FreeCinema

Follow us

V/H/S (2012)

  • ΕΙΔΟΣ: Τρόμου
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Radio Silence, Ντέιβιντ Μπρούκνερ, Γκλεν ΜακΚουέιντ, Τζο Σουάνμπεργκ, Τάι Γουέστ, ΄Ανταμ Γουίνγκαρντ
  • ΚΑΣΤ: Κάλβιν Ρίντερ, Λέιν Χιουζ, Άνταμ Γουίνγκαρντ, Χάνα Φίρμαν
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 116'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: FILMBOY PICTURES

Παρέα τσαμπουκάδων προσλαμβάνεται για να μπουκάρει σε ένα σπίτι, όπου βρίσκουν νεκρό τον ιδιοκτήτη και μπροστά του ένα σωρό με βιντεοκασέτες. Καθεμία από αυτές έχει μια αιματοβαμμένη ιστορία τρόμου.

Κουρασμένο σε ανήκεστο βαθμό είναι το «εύρημα» του found footage, που εισήγαγε έξυπνα το «Blair Witch Project» και εκμεταλλεύτηκε σε βαθμό εξευτελισμού το franchise του «Paranormal Activity». Από εκεί και πέρα, κάθε περαιτέρω «αξιοποίησή» του καταλήγει να είναι κυρίως πληκτική, όταν δε γίνεται σιχαμένη. Στο «V/H/S», τουλάχιστον, υπάρχει μια έξυπνη ιδέα, η δημιουργία μιας σπονδυλωτής ταινίας με κεντρικό άξονα τη ρετρό, πλέον, βιντεοκασέτα, εργαλείο «μόρφωσης» για τους άνω των -άντα fans των ταινιών τρόμου.

Με άξονα την κεντρική ιστορία, αναπτύσσονται άλλες πέντε μικρού μήκους ταινίες, άλλες λίγο καλύτερες, άλλες ασήμαντες, που έχουν μπόλικο αίμα για όσους ενθουσιάζονται από αυτό. Είναι, όμως, αυτό αρκετό; Η κινηματογράφηση με κουνημένη κάμερα, ήχο που χάνεται, πλάνα ακαδράριστα, ασπρόμαυρο ή φιλμ με κόκκο για να θυμίζει κάμερα παρακολούθησης ή home video και μεγάλα χάσματα, δε δίνει πια στιλ. Ειδικά αν έχεις δει αρκετές ταινίες του είδους, καταντά απλώς πληκτική. Στην εποχή του High Definition, το «V/H/S» και το είδος που εκπροσωπεί είναι πλέον πολύ χαμηλής ανάλυσης.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Δε βαρέθηκες να βλέπεις βίντεο με μακελειά που «ανακαλύπτονται» τυχαία; Αν η ψυχούλα σου, πάντως, διψάει για αίμα και εντόσθια, έχει αρκετά.


MORE REVIEWS

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

Μετά το τέλος της βασιλείας του Σίζαρ, οι φυλές των πιθήκων αδυνατούν να συνυπάρξουν ειρηνικά κι αναζητούν τον επόμενο ηγέτη τους, παράλληλα με την άνιση σχέση που έχουν αναπτύξει με τους εναπομείναντες ανθρώπους. Όταν ο Νόα δει το κοπάδι του να ξεκληρίζεται από την ομάδα του μοχθηρού Πρόξιμους, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι εκδίκησης και αυτογνωσίας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Δύο έφηβοι επιβιβάζονται κατά λάθος σε εξωγήινο διαστημόπλοιο, το οποίο αποδεικνύεται… χρονομηχανή που τους μεταφέρει στην εποχή των δεινοσαύρων! Με τους κινδύνους να είναι αμέτρητοι και τον χρόνο να τους πιέζει ασφυκτικά, οφείλουν να βρουν ασφαλή τρόπο επιστροφής στο σπίτι τους.

CLUB ZERO

Σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, νεαρή διατροφολόγος διδάσκει σε μικρή ομάδα μαθητών τα νέα ήθη της «ενσυνείδητης διατροφής», προτείνοντας τον περιορισμό της κατανάλωσης τροφής για καλύτερη ευεξία και… το καλό του πλανήτη! Όσο πιο ακραίες θα γίνονται οι οδηγίες / απαιτήσεις της, τόσο περισσότερο θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών της.

DETECTIVE CONAN: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Όταν το πρωτοποριακό σύστημα αναγνώρισης προσώπων της Interpol μπαίνει στο στόχαστρο της Σκοτεινής Οργάνωσης, ο ντετέκτιβ Κονάν αναλαμβάνει να προλάβει τα ολέθρια αποτελέσματα από την πιθανή απώλεια της ρηξικέλευθης τεχνολογίας.

Ο ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ

Κασκαντέρ που «εξαφανίστηκε» από τον χώρο μετά από ατύχημα σε γύρισμα, επιστρέφει στα κινηματογραφικά sets με την ελπίδα να ξανακερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του οπερατέρ, η οποία κάνει ποδαρικό ως σκηνοθέτις με sci-fi περιπέτεια στην Αυστραλία. Η παραγωγός του φιλμ, όμως, τον χρειάζεται για κάτι πιο σημαντικό: πρέπει να εντοπίσει τον πρωταγωνιστή που εκείνος αντικαθιστούσε πάντοτε και έχει χαθεί μυστηριωδώς.

MR KLEIN

MR KLEIN

Στον αγύριστο με τα κουνήματα, θες δραμαμίνη ύστερα, κι ας έχει κάτι γερά κομμάτια σε σπληνάντερο… Ωραία φάση ο πιξελιάρης στο δάσος, by the way.