FreeCinema

Follow us
29.0511:15

Ομορφιές από την αγορά των Καννών: 2016 Edition.


Το φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, πέρα από τις ταινίες που διαγωνίστηκαν και θα δούμε σταδιακά στις αίθουσες, έκρυβε και κάποιες άλλες παραγωγές οι οποίες αγκομαχούσαν να πουληθούν… οπουδήποτε και θα θυμόμαστε μάλλον αποκλειστικά εξαιτίας των… εξωφρενικών τους αφισών! Ιδού μερικά από τα πειστήρια των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην Αγορά του 2016…

Πίσω από το λαμπερό σύμπαν τού red carpet (που σε φλόμωσε από τα social media εφέτος…) και των επίσημων διαγωνιστικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ των Καννών, ζει ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Είναι η Αγορά του Φεστιβάλ. Εκεί όπου μπορείς να συναντήσεις την… trash-αδούρα που πάντα ονειρευόσουν, «επικά» projects σε φάση pre-production ή «καμενιές» οι οποίες θυμίζουν τις θρυλικές εποχές της VHS και της non-stop κατανάλωσης (με το καρότσι…) για κάθε weekend!

Όσοι επαγγελματίες παρακολουθούν αρκετά χρόνια τις Κάννες, αναζητούν μετά μανίας τα ετήσια «μαργαριτάρια» της Αγοράς του Φεστιβάλ και τα πιο… κουλαμάρα posters που κυκλοφόρησαν εκεί, για φιλμ για τα οποία πραγματικά απορείς γιατί και ποιος θα μπορούσε να πλειοδοτήσει παγκοσμίως ώστε να φτάσουν σε οποιαδήποτε οθόνη «near you». Ας δούμε μερικά από τα «σημαντικότερα» έργα που ανέδειξαν οι Κάννες φέτος και, ενδεχομένως, να μην ξανακούσεις ποτέ (εδώ έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα μετά τα βραβεία και το όλο event μοιάζει με μακρινό παρελθόν που δεν αφορά κανέναν…). Με μια bonus έκπληξη για το τέλος!

A FISH STORY
H αγάπη ενός πατέρα μπορεί να μην έχει όρια, αλλά ας ρωτήσουμε κι έναν Εισαγγελέα…

ASS MAN
Ίσως ο τίτλος να μην βγάζει νόημα internationally, όμως οι παραγωγοί προφανέστατα δίνουν το μήνυμα ότι αυτό το φιλμ είναι του κώλου.

BREAKING LEGS
Πρέπει να είναι τόσο χορευτικό αυτό το φιλμ, που θα σου τα σπάσει τα πόδια…

CATFIGHT
Προσπαθεί και ματώνει το καστ, αλλά εμείς στην καρδιά μας θα έχουμε για πάντα τη «Δυναστεία».

DUDES AND DRAGONS
Σίγουρα θα θέλει κουράγιο.

GIBBY
Πρέπει να είναι αρσενικό, γιατί έχουν καλύψει το «πουλάκι» του…

KILLER DONUTS
Η λαιμαργία για donuts τώρα τιμωρείται. Η εκδίκηση είναι δική τους.

LIPSTICK
Κάτω από τη بُرقع μπορείς να είσαι και γυναίκα, λοιπόν…

NAIL CLIPPER
Τι μυστικά μπορεί να κρύβει ο νυχοκόπτης σε αυτή τη σχέση;

NEIGHBORHOOD WATCH
Δεν επιτρέπονται τα κορίτσια. Χμμμ…

PET DIVORCE
Η διατροφή του pet σου, πλέον, περνά σε άλλο level.

SAM
Με βυζιά, ναι, είναι λίγο δύσκολο να παριστάνεις τον γυναικά…

SHARK EXORCIST
Αν η αγάπη για τον Ύψιστο δεν αρκεί όταν σου την πέσει καρχαρίας, χρήσιμος είναι κι ένας εξορκιστής…

SNAKE COMPTON
Είναι κάπως ασαφές, αλλά ευελπιστούμε σε φιδίσια κορμιά…

Και ένα μάλλον γνώριμο φιλμ ως bonus! Not «Ouzeri Tsitsanis» anymore, who the fuck is Tsitsanis, έξω πουλάμε το δράμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης… Το μπουζούκι, πάντως, διατηρεί ένα κάποιο «κουλέρ λοκάλ» (sic) χρώμα. Αν ρωτούσαν κι εμένα, θα τους έλεγα να βάλουν εκείνο που ανατινάζεται, να δώσει και λίγο action στην αφίσα…

CLOUDY SUNDAY