FreeCinema

Follow us
31.0717:15

«The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water»: Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι.


Η ανθρωπότητα μπορεί να πατήσει pause. Ή το «κόκκινο κουμπί». Το τέλος μπορεί να πλησιάζει, έτσι κι αλλιώς… Μόλις κυκλοφόρησε το teaser trailer της «The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water»! Αυτή τη φορά ο animated κόσμος του Μπομπ του Σφουγγαράκη συναντά και τον δικό μας. (Γιατί;)

Μου είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσω γιατί είναι τόσο δημοφιλής ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης, καθώς δεν έχω αντέξει (ποτέ στο παρελθόν, το ομολογώ!) να παρακολουθήσω περισσότερα από… ελάχιστα λεπτά της δράσης του, είτε τηλεοπτικά είτε κινηματογραφικά. Επίσης, δεν παίρνω ναρκωτικά και η σχέση μου με το αλκοόλ μπορεί να χαρακτηρισθεί φυσιολογική.

Για κάποιον βασανιστικό λόγο, το αδιανόητα εμπορικό franchise έχει έτοιμο το επόμενο φιλμ της γνωστής (όχι σε εμένα) ομάδας του Μπομπ, με τίτλο «The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water». Θα είναι 3D (αλίμονο), θα ξεκινήσει την προβολή του στις γιορτινές μέρες του Δεκέμβρη του 2014 σε Γερμανία και Ιταλία (τα μυστήρια του σύμπαντος), με τον υπόλοιπο πλανήτη να ακολουθεί από Γενάρη και βάλε.

Ο ελληνικός υπότιτλος είναι το «Έξω απ’ τα Νερά του» και με αυτόν μπορώ να ταυτιστώ ευκολότατα, καθώς το μόνο πράγμα το οποίο με συγκίνησε από το πρώτο trailer (που μπορείς να βρεις στη video gallery, πάνω δεξιά, με ελληνικούς υπότιτλους) είναι… το παγωτό που χώνει τη μούρη του ο Πάτρικ! Α, εμφανίζεται και ο Slash, για να κάνει τη σωστή λινκιά με το «Welcome to the Jungle» που παίζει από κάτω. (Slash, τρως!)

Μια κλεμμένη συνταγή και ένας κακός πειρατής είναι τα βασικά στοιχεία της «πλοκής» του έργου, που βρίσκει τους χαρακτήρες της σειράς να περνάνε στη γήινη διάσταση και να ζουν ανθρώπινα, καλοκαιρινά «δράματα». Ναι. Όταν βγει και η μεταγλωττισμένη version του, θα σας ενημερώσω. Αν δεν κάνετε ναρκωτικά, παρακαλώ, μην τα ξεκινήσετε τώρα! It’s only a movie. Αν σας πονέσει το κεφάλι, χτυπήστε το με ό,τι βρείτε εύκαιρο…

The SpongeBob Movie - Sponge Out of Water - POSTER1