FreeCinema

Follow us
25.013:00

Βρέθηκε ο σκηνοθέτης του επόμενου «Star Wars»!


Έκανε το δύσκολο (και καλά…) ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, όμως, ο κόσμος το’ χει τούμπανο πως ο άνθρωπος που ευθύνεται για την κινηματογραφική ανάσταση του «Star Trek» θα είναι ο σκηνοθέτης του επερχόμενου sequel του «Star Wars».

Το θέμα έκλεισε! Ο δημιουργός του «Fringe» και του «Lost», ο σκηνοθέτης που έδωσε νέα πνοή στα κινηματογραφικά franchises των «Star Trek» και «Mission: Impossible», ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, δέχτηκε, τελικά, να γυρίσει το επερχόμενο sequel του «Star Wars», παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα αλλά και τις προσωπικές του δηλώσεις (τον περασμένο Νοέμβρη) που πιστοποιούσαν το αντίθετο. Η παραγωγός Κάθλιν Κένεντι δεν τον άφηνε σε ησυχία εδώ και καιρό και ο σκηνοθέτης ενέδωσε, ώστε να δούμε το όνομά του να συνοδεύει τη θρυλική σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Ο σεναριογράφος Μάικλ Αρντ («Little Miss Sunshine», «Toy Story 3», «Oblivion») γράφει ήδη το σενάριο και το φιλμ αναμένεται να φτάσει στις αίθουσες το 2015. Αυτή θα είναι και η πρώτη «Star Wars» ταινία που θα ολοκληρωθεί υπό τη στέγη της Disney, μετά την εξαγορά της Lucasfilm (για 4 δισεκατομμύρια δολάρια!) τον περασμένο Οκτώβριο. Η επόμενη ταινία του Εϊμπραμς, το «Star Trek Into Darkness» είναι έτοιμη για να προβληθεί στις 17 Μαΐου.

Τα ονόματα που φλέρταραν περισσότερο με τη φημολογία πως θα αναλάβουν το project ήταν ο Τζον Φαβρό, ο Τζος Γουίντον και ο… Μπεν Άφλεκ, που ήταν η δεύτερη επιλογή μετά τον Εϊμπραμς (τόσο μεγάλο επίτευγμα θεωρούν το «Argo» στο Χόλιγουντ!). Οι σκληροπυρηνικοί fans της saga του Τζορτζ Λούκας, βέβαια, οργιάζουν στο Twitter, θεωρώντας ιεροσυλία την ανάμιξη του σκηνοθέτη των τελευταίων «Star Trek» με το «Star Wars» και μιλούν για… «conflict of nerd interest» (το LOL είναι προαιρετικό), ενώ άλλοι αναλύουν την είδηση με περισσότερα θετικά vibes στο YouTube (geek alert)! Προσωρινά, το μεγαλύτερο… δούλεμα που έχει εισπράξει στην καριέρα του ο Εϊμπραμς έχει να κάνει με το σήμα κατατεθέν των ταινιών του, το εφέ με τη «lens flare» (αντανάκλαση του φακού), το οποίο έχει εμπνεύσει μέχρι και σατυρικά βιντεάκια, ενώ είναι ζήτημα ωρών το χτύπημα του Photoshop, με δείγματα mash-up εικόνων όπως αυτή που ακολουθεί…

trekwars