FreeCinema

Follow us
22.0910:30

«2001»… και 60 δευτερόλεπτα!


Η καφρίλα των αγαπημένων μας Ρώσων του 1A4 Studio ξαναχτυπά. Κι αυτή τη φορά πηγαίνει… πέρα από το διάστημα! Το iconic sci-fi έπος του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το «2001», γίνεται ακόμη πιο ακαταλαβίστικο σε… 60 δευτερόλεπτα!

«Phckn awesome animation until death do us part» είναι η πρόταση που περιγράφει τη δουλειά της ομάδας 1A4 Studio στο Facebook (όπου ζητούν να μην κάνεις Like τη σελίδα τους!). Έρχονται από τη Ρωσία, τα κινούμενα σχέδια που φτιάχνουν είναι εξαιρετικά minimal, ο τσαμπουκάς τους, όμως, τεράστιος. Η σειρά από videos με τον γενικό τίτλο «Speedrun» και κινηματογραφικό, φυσικά, concept έχει επιτύχει εξωφρενικό αριθμό views στο YouTube (μερικά φτάνουν και τα 2.000.000) και συνεχίζει ακάθεκτη.

Προηγήθηκαν οι… μονόλεπτες versions των «Back to the Future», «The Matrix», «Star Wars: A New Hope», «Aliens», «Fear and Loathing in Las Vegas», «Blade Runner», «Pulp Fiction», «The Big Lebowski», «Fight Club», «Terminator 2», «Die Hard» και «Jaws», στις οποίες ξεδιπλώνουν ολόκληρη την πλοκή του φιλμ σε αυτόν ακριβώς το χρόνο (!), με ξεκαρδιστικά ηχητικά εφέ, ανεξέλεγκτη βωμολοχία, εντελώς παιδιάστικο σχέδιο και έναν φρενήρη ρυθμό στα end credits που εξαφανίζονται προτού καν περάσει δευτερόλεπτο ολόκληρο.

Το τελευταίο κρούσμα δημιουργικότητας της ομάδας έχει για… θύμα το διαβόητο «2001» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το οποίο γίνεται ακόμη πιο ακατανόητο (!) στην αφήγηση, με τα 160 λεπτά της πλοκής του φιλμ να γίνονται φύλλο και φτερό, τους διαλόγους να μην έχουν σχεδόν καμία σχέση με το original σενάριο, αλλά… δώσε άφεση, μωρέ, τα παιδιά βιαζόντουσαν να ολοκληρώσουν σε 60 δεύτερα (μαζί με τα credits)!

Πατάς play πάνω δεξιά ή, για περισσότερο χαβαλέ, ακολουθείς και τα άνωθεν links (ανά τίτλο) για να παρακολουθήσεις όλα τα προηγούμενα videos. Hell yeah!