FreeCinema

Follow us
30.1011:46

Τζάκμαν και Μάνγκολντ μιλούν για το «The Wolverine».


Ο πρωταγωνιστής Χιού Τζάκμαν και ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μάνγκολντ παρουσίασαν χθες, μέσω live chat στο YouTube, ζουμερές λεπτομέρειες γύρω από το περιεχόμενο και τα γυρίσματα του επερχόμενου «The Wolverine», από τα sets στην Αυστραλία.

Μπορεί με το «Iron Man 3» η δεύτερη φάση της κινηματογραφικής Avengers Saga να μπαίνει σε τροχιά, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο σύμπαν της Marvel παραμένει με σταυρωμένα τα χέρια. Ο ταλαίπωρος Wolverine, πάνω στον οποίο στηρίχθηκε όλο το franchise των Χ-Μen, αλλά έχασε την δυναμική του με την άνευρη solo περιπέτειά του, είναι έτοιμος (ή θα προσπαθήσει, έστω) να βάλει τα πράγματα στη σωστή τροχιά, επιστρέφοντας στα βασικά συστατικά που ανέδειξαν τον χαρακτήρα: τη μοναξιά, την εσωτερική του πάλη και τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Ξεκινώντας, ουσιαστικά, την καμπάνια προώθησης του φιλμ, αυτά υποσχέθηκαν οι Χιού Τζάκμαν και Τζέιμς Μάνγκολντ, στη χθεσινή, πρώτη κοινή τους συνέντευξη από το set της ταινίας στην Αυστραλία (μπορείς να παρακολουθήσεις ολόκληρο το live chat στο συνοδευτικό video). Χαρακτηρίζουν το «The Wolverine» ως ένα έπος γεμάτο περιπέτεια, δράση, πάθος και ένταση, με το «The» του τίτλου να αποσαφηνίζει πως αυτή είναι μία ταινία για τον ίδιο τον Wolverine και τίποτε άλλο. Πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης φαίνονται ιδιαίτερα ενθουσιώδεις στην ανάλυση του φιλμ και τονίζουν ότι όλοι οι δεσμοί με το στουντιακό παρελθόν των Χ-Men δε πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στην ανάπτυξη της πολύπλοκης προσωπικότητας του iconic τριχωτού, οξύθυμου ήρωα. Η ταινία θα είναι τοποθετημένη χρονολογικά μετά το τέλος της τριλογίας των «X-Men», με τον Wolverine αποκομμένο από τον υπόλοιπο υπερ-ηρωϊκό συρφετό.

Λόγια τουλάχιστον ανακουφιστικά για όσους έχουν μια κάποια «κομιξική» ιδέα για τον Wolverine, του οποίου το πρωτότυπο arc των Κρις Κλάρεμοντ και Φρανκ Μίλερ διασκευάζει η ταινία. Σε αυτό, ο Λόγκαν, ακολουθώντας το μονοπάτι εξερεύνησης του εαυτού του, βρίσκεται στην Ιαπωνία, όπου και πάλι το θολό παρελθόν του θα τον κυνηγήσει και θα φροντίσει να τον φέρει σε σύγκρουση με τον τοπικό υπόκοσμο.

Ενδιαφέρον twist στην όλη ιστορία δίνει η πρόσφατα δημοσιευμένη φωτογραφία με τα περίφημα bone claws του (σε μία non-adamantium εμφάνιση), που δεν είναι σαφές αν πρόκειται για flashback ή εξερεύνηση αυτού που ονομάζει ο Μάνγκολντ ως «Κρυπτονίτη του Wolverine».

Η συνέντευξη έκλεισε με τη δημοσίευση του πρώτου επίσημου teaser της ταινίας, που θα φέρει σε δύσκολη θέση τους δημιουργούς των Mondo posters, όταν θα προσπαθήσουν να το ξεπεράσουν, καθώς φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ακριβώς με την αισθητική αυτής της εταιρείας στο μυαλό. Θυμίζοντας περισσότερο ένα εναλλακτικό καλλιτεχνικό εξώφυλλο comics παρά παραδοσιακή αφίσα ταινίας, το teaser poster του «The Wolverine» μάλλον είναι ο προάγγελος του teaser trailer, που αναπόφευκτα σύντομα θα ακολουθήσει και το οποίο θα είναι εκείνο που θα υποδείξει τη συνέχεια των καλών οιωνών ή όχι. «Bring it on, bub», όπως θα έλεγε και ο ίδιος.