FreeCinema

Follow us

UNDERWORLD: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (2012)

(UNDERWORLD: AWAKENING)

  • ΕΙΔΟΣ: Τρόμου
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανς Μαρλίντ, Μπιόρν Στάιν
  • ΚΑΣΤ: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Στίβεν Ρέι, Ίντια Άιζλι, Θίο Τζέιμς
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 88’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: FEELGOOD

Η Σελίν βγαίνει απ’ τον πάγο εργαστηρίου κι έχει: όχι άντρα, πια, αλλά α) μπάτσο β) βαμπίρ διάδοχο στο πλάι της, των απέθαντων το γέρο άρχοντα στην κόντρα, Dr. Θάνατο αχρείο στόχο – εχθρό, τους Λύκους XXL που έχει υποστεί μιά ζημιά ο οργανισμός τους και κόρη με έκτη αίσθηση υπ’ ευθύνη της.

Επουδενί τερατωδία η ιστορία (για αγρίους), απλώς πλησιάζει περαιτέρω η ημερομηνία λήξης των «True Blood» συστατικών στο τρίτο σίκουελ της μοβόρικιας σειράς, που το cine fantastique ντουέτο απ’ τη Σουηδία, πάντα στις ΗΠΑ μετά «Το Άσυλο», έχει κατά τι μεταγγίσει σε μία τρόμου περιπέτεια girl power σαρκοβόρου πατιρντί υπερφυσικών αψιμαχιών θνητών ή μη νεο-κτηνών, που θα ήθελε να «πάει» ως «Νέα Σελήνη» βγαίνοντάς τη στο franchise «Resident Evil», με κυνόδοντα α λα «Blade».

Δώσε υπεράνετα λαιμό στο βλοσυρά διαυγή τονικό έλεγχο και το ρωμαλέο τέμπο διαρκείας, με πιο ψαχνό τις σεκάνς speed σιρκουί σε άμυνα, διάτρητου ανελκυστήρα – ταμπλά εν πτώσει, οπλοβομβίδας στο στομάχι, άρπα γροθιά απινιδωτή και μπαμ ανεμιστήρα ασημόσκονης. Αν το δαγκώνεις είναι με υφάκια ψιλορούφηγμα του Τσαρλς Ντανς, τα ομάδας ρέζους βήτα αρσενικά του κοπαδιού, την προβλεπτή αιμομιξία χαρακτήρων και μοτίβων déjà vu, ενώ και τα ημικοφτερά σαγόνια δίχως φιοριτούρες μπούρου μπούρου δεν σου αφήνουν πιπιλιές. Μακριά από εξάμβλωμα εν γένει, αλλά «Under» θα σε βάλει; Ο εν λόγω (νεκρο)θάφτης αμφιβάλλει…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Τη θέλει σίγουρα η αγέλη. Αν δεν έκοβες ποτέ φλέβα για πάρτη του, είναι λάθος να χιμήξεις τώρα, πια. Εάν φοβάσαι δόντια που εξέχουν, εννοείται, μείνε μακριά…


MORE REVIEWS

LONGLEGS

Ντετέκτιβ του FBI που παρουσιάζει «παράξενα» δείγματα ενσυναίσθησης σε σχέση με τη δράση ενός επί σειρά δεκαετιών ασύλληπτου serial killer, εντοπίζει σταδιακά τα στοιχεία ενός εκκεντρικού puzzle του οποίου ίσως και η ίδια αποτελεί κομμάτι (από το παρελθόν).

FLY ME TO THE MOON

Καπάτσα δημοσιοσχετίστρια καταφθάνει στη Φλόριντα φορτωμένη με ιδέες χίλιες, ώστε να προσδώσει στη δύσκαμπτη NASA έναν σύγχρονο… pop αέρα! Οι πάλιουρες της υπηρεσίας δεν την παίρνουν με καθόλου καλό μάτι, όμως, εκείνη έχει στα χέρια της το ελευθέρας από δεξί χέρι του Προέδρου, αλλά και εναλλακτικό σχέδιο... τηλεσκηνοθετημένης προσομοίωσης της επικείμενης, κρίσιμης αποστολής του Apollo 11 στη Σελήνη!

ALL THAT JAZZ

«Bye-bye, life. Bye-bye, happiness. Hello, loneliness. I think I'm gonna die.»

ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ

Όταν οι σκελετοί έντεκα γυναικών και κοριτσιών ανακαλύπτονται σε μια έρημο του Νέου Μεξικού, ξεκινά η εξονυχιστική έρευνα για την εντόπιση του ιθύνοντα νου πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, κάτι που οδηγεί σε επιπλοκές και συγκρούσεις μεταξύ του αρχηγού της Αστυνομίας, Κάρτερ, του ντετέκτιβ Ορτέγκα και του πράκτορα Πέτροβικ, τριών ανθρώπων με τελείως διαφορετική μεθοδολογία και agenda.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Στη μεταπολεμική Ρώμη, παντρεμένη γυναίκα με τρία παιδιά ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, ασφυκτιώντας στα αυστηρά δεσμά του πατριαρχικού περιβάλλοντος της εποχής.

MR KLEIN

MR KLEIN

Κάτι βαμπίρ και κάτι λυκάνθρωποι θέλουν ένα κοριτσάκι που το μάτι του γυαλίζει ύποπτα. Η Κέιτ Μπέκινσεϊλ σφάζει, μαχαιρώνει και κάνει και τα χοροπηδητά της με κολάν. Σε 3D. Με κολάν. Σε 3D. Με κολ…