκνα της… μεγαλώνουν αφύσικα!

ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Άνδρας που ζει μοναχικά σε ορεινή περιοχή, ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του σε άγνωστη κοπέλα που, εν εξάλλω καταστάσει, του ζητά βοήθεια μέσα στη νύχτα, επικαλούμενη επίθεση πλάσματος (;) αγνώστου ταυτότητας και στοιχείων προς την ερευνητική ομάδα βιολόγων στην οποία ανήκει και είχε κατασκηνώσει στο παρακείμενο δάσος.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΓΚΙ

H ζωή έχει γίνει λίγο πολύ απαιτητική για τη Σούπερ Μάγκι. Καθώς η εγκληματικότητα στην πόλη είναι σε ύφεση, περνά τον χρόνο της βοηθώντας στην απόφραξη αποχετεύσεων και στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αντί να σώζει τον κόσμο. Σίγουρα δεν είχε επιλέξει κάτι τέτοιο! Όταν μια μοχθηρή ιδιοφυΐα της τεχνολογίας απειλεί να παγιδεύσει ολόκληρη την πόλη σε μια «τέλεια» προσομοίωση metaverse, η Μάγκι και ο Σουίτι πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν την κατάσταση για άλλη μια φορά. Μήπως είναι και η τελευταία περιπέτεια του δυναμικού ντουέτου;

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΡΩΑΣ

Γερμανική πολυεθνική που επιθυμεί ν’ ανοίξει supermarket σε χωριό της Σλοβενίας στέλνει επιτόπου εκπρόσωπό της για αυτοψία. Εκείνη, όμως, πέφτει πάνω σε κάτι φευγάτους τύπους που για hobby τους έχουν… την αναπαράσταση μαχών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ούτε ζωγραφιστούς δεν θέλουν να βλέπουν τους Γερμανούς!

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Ο Αρτ και ο Πάτρικ καψουρεύονται την Τάσι. Και οι τρεις τους παίζουν tennis επαγγελματικά. Και θέλουν να κερδίζουν. Αλλά στο… κρεβάτι τρίτος δε χωρεί.

MR KLEIN

MR KLEIN

Πιράνχας. Αίμα. Βυζιά. 3D. Τι άλλο θέλεις από το σινεμά; Μια πίτσα, τέταρτη σειρά από το τέλος, κάπου στη μέση κάθομαι, αυτός που έχει ουρλιάξει από το μπινελίκι, ναι, θα με βρείτε…