FreeCinema

Follow us
18.0321:00

Ο «Oz» παραμένει μέγας…


… στα ταμεία, όμως, το υπόλοιπο σκηνικό των εισπράξεων στις ΗΠΑ παραμένει καταθλιπτικό, με ένα νέο θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Χάλι Μπέρι να καταφέρνει να ξεπερνά ακόμη και το άνοιγμα μιας πολυδιαφημισμένης κωμωδίας με τους Στιβ Καρέλ και Τζιμ Κάρεϊ!

Η είδηση αυτή την εβδομάδα δεν είναι η πρώτη θέση αλλά η πέμπτη σερί και ηχηρότατη εισπρακτική αποτυχία για το studio της Warner, με την κωμωδία… «The Incredible Burt Wonderstone» του Ντον Σκαρντίνο, βετεράνου σκηνοθέτη της τηλεόρασης, με πρωταγωνιστές τους Στιβ Καρέλ και Τζιμ Κάρεϊ, οι οποίοι, πλέον, πρέπει να αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα αξιοπιστίας με το box-office και τη δημοτικότητά τους. Το φιλμ ακολούθησε τη μοίρα των «Gangster Squad», «Bullet to the Head», «Beautiful Creatures» και «Jack the Giant Killer» προς την καταστροφή, τοποθετώντας τη Warner στη χειρότερη μοίρα για το έτος 2013 μέχρι στιγμής.

Παρά το σχετικά χαμηλό κόστος του φιλμ (στα 30.000.000 δολάρια υπολογίζεται), το άνοιγμα στην τρίτη θέση, με 10.300.000 δολάρια (από τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 3.160 κινηματογράφων), δηλώνει πως η ισοφάριση του budget είναι τώρα ο μόνος στόχος, αφού είναι σίγουρο πως ο «Burt Wonderstone» δεν πρόκειται να ταξιδέψει σε πολλές χώρες εκτός ΗΠΑ. Εντός της χώρας, οι κριτικές ήταν δραματικές και το «exit poll» του κοινού επίσης ολέθριο, με ένα C+, που σημαίνει πως το word of mouth… ας το ξεχάσουμε, καλύτερα.

THE INCREDIBLE BURT WONDERSTONE

Φυσικά, η Warner μπορεί να περιμένει να γελάσει τελευταία με το τρίο των πολυαναμενώμενων «The Hangover III», «The Great Gatsby» και «Man of Steel» από το Μάη και μετά, όμως, αν εξαιρέσεις το σίγουρο χαρτί του sequel, κανείς δεν ορκίζεται για το μέγεθος της επιτυχίας των υπόλοιπων και πανάκριβων ταινιών.

Στα καλά νέα, το «Οζ Μέγας και Παντοδύναμος» του Σαμ Ρέιμι παρέμεινε στην κορυφή για δεύτερη εβδομάδα, χάνοντας ένα 46,6% του τεράστιου ανοίγματός του, ικανοποιητικότατο κράτημα από κάθε άποψη. Το φιλμ πέρασε το φράγμα των 100.000.000 δολαρίων σε έξι μέρες στις ΗΠΑ και η απουσία άλλων ταινιών για όλη την οικογένεια, για λίγο καιρό ακόμη, θα του επιτρέψει να διατηρήσει την υπεροχή του στις πρώτες θέσεις του box-office. Κατά τη διάρκεια του περασμένου weekend, ο «Οζ» εισέπραξε 42.200.000 δολάρια (με screen average γύρω στα 10.800), ανεβάζοντας το σύνολό του στα 145.000.000 δολάρια. Οι υπόλοιπες 55 χώρες του πλανήτη στις οποίες παίζεται η ταινία του Ρέιμι, με εξαίρεση την σημαντική πτώση στην αγορά της Ρωσίας, έβγαλαν ένα μέσο όρο πτώσης γύρω στα 35%, με το συνολικό ποσό των εισπράξεων μέχρι σήμερα να ξεπερνά τα 282.000.000 δολάρια παγκοσμίως. Η Disney μετράει κέρδη…

Στη δεύτερη θέση, η Χάλι Μπέρι κατάφερε ν’ ανοίξει το θρίλερ «The Call» στα 17.100.000 δολάρια, ποσό που ξεπερνά ακόμη και το συνολικό κόστος της ταινίας. Τα αμερικανικά μέσα πιστώνουν την επιτυχία στο όνομα της πρωταγωνίστριας που δούλεψε σκληρά για το promo στα media, μαζί με έξυπνες ιδέες που συνόδευσαν την προωθητική καμπάνια του φιλμ. Το Β+ των θεατών μάλλον θα του εξασφαλίσει μια κάποια διάρκεια στο box office.

To «Jack the Giant Killer» (6.220.000) και το «Identity Thief» (4.500.000) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα για το weekend, με ένα αξιοθαύμαστο φαινόμενο σε limited release να τραβά την προσοχή, επίσης. Είναι το limited άνοιγμα του «Spring Breakers», της νέας ταινίας του Χάρμονι Κορίν, το οποίο ξεπούλησε κυριολεκτικά σε 3 αίθουσες, σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Τα σινεμά προσπάθησαν να προσθέσουν extra προβολές για να καλύψουν την εξωφρενική ζήτηση, με το φιλμ να εισπράττει 263.000 δολάρια (screen average στα 87.700!). Σχεδόν 600 επιπλέον κινηματογράφοι θα αποδείξουν αν ο πανικός μπορεί να επεκταθεί από την ερχόμενη Παρασκευή.

kinopoisk.ru