FreeCinema

Follow us

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟ (2018)

  • ΕΙΔΟΣ: Δράμα
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βασίλης Ραΐσης
  • ΚΑΣΤ: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Νίκος Αλεξίου, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Αποστολίδης, Ναταλία Δραγούμη, Δανάη Επιθυμιάδη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Άλεξ Κάβδας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Μαριάννα Κάλμπαρη, Διαμαντής Καραναστάσης, Κοραλία Καράντη, Άριελ Κωνσταντινίδη, Λένα Παπαληγούρα, Χάρης Ρώμας, Δημήτρης Τάρλοου, Φώτης Θωμαΐδης, Αναστασία Μητροπάνου, Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 84'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Νίκου και της Έλενας σε έξι διαφορετικές φάσεις της ζωής τους. Στην πρώτη ιστορία είναι μικρά παιδιά, στην τελευταία έχουν δικά τους εγγόνια. Ο χρόνος που περνά αλλάζει τα πάντα και σε κάθε ιστορία φαίνονται σαν να είναι άλλοι άνθρωποι.

«Πιθανόν να είναι και άλλοι άνθρωποι, που ζουν παράλληλα παρόμοιες ιστορίες. Στη ζωή των πρωταγωνιστών, όμως, υπάρχουν δεσμοί που μένουν αναλλοίωτοι στον χρόνο», συμπληρώνει το δελτίο Τύπου αυτής της ελληνικής παραγωγής η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 2017, προκαλώντας ένα κάποιο controversy και αποκτώντας τη φήμη ενός «μεγάλου μήκους διαφημιστικού της Σχολής Μωραΐτη», η οποία γιόρτασε με αυτό το φιλμ την επέτειο 80 χρόνων από την ίδρυσή της. Η προβολή της σε μια αθηναϊκή αίθουσα (μόνο σε απογευματινές παραστάσεις), δίχως να προηγηθεί δημοσιογραφική, θυμίζει κάλλιστα την κλασική ατάκα… «τη βγάλανε ‘νύχτα’»!


MORE REVIEWS

ΜΗΝ ΣΕ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ

Σ’ ένα δάσος που λες και βγήκε από παραμύθι των αδελφών Γκριμ, μια μάνα προσπαθεί να κρατήσει τους δύο ανήλικους γιους της μακριά από μια άγνωστη και δαιμονική δύναμη, την ύπαρξη της οποίας τα παιδιά αρχίζουν να αμφισβητούν, με το σκεπτικό ότι η προστάτιδά τους έχει σαλέψει επικίνδυνα. Τι από τα δύο συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Η ΠΛΕΞΟΥΔΑ

Στη Ινδία, στον Καναδά και στην Ιταλία, τρεις γυναίκες βιώνουν την εξαθλίωση, την ανίατη ασθένεια και την οικογενειακή τραγωδία αντίστοιχα, δείχνοντας αποφασισμένες να πάνε κόντρα στις συμβάσεις.

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ζεύγος entrepreneur καταφθάνει σε τεχνολογικό συνέδριο έχοντας πρωτοποριακό app στο σακί του, με σκοπό να το παρουσιάσει και να το μοσχοπουλήσει. Προς έκπληξη του Αντρέ, κατά την παραμονή τους εκεί, το έτερόν του ήμισυ, Βέρα, αρχίζει να επιδεικνύει μία ιδιαιτέρως αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Έπειτα από αρκετά χρόνια εγκλεισμού, ο Τρόγιαν επιστρέφει στον βερολινέζικο κόσμο του εγκλήματος, για ν’ ανακαλύψει πως η μεταξύ κλεφτών εντιμότητα είναι κάτι το ανύπαρκτο.

ΚΡΑΥΓΗ ΣΙΩΠΗΣ

Προσκεκλημένοι για ένα τριήμερο στο επαρχιακό αγρόκτημα μιας οικογένειας που γνώρισαν στις πρόσφατες διακοπές τους στην Ιταλία, οι Ντάλτον βιώνουν απροσδόκητες καταστάσεις που ξεκινούν από την απόλυτη αμηχανία και καταλήγουν στον… αγώνα για την επιβίωσή τους!