FreeCinema

Follow us

PAW PATROL: Η ΣΟΥΠΕΡ ΤΑΙΝΙΑ (2023)

(PAW PATROL: THE MIGHTY MOVIE)

  • ΕΙΔΟΣ: Animation
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Καλ Μπράνκερ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 88'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: FEELGOOD

Η αξιολάτρευτη ομάδα με τα ατρόμητα σκυλάκια της PAW Patrol αποκτά υπερδυνάμεις με… μαγικό τρόπο, κατόπιν πτώσης μετεωρίτη στην Πόλη της Περιπέτειας. Δυστυχώς, τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ χειρότερα απ’ όσο θα περίμενε κανείς, όταν ο γνωστός μας Δήμαρχος Χαμντίνγκερ με τη βοήθεια ενός παλαβού επιστήμονα κλέβουν τις υπερδυνάμεις των κουταβιών και μετατρέπουν τους εαυτούς τους σε υπερ-κακούς!

Προφανώς, ήταν ηλίου φαεινότερο πως την πρωτότυπη ταινία του 2021 θα ακολουθούσε μια συνέχεια, ανεξαρτήτως κριτικού αποτελέσματος, μιας και η δυσθεώρητη επιτυχία του PAW Patrol universe (παρα)είναι «χρυσωρυχείο» για τις (πολύ) μικρές ηλικίες ώστε ν’ αφεθεί ανεκμετάλλευτη. Ο Καναδός Καλ Μπράνκερ επιστρέφει στη σκηνοθεσία δυο χρόνια μετά, έχοντας ως αποστολή το… όχι και τόσο δύσκολο έργο (του), να παρουσιάσει ένα φιλμ καλύτερο του πρώτου, το οποίο (όπως είχαμε αναφέρει και στην κριτική μας τότε) ήταν ένα παντελώς αδιάφορο animation με (στην ουσία) «προκάτ» επιμύθιο. Η αλήθεια είναι πως το «PAW Patrol: Η Σούπερ Ταινία» το καταφέρνει σε κάποιο βαθμό, έχοντας (ψιλο)μάθει από τα λάθη του, (έστω) παρουσιάζοντας μία πιο «σφιχτή» κινηματογραφική περιπέτεια που, βέβαια, και πάλι απευθύνεται σε… πολύ μικρά παιδιά.

Φυσικά, οι υπερδυνάμεις των κουταβιών είναι ο «κράχτης» εδώ, μαζί με την επακόλουθη supervillain υποπλοκή, κάτι ξεκάθαρα πολύ πιο οικείο και αλληλεπιδραστικό για τα σημερινά παιδιά, τα οποία κεντρίζονται από τα υπερ-ηρωικά σύμπαντα από πολύ μικρή ηλικία. Ως επακόλουθο, το καταστασιακό της δεύτερης ταινίας είναι πιο εντυπωσιακό, πιο engaging, πολύ περισσότερο ικανό να κρατήσει το παιδί σας προσηλωμένο στην οθόνη, συνεπικουρούμενο από την ακραία αναγνωρισιμότητα των χαρακτήρων (και) στη χώρα μας. Αυτό ως προς τα καλά στοιχεία, καθώς είναι προφανώς ότι τα παραπάνω δε σημαίνουν πως δεν θα παρελάσει από τη μεγάλη οθόνη ένας ανεμοστρόβιλος σκυλο-λογοπαιγνίων που κινούνται από τραγικά μέχρι passable, ενώ σε περίοπτη θέση φυσικά και υπάρχει το main story arc της Σκάι (σεναριακός κεντρικός άξονας του φιλμ), που αποτελεί ένα από τα κλασικά κλισεδιάρικα «από το ναδίρ στο ζενίθ» σεμινάρια ανάπτυξης χαρακτήρων και ιστοριών, τα οποία μπορείς να πάρεις χαμπάρι από το πρώτο λεπτό.

Θα πειράξει ή θα σκεφτεί (#duh) αυτό το πράγμα το εξάχρονο παιδί σας; Σίγουρα όχι. Και με τα «τέρατα» που παρακολουθούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το συγκεκριμένο genre, δυστυχώς, το μη χείρον βέλτιστον.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αξιοπρεπές milking (λέγε με και ξεζούμισμα) του διάσημου franchise, εγγύηση για ν’ απασχολήσετε το παιδί σας για μιάμιση ώρα στο σινεμά. Οι ενήλικοι συνοδοί θα χρειαστεί ν’ αποκτήσουν… υπερ-δυνάμεις αντοχής!


MORE REVIEWS

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

Μετά το τέλος της βασιλείας του Σίζαρ, οι φυλές των πιθήκων αδυνατούν να συνυπάρξουν ειρηνικά κι αναζητούν τον επόμενο ηγέτη τους, παράλληλα με την άνιση σχέση που έχουν αναπτύξει με τους εναπομείναντες ανθρώπους. Όταν ο Νόα δει το κοπάδι του να ξεκληρίζεται από την ομάδα του μοχθηρού Πρόξιμους, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι εκδίκησης και αυτογνωσίας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Δύο έφηβοι επιβιβάζονται κατά λάθος σε εξωγήινο διαστημόπλοιο, το οποίο αποδεικνύεται… χρονομηχανή που τους μεταφέρει στην εποχή των δεινοσαύρων! Με τους κινδύνους να είναι αμέτρητοι και τον χρόνο να τους πιέζει ασφυκτικά, οφείλουν να βρουν ασφαλή τρόπο επιστροφής στο σπίτι τους.

CLUB ZERO

Σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, νεαρή διατροφολόγος διδάσκει σε μικρή ομάδα μαθητών τα νέα ήθη της «ενσυνείδητης διατροφής», προτείνοντας τον περιορισμό της κατανάλωσης τροφής για καλύτερη ευεξία και… το καλό του πλανήτη! Όσο πιο ακραίες θα γίνονται οι οδηγίες / απαιτήσεις της, τόσο περισσότερο θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών της.

DETECTIVE CONAN: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Όταν το πρωτοποριακό σύστημα αναγνώρισης προσώπων της Interpol μπαίνει στο στόχαστρο της Σκοτεινής Οργάνωσης, ο ντετέκτιβ Κονάν αναλαμβάνει να προλάβει τα ολέθρια αποτελέσματα από την πιθανή απώλεια της ρηξικέλευθης τεχνολογίας.

Ο ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ

Κασκαντέρ που «εξαφανίστηκε» από τον χώρο μετά από ατύχημα σε γύρισμα, επιστρέφει στα κινηματογραφικά sets με την ελπίδα να ξανακερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του οπερατέρ, η οποία κάνει ποδαρικό ως σκηνοθέτις με sci-fi περιπέτεια στην Αυστραλία. Η παραγωγός του φιλμ, όμως, τον χρειάζεται για κάτι πιο σημαντικό: πρέπει να εντοπίσει τον πρωταγωνιστή που εκείνος αντικαθιστούσε πάντοτε και έχει χαθεί μυστηριωδώς.