FreeCinema

Follow us

ΠΟΥ ΠΑΩ ΠΑΛΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; (2022)

(IRRÉDUCTIBLE)

  • ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζερόμ Κομαντέρ
  • ΚΑΣΤ: Ζερόμ Κομαντέρ, Λετισιά Ντος, Πασκάλ Αρμπιγιό, Νικόλ Καλφόν, Κριστιάν Κλαβιέ, Ζεράρ Νταρμόν, Ζεράρ Ντεπαρντιέ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 83'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ΣΠΕΝΤΖΟΣ

Κατά το δελτίο Τύπου, «ένας δημόσιος υπάλληλος από μικρός ονειρευόταν να δουλέψει για το κράτος και το κατάφερε! Τώρα ζει μία άνετη ζωή και απολαμβάνει τα προνόμιά του. Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που η Κυβέρνηση θα αποφασίσει να καταργήσει την υπηρεσία του».

Για το φιλμ δεν πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική προβολή, πιθανότερα… προς αποφυγήν ύπαρξης κριτικών. Γιατί, άραγε; Εάν η άνωθεν σύνοψη σας θυμίζει αμυδρά κάτι, τότε σας έχει αφήσει «τραύματα» το καλοκαίρι του 2016 και η έξοδος στα θερινά σινεμά της ιταλικής κωμωδίας «Που Πάω, Θεέ μου;», της πρώτης από τις τρεις ταινίες τις οποίες είχαμε «απολαύσει» μέσα σε μία (και μόνο) διετία με πρωταγωνιστή τον Κέκο Τζαλόνε. Τούτο εδώ αποτελεί το γαλλικό της remake και υπογράφεται από… ακόμη έναν ηθοποιό που θεωρεί ότι το ταλέντο του υπερβαίνει της υποκριτικής. Το 2016, ο Ζερόμ Κομαντέρ ήταν ο συν-σκηνοθέτης της κωμικής… τραγωδίας «Η Οικογένειά μου σε Λατρεύει». Σήμερα, διαπράττει από μόνος του το σκηνοθετικό κακούργημα, καθώς υποθέτουμε ότι κάτι «ωρίμασε» μέσα του δημιουργικά. Να προσθέσουμε ότι στο καστ της ταινίας συναντάμε μέχρι και τον Κριστιάν Κλαβιέ! Κατά τα άλλα, αναρωτιέστε ακόμη αν υπάρχει Θεός (για τους κριτικούς κινηματογράφου, σίγουρα όχι…)!


MORE REVIEWS

LONGLEGS

Ντετέκτιβ του FBI που παρουσιάζει «παράξενα» δείγματα ενσυναίσθησης σε σχέση με τη δράση ενός επί σειρά δεκαετιών ασύλληπτου serial killer, εντοπίζει σταδιακά τα στοιχεία ενός εκκεντρικού puzzle του οποίου ίσως και η ίδια αποτελεί κομμάτι (από το παρελθόν).

FLY ME TO THE MOON

Καπάτσα δημοσιοσχετίστρια καταφθάνει στη Φλόριντα φορτωμένη με ιδέες χίλιες, ώστε να προσδώσει στη δύσκαμπτη NASA έναν σύγχρονο… pop αέρα! Οι πάλιουρες της υπηρεσίας δεν την παίρνουν με καθόλου καλό μάτι, όμως, εκείνη έχει στα χέρια της το ελευθέρας από δεξί χέρι του Προέδρου, αλλά και εναλλακτικό σχέδιο... τηλεσκηνοθετημένης προσομοίωσης της επικείμενης, κρίσιμης αποστολής του Apollo 11 στη Σελήνη!

ALL THAT JAZZ

«Bye-bye, life. Bye-bye, happiness. Hello, loneliness. I think I'm gonna die.»

ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ

Όταν οι σκελετοί έντεκα γυναικών και κοριτσιών ανακαλύπτονται σε μια έρημο του Νέου Μεξικού, ξεκινά η εξονυχιστική έρευνα για την εντόπιση του ιθύνοντα νου πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, κάτι που οδηγεί σε επιπλοκές και συγκρούσεις μεταξύ του αρχηγού της Αστυνομίας, Κάρτερ, του ντετέκτιβ Ορτέγκα και του πράκτορα Πέτροβικ, τριών ανθρώπων με τελείως διαφορετική μεθοδολογία και agenda.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Στη μεταπολεμική Ρώμη, παντρεμένη γυναίκα με τρία παιδιά ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, ασφυκτιώντας στα αυστηρά δεσμά του πατριαρχικού περιβάλλοντος της εποχής.