FreeCinema

Follow us

«THE WALKING DEAD»: SURVIVING SEASON 6!


Τα ζόμπια επιστρέφουν! Ξέρουμε ότι πολλοί τα περιμένετε και το τόσο αναμενόμενο ποδαρικό του 6ου κύκλου έγινε μόλις χτες για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το δικό μας FOX δεν σας αφήνει να πεθάνετε από αγωνία και σε λιγότερες από 24 ώρες, απόψε στις 22:45, σας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσετε την επιστροφή της σειράς φαινόμενο, με την οποία κορυφώνονται οι πρεμιέρες της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.

Για το «The Walking Dead» εδώ στο FREE CINEMA τα έχουμε πει και ξαναπεί και ξαναπεί με περίσσεια αγάπη σε αυτό το τηλεοπτικό, μα στο βάθος τόσο κινηματογραφικό δημιούργημα, που έχει σπάσει κάθε υφιστάμενο ρεκόρ τηλεθεάσεων και που στ’ αλήθεια άνοιξε έναν νέο δρόμο στη μικρή οθόνη, αντλώντας ουσιαστικά στοιχεία αφήγησης και ύφους από τη μεγάλη.

Το νέο trailer είναι εξαιρετικό και πάλι, ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι όλα τα promos είναι από αινιγματικά μέχρι επιμελώς παραπλανητικά και μπορεί στα δύο πρώτα επεισόδια να βλέπουμε ό,τι τέλος πάντων αυτά μας λένε, όμως η ανάπτυξη εν συνεχεία να απέχει πολύ από τις εναρκτήριες υποσχέσεις. Η τέχνη τού marketing εδώ είναι κορυφαία και τα ζόμπια έχουν πολλά να μας πουν. Κάνουν κόντρες (εξ άλλης γωνίας) μόνο με τον κ. Κερτ Σάτερ και τα δικά του πονήματα, που ξέρει κι αυτός άριστα να μας τα πασάρει και να μας μανιπουλάρει.

Walkers - The Walking Dead _ Season 6, Episode 1 - Photo Credit: Gene Page/AMC

Ο 4ος έκλεισε αριστουργηματικά, βρόντηξε πίσω του την πόρτα κραδαίνοντας το άφωνο κοινό του, μόνο για να του ανοίξει την όρεξη για τον επόμενο, εκείνους τους βασανιστικούς μήνες που μεσολάβησαν έως την έναρξή του. Ο 5ος, λοιπόν, υπήρξε πανθομολογουμένως ο πιο άνισος, ήταν σαν μια διαμεσολαβητική γέφυρα για τα διάφορα που θα ακολουθήσουν. Ή μπορεί (;) να είναι έτσι. Κατάφερε να γίνει σπουδή χαρακτήρων, σίγουρα, σε μια ιστορία αγωνίας και όχι αναμονής, όμως δεν κατάφερε να κόψει ή να αξιοποιήσει χαρακτηρολογικές παραφυάδες που δημιουργούν προβλήματα και στερούν από το σενάριο την τέλεια γεωμετρικότητα. Υπάρχουν χαρακτήρες που μένουν άγουροι και δεν πάνε απολύτως πουθενά, όπως η Μάγκι που για την περίπτωσή της γέμισαν τα forums και διχάστηκαν οι fans της σειράς. Το σενάριο περιμέναμε να δούμε τι θα την έκανε, αλλά… τίποτα δεν την έκανε και τη φέρει ωσάν σαρκίο με πολύ αδύναμους συναισθηματικούς δεσμούς προς πάσαν διεύθυνση. Στον ίδιο κύκλο, όλοι οι ήρωες έχασαν ένα σημαντικό μέλος από τους δικούς τους ανθρώπους, ο Ρικ κυριεύεται αντιπαθώς από τον δαίμονα – κακό πρόσωπο που δεν είχε φανεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, ενώ κι αυτή η ιδιαίτερη σχέση του Ντάριλ με την Κάρολ πρέπει επιτέλους να πάει κάπου γιατί μας έχει εξαντλήσει. Κι άλλα, άπειρα μικρά στοιχεία συμπλήρωσαν αυτό το περίεργο puzzle του πέμπτου κύκλου.

TWD6_01

O 6ος, λοιπόν; Βρίσκει τους πρωταγωνιστές να συνειδητοποιούν ότι έχουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη από την απλή επιβίωση. Η ηθική διαμάχη φαίνεται ξεκάθαρα στην εξέλιξη του χαρακτήρα του Ρικ, ο οποίος βρίσκει ξανά τη χαμένη του ανθρωπιά. Ο Ρικ καλείται να δώσει μία εσωτερική μάχη, καθώς αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην οπτική της Κάρολ, που θεωρεί ότι η νέα πραγματικότητα προϋποθέτει σκληρές και δραστικές αποφάσεις, και την οπτική τού Μόργκαν, που έχει την ακλόνητη πίστη ότι η ανθρωπιά μπορεί να κυριαρχήσει σε τούτον τον νέο μετα-αποκαλυπτικό κόσμο που έχει δημιουργηθεί. Η πορεία τού Ρικ θα τον μεταμορφώσει από τον άνθρωπο που δεν εμπιστεύεται κανέναν και θεωρεί ότι είναι καλύτερο να σκοτώσει πριν τον σκοτώσουν, σε εκείνον που συνειδητοποιεί τη σημασία τού να μένεις πιστός στις βασικές αρχές της ανθρωπιάς.

TWD6_02

Ελπίζουμε να είναι ένα μεγάλο trip ο 6ος κύκλος του «The Walking Dead». Ελπίζουμε να τριπάρουμε darkly στο μυαλό του Ρικ και να κλείσουμε γεωμετρικά τα ερωτήματά μας. We, bloody, hope so. Κάθε Δευτέρα βράδυ, στο FOX, φυσικά. Πού αλλού συμβαίνουν καλύτερα πράγματα στην ελληνική τηλεόραση;

TWD6_05