FreeCinema

Follow us

ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ (1980)

(THE MIRROR CRACK'D)

  • ΕΙΔΟΣ: Θρίλερ Μυστηρίου
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκάι Χάμιλτον
  • ΚΑΣΤ: Άντζελα Λάνσμπερι, Τόνι Κέρτις, Ροκ Χάντσον, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Έντουαρντ Φοξ, Κιμ Νόβακ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: CINOBO

Θαυμάστρια παλιάς diva του σινεμά δηλητηριάζεται από άγνωστο που μάλλον είχε σκοπό να «καθαρίσει» την πρώτη. Η Μις Μαρπλ αναλαμβάνει δράση, ενώ τα πτώματα συρρέουν…

Εδώ η περίπτωση είναι… του γιατρού! Πρόκειται για την πρώτη από μία φετινή σειρά επανεκδόσεων (τέσσερις συνολικά) των πιο σύγχρονων κινηματογραφικών μεταφορών βιβλίων της Άγκαθα Κρίστι (πριν την περιλάβει ο Κένεθ Μπράνα σε αποκλειστικότητα…). Όλες τους, όμως, έχουν περάσει ξανά από τα θερινά σινεμά, από το 2016 μέχρι και το καλοκαίρι του 2020!

Το ξεκίνημα γίνεται, παραδόξως, με την πιο πρόσφατη (βλέπε 2020) και σίγουρα… χειρότερη, στην οποία παραμένει άγνωστη η αιτία της αλλαγής του πρωτότυπου ελληνικού τίτλου από «Στον Καθρέφτη Είδα το Δολοφόνο» σε… «Σπασμένος Καθρέφτης»! Γιατί; Μπας και δεν πάρουν χαμπάρι περί τίνος πρόκειται κάποιοι θεατές και προσέλθουν… κατά λάθος;

Υποψιάζομαι πως το «πακέτο» κάνει ένα πρόχειρο πέρασμα από τα θερινά προτού πλασαριστεί ως «κράχτης» (και) στην ομώνυμη πλατφόρμα του home entertainment. Κατά τα άλλα, εδώ θα βρείτε την πληρέστερη κριτική για το φιλμ, όπως ποσταρίστηκε στο FREE CINEMA τον Αύγουστο του ’20.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Ειλικρινά, γιατί να το… ξαναδείτε; Δεν βλεπόταν και το 2020 που είχε βγει… ξανά σε επανέκδοση!


MORE REVIEWS

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

Μετά το τέλος της βασιλείας του Σίζαρ, οι φυλές των πιθήκων αδυνατούν να συνυπάρξουν ειρηνικά κι αναζητούν τον επόμενο ηγέτη τους, παράλληλα με την άνιση σχέση που έχουν αναπτύξει με τους εναπομείναντες ανθρώπους. Όταν ο Νόα δει το κοπάδι του να ξεκληρίζεται από την ομάδα του μοχθηρού Πρόξιμους, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι εκδίκησης και αυτογνωσίας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Δύο έφηβοι επιβιβάζονται κατά λάθος σε εξωγήινο διαστημόπλοιο, το οποίο αποδεικνύεται… χρονομηχανή που τους μεταφέρει στην εποχή των δεινοσαύρων! Με τους κινδύνους να είναι αμέτρητοι και τον χρόνο να τους πιέζει ασφυκτικά, οφείλουν να βρουν ασφαλή τρόπο επιστροφής στο σπίτι τους.

CLUB ZERO

Σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, νεαρή διατροφολόγος διδάσκει σε μικρή ομάδα μαθητών τα νέα ήθη της «ενσυνείδητης διατροφής», προτείνοντας τον περιορισμό της κατανάλωσης τροφής για καλύτερη ευεξία και… το καλό του πλανήτη! Όσο πιο ακραίες θα γίνονται οι οδηγίες / απαιτήσεις της, τόσο περισσότερο θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών της.

DETECTIVE CONAN: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Όταν το πρωτοποριακό σύστημα αναγνώρισης προσώπων της Interpol μπαίνει στο στόχαστρο της Σκοτεινής Οργάνωσης, ο ντετέκτιβ Κονάν αναλαμβάνει να προλάβει τα ολέθρια αποτελέσματα από την πιθανή απώλεια της ρηξικέλευθης τεχνολογίας.

Ο ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ

Κασκαντέρ που «εξαφανίστηκε» από τον χώρο μετά από ατύχημα σε γύρισμα, επιστρέφει στα κινηματογραφικά sets με την ελπίδα να ξανακερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του οπερατέρ, η οποία κάνει ποδαρικό ως σκηνοθέτις με sci-fi περιπέτεια στην Αυστραλία. Η παραγωγός του φιλμ, όμως, τον χρειάζεται για κάτι πιο σημαντικό: πρέπει να εντοπίσει τον πρωταγωνιστή που εκείνος αντικαθιστούσε πάντοτε και έχει χαθεί μυστηριωδώς.