FreeCinema

Follow us

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ 3: ΟΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (2012)

(MADAGASCAR 3: EUROPE'S MOST WANTED)

  • ΕΙΔΟΣ: Animation
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Έρικ Νταρνέλ, Τομ ΜακΓκραθ, Κόνραντ Βέρνον
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP

Η γνωστή παρέα ζώων νοσταλγεί ακόμη το Big Apple και στηρίζει τις ελπίδες της για επιστροφή στα States στη βοήθεια των πιγκουίνων που… χαρτοπαίζουν στο Μόντε Κάρλο! Μια κυνηγός κεφαλών βάζει στο μάτι τον Άλεξ το λιοντάρι και ωθεί το κουαρτέτο στη διαφυγή μέσω παρηκμασμένου τσίρκου.

«Παγιδευμένο» ακόμη στο… φυσικό του περιβάλλον, το κουαρτέτο των ηρώων της «Μαδαγασκάρης» εξακολουθεί να νοιώθει την αφρικανική ζούγκλα σα… φυλακή και να ονειρεύεται το ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης (απ’ όπου είχε αποδράσει) σαν το «σπίτι» του! Για έναν ενήλικα, η ατάκα του Άλεξ («It’s not the real thing…») μπορεί ν’ ακουστεί λίγο τρομακτική, καθώς το λιοντάρι απαρνιέται το δώρο γενεθλίων του, ένα ομοίωμα του «σπιτιού» που το… ζώο αντιλαμβάνεται ως την αληθινή κατοικία του. Ναι, ο παιδαγωγικός χαρακτήρας της animated ταινίας έχει πάει περίπατο, ειδικά στις παραγωγές της DreamWorks, όπου το μόνο ζητούμενο είναι η εισπρακτική επιτυχία, η οποία θα φέρει μαζί της το franchise και τη σωρεία από sequels. Με αυτή τη λογική, τα «άγρια» ζώα της «Μαδαγασκάρης» ανήκουν στα… κάγκελα του ζωολογικού κήπου τους, στον οποίο θα επιδιώξουν να φτάσουν χρησιμοποιώντας ως κρυψώνα και μεταφορικό μέσο μαζί ένα… τσίρκο που βρίσκεται σε περιοδεία! Τελικά, το μόνο πράγμα που δεν βλέπουμε σε τούτο το φιλμ είναι να γίνονται και παρεάκι με ταριχευτή…

Ένα ανήλικο παιδάκι, το αυτονόητο και… αληθινό target group της ταινίας, ούτε έχει την ικανότητα να διαβάσει αυτή την κριτική, ούτε και πρόκειται να μπει σε τέτοιου τύπου προβληματισμούς. Οι γονείς, ίσως, θα έπρεπε, αλλά ούτε που πρόκειται να τολμήσουν να αρνηθούν την απαίτηση να συνοδεύσουν τους… πελάτες σε ένα χορταστικό σε δράση και 3D θέαμα, το οποίο αντιστοιχεί σε επίδειξη φαντασμαγορίας με πυροτεχνήματα (βλέπε και το φινάλε, άλλωστε…). Το ακόμη πιο ατυχές για τους ενήλικες συνοδούς είναι η παντελής απουσία του χιούμορ από γκαγκ, έτσι ώστε να έχεις να θυμάσαι και να γελάς με κάτι (όπως συνέβαινε με τα κατορθώματα των πιγκουίνων παλιότερα). Ο «αυτόματος πιλότος» έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση εκτέλεσης του φιλμ, που επιδεικνύει απλά περισσότερες «κασκάντες» καταδίωξης, χάρη στη νεοφερμένη και ατρόμητη Σαντέλ ΝτιΜπουά (ελαφρώς ανατριχιαστική η σεκάνς της μίμησης της Πιάφ), ενός θηλυκού μπόγια που έχει βαλθεί ν’ αποκτήσει εκείνη τη λιονταροκεφαλή για να ολοκληρώσει τη συλλογή της, με πιο στενάχωρα άστοχη υποπλοκή το φλερτ του ψωνισμένου λεμούριου με αρκουδίτσα του τσίρκου που δεν αποχωρίζεται ποτέ το ποδηλατάκι της (η ψυχανάλυση σου κλείνει το μάτι για μελλοντικά sessions, μικρό μου θυματάκι…). Η ανθρωπότητα θα ανακουφιζόταν αν δεν υπήρχε και άλλη συνέχεια. Αλλά, αμφιβάλλω.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Μπορείς και διαβάζεις; Δεν είναι για σένα. Τελεία.


MORE REVIEWS

ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Άνδρας που ζει μοναχικά σε ορεινή περιοχή, ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του σε άγνωστη κοπέλα που, εν εξάλλω καταστάσει, του ζητά βοήθεια μέσα στη νύχτα, επικαλούμενη επίθεση πλάσματος (;) αγνώστου ταυτότητας και στοιχείων προς την ερευνητική ομάδα βιολόγων στην οποία ανήκει και είχε κατασκηνώσει στο παρακείμενο δάσος.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΓΚΙ

H ζωή έχει γίνει λίγο πολύ απαιτητική για τη Σούπερ Μάγκι. Καθώς η εγκληματικότητα στην πόλη είναι σε ύφεση, περνά τον χρόνο της βοηθώντας στην απόφραξη αποχετεύσεων και στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αντί να σώζει τον κόσμο. Σίγουρα δεν είχε επιλέξει κάτι τέτοιο! Όταν μια μοχθηρή ιδιοφυΐα της τεχνολογίας απειλεί να παγιδεύσει ολόκληρη την πόλη σε μια «τέλεια» προσομοίωση metaverse, η Μάγκι και ο Σουίτι πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν την κατάσταση για άλλη μια φορά. Μήπως είναι και η τελευταία περιπέτεια του δυναμικού ντουέτου;

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΡΩΑΣ

Γερμανική πολυεθνική που επιθυμεί ν’ ανοίξει supermarket σε χωριό της Σλοβενίας στέλνει επιτόπου εκπρόσωπό της για αυτοψία. Εκείνη, όμως, πέφτει πάνω σε κάτι φευγάτους τύπους που για hobby τους έχουν… την αναπαράσταση μαχών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ούτε ζωγραφιστούς δεν θέλουν να βλέπουν τους Γερμανούς!

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Ο Αρτ και ο Πάτρικ καψουρεύονται την Τάσι. Και οι τρεις τους παίζουν tennis επαγγελματικά. Και θέλουν να κερδίζουν. Αλλά στο… κρεβάτι τρίτος δε χωρεί.

ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών, η μικρή Σαλομέ βιώνει τον θάνατο της αγαπημένης της γιαγιάς. Εν μέσω οικογενειακών φιλονικιών περί των διαδικαστικών της κηδείας, το πνεύμα της μακαρίτισσας «στοιχειώνει» την αθώα πιτσιρίκα.

MR KLEIN

MR KLEIN

Ούτε οι πιγκουίνοι δεν κάνουν χαβαλέ! Ναι, γυρίστε στο ζωολογικό σας κήπο, πριν αρχίσουν να πέφτουνε φολίτσες…