FreeCinema

Follow us

ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΚΙΦΕΡ ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΞΕΙ…


Είναι ο πατέρας του 11χρονου Τζέικ. Τον μεγαλώνει μόνος και αντιμετωπίζει προβλήματα επικοινωνίας μαζί του. Το βασικότερο; Ο μικρός δε μιλάει σε κανέναν. Αλλά δείχνει στους γύρω του αριθμούς που μπορεί να σημαίνουν κάτι. Κάτι σαν… προβλέψεις για πράγματα που θα συμβούν!

Στο σωστό timing με την παγκόσμια μέρα πρεμιέρας του «Touch», της νέας τηλεοπτικής σειράς με τον Κίφερ Σάδερλαντ, το οποίο δημιούργησε ισχυρό hype προσμονής, ύστερα από τον καταπληκτικό πιλότο που παρακολούθησε το αμερικανικό κοινό στα τέλη του Γενάρη, το CINEMaD πρόβαλλε μια αποκλειστική για την ελληνική τηλεόραση συνέντευξη του ηθοποιού.

Ο Σάδερλαντ μιλά για τους λόγους που τον έπεισαν να επιστρέψει στην τηλεόραση, μετά την τεράστια επιτυχία του «24», για τις σεναριακές ιδιαιτερότητες του «Touch» και την ικανοποίησή του να συνεργαστεί με τον Τρίερ (θα γελάσεις με αυτό που συμβαίνει στους υπότιτλους, αλλά όταν έφτασε έτσι στα χέρια μας ήταν αργά…) στο «Melancholia».


MORE INTERVIEWS

Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος για το «Monday».

Δεν είχε τύχει να το κάνουμε ξανά έτσι, να μιλάμε μόνοι μας, μπροστά από κάμερες. Μας αρέσει να μιλάμε εκεί έξω, γενικά. Το «Monday», η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, στάθηκε η καλύτερη αφορμή για να βρεθούμε… κι έτσι. Όπως συμβαίνει συνήθως, με ανθρώπους του (ελληνικού) σινεμά που εκτιμώ καλλιτεχνικά, δεν προέκυψε μία «συνέντευξη», αλλά μια μεγάλη σε διάρκεια κουβέντα. Που θα μπορούσε να συνεχίζεται για ώρες…

«Trainspotting»: The Cannes interview.

Το Μάιο του 1996, το Φεστιβάλ των Καννών υποδέχθηκε ένα βρετανικό φιλμ που είχε προκαλέσει σάλο στην πατρίδα του από τα τέλη Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς. Ο υπόλοιπος πλανήτης περίμενε να δει με τα ίδια του τα μάτια εάν όλο αυτό το hype για το «Trainspotting» ήταν αληθινό. Η πρεμιέρα της ταινίας έσκασε σαν βόμβα molotov στην Κρουαζέτ. Ακολούθησε το μεγαλύτερο και πιο rock party όλων των εποχών! Κι εγώ, μαζί μ’ αυτά, έχω να θυμάμαι μια συνέντευξη με τους τρεις ανθρώπους που δημιούργησαν… το μύθο.

ΟΥΜΑ ΘΕΡΜΑΝ: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ.

Το 1994 βρέθηκα στο Φεστιβάλ των Καννών και είχα την ευκαιρία να συναντήσω την Ούμα Θέρμαν, με αφορμή την πρεμιέρα του «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο. The rest is history. Κυριολεκτικά, από τα πράγματα που (αξίζει να) θυμάσαι για πάντα.

Γκιγέρμο ντελ Τόρο: Η φαντασία είναι το παν.

Το 2006 είχα τη χαρά να συναντήσω τον Γκιγέρμο ντελ Τόρο στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου παρουσίασε για πρώτη φορά στον κόσμο το φιλμ το οποίο απογείωσε την καριέρα του, όσο και τη σημασία του ονόματός του καλλιτεχνικά. Φυσικά, ήταν ο «Λαβύρινθος του Πάνα». Εννοείται πως η εμπειρία ήταν αξέχαστη. Γιατί ο άνθρωπος αυτός αγαπάει απίστευτα πολύ αυτό που κάνει. Μαζί και την κινηματογραφική Τέχνη. Και τι υπέροχο μυαλό, διάβολε!

Σοφία Κόπολα. Eat cake!

Το 2006, ακόμη αιχμάλωτη του ονόματός της, η Σοφία Κόπολα πήγε στις Κάννες σαν μικρή πριγκίπισσα προσφέροντας... παντεσπάνι και βγάζοντας γλώσσα απέναντι στην Ιστορία. Πρόλαβα να της μιλήσω, προτού της πάρουν το κεφάλι! Για τη «Marie Antoinette», φυσικά.