FreeCinema

Follow us
16.060:50

Πριν Χ 3!


Ναι, είναι γεγονός, τα «Πριν το Ξημέρωμα» και «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» θα αποκτήσουν σύντομα και τρίτο μέρος, συνθέτοντας έτσι μια από τις πιο αγαπημένες μας, αληθινή όσο η ζωή, κινηματογραφικές τριλογίες.

Μιλώντας στο IndieWire με αφορμή την αμερικανική πρεμιέρα της «Γυναίκας του Πέμπτου», ο ηθοποιός, συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης («The Hottest State»), Ίθαν Χοκ, αποκάλυψε πως μαζί με την Ζιλί Ντελπί και το σκηνοθέτη και συν-σεναριογράφο τους (στο προηγούμενο, δεύτερο φιλμ), Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, ετοιμάζουν μια ακόμα τελευταία (;) ταινία – συνάντηση του Τζέσι και της Σελίν.

Με προσδοκώμενη ημερομηνία εξόδου μέσα στο 2014, δέκα χρόνια, δηλαδή, μετά τη χωρίς τέλος, Παρισινή, 24ωρη επανασύνδεση του απόλυτου, προβληματισμένου επί παντός επιστητού, ερωτευμένου ζευγαριού της γενιάς μας, το φιλμ δε σχεδιάζεται ως αποχαιρετισμός. Αντίθετα, ελπίζει να γίνει ένα κάλεσμα σε ένα διαχρονικό «εις το επανιδείν» με την πορεία του Τζέσι και της Σελίν – αντανακλάσεις στον καθρέφτη του εαυτού μας – μέσα στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και στην εξέλιξη της μεταξύ τους σχέσης.

«Ετοιμάζουμε μια συνέχεια στα ‘Πριν το Ξημέρωμα’ και ‘Πριν το Ηλιοβασίλεμα’, την οποία σίγουρα θα διασκεδάσουμε πολύ», είπε συγκεκριμένα ο Χοκ, που απέφυγε να διευκρινίσει το χρόνο έναρξης ή τον τόπο διεξαγωγής των γυρισμάτων. «Έχω ήδη πει περισσότερα από όσα πρέπει, καθώς είμαι ορκισμένος να κρατήσω μυστικές οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για την ταινία. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε αυτή τη φορά είναι οι διαρροές στο internet. Όταν ξεκινήσαμε με το πρώτο φιλμ, δεν αισθανόμαστε καμία πίεση – σε κανένα δεν καιγόταν καρφί». Όχι, πια. Η είδηση πως θα γίνει πραγματικότητα (τουλάχιστον) μια τριλογία του «Πριν…» ήδη προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους μύστες της πιο τρυφερής, cult, κινηματογραφικής σειράς – προσωπικό ημερολόγιο.