FreeCinema

Follow us

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ (2023)

(FREELANCE)

  • ΕΙΔΟΣ: Κωμική Περιπέτεια
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πιερ Μορέλ
  • ΚΑΣΤ: Τζον Σένα, Άλισον Μπρι, Άλις Ιβ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Μάρτον Τσόκας, Χουάν Πάμπλο Ράμπα
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 108'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ΣΠΕΝΤΖΟΣ

«Ο πρώην αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Μέισον Πετίτς έχει κολλήσει σε μια αδιέξοδη δουλειά γραφείου, όταν στρατολογείται απρόθυμα από τον πρώην στρατιωτικό φίλο Σεμπάστιαν Ερλ για να αναλάβει μια δουλειά ελεύθερου επαγγελματία: να παρέχει ασφάλεια στην ξεπεσμένη δημοσιογράφο Κλερ Γουέλινγκτον», μας πληροφορεί το δελτίο Τύπου.

Και επειδή δεν έχουμε κάτι παραπάνω να σας πούμε, διότι εξ αλλοδαπής ήρθε εντολή να μην προβληθεί το φιλμ για τους δημοσιογράφους, ιδού και η συνέχεια της πλοκής: «Συνοδεύει διστακτικά την Κλερ στην ανάθεση που έχει, να πάρει συνέντευξη από έναν αδίστακτο (αλλά ντυμένο άψογα) δικτάτορα Χουάν Βενέγκας, όταν ξεσπά ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, τη στιγμή που πρόκειται να πιάσει το μεγαλύτερο ‘λαυράκι’. Τώρα, το απίθανο τρίο πρέπει να βρει πώς να επιβιώσει στη ζούγκλα και να αντέχει ο ένας τον άλλον για να τα καταφέρει».

Η ταινία πέφτει και πάνω σ’ ένα δραματικό timing, της βαρύτερης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, που αποτελεί το δικό μας… ζην επικινδύνως! Τζον Σένα, φάε τη σκόνη μας!


MORE REVIEWS

ΜΗΤΡΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

Στα αμερικανικά suburbs του ’60, δύο αγαπημένες γειτόνισσες βιώνουν μία τραγωδία που θα μετατρέψει τις ζωές τους σε θρίλερ. Ή μήπως κάποια από τις δύο έχει φαντασία που οργιάζει;

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ο Άλεν πρόκειται να αποτοξινωθεί από τη βία. Πως πρόκειται να επιζήσει, όμως, σε μια κοινωνία στην οποία η άσκηση της βίας αποτελεί θεμελιακή αρχή;

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ

Έπειτα από τον θάνατο του έφηβου γιου της μπροστά στα μάτια της, ανύπαντρη μητέρα εγκαταλείπει τη Μαδρίτη για τη Βαρκελώνη, προς αναζήτηση του πατέρα του παιδιού της, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια αγνοούσε την ύπαρξή του. Η απόφασή της αυτή θ’ αποδειχθεί άκρως αποκαλυπτική για μια σειρά από γυναίκες και... άνδρες που συναντά στο διάβα της.

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Οι φλόγες του πολέμου φαίνεται πως θα φουντώσουν ξανά στην Ευρώπη, όμως, η γαλλική μπουρζουαζία έχει άλλες έγνοιες: να ερωτευτεί και να πάει για κυνήγι!

ΤΙΓΡΗΣ

Κτηνίατρος ζωολογικού κήπου επαρχιακής πόλης της Ρουμανίας, η οποία βρίσκεται σε ψυχολογική πίεση λόγω απώλειας νεογέννητου μωρού και απιστίας συντρόφου, χάνει από την προσοχή της την τίγρη που φρόντιζε, με αποτέλεσμα το άγριο θηρίο να περιπλανιέται ελεύθερο στους δρόμους.