FreeCinema

Follow us

ΑΤΙΘΑΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ (2012)

(DARLING COMPANION)

  • ΕΙΔΟΣ: Κομεντί
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λόρενς Κάσνταν
  • ΚΑΣΤ: Κέβιν Κλάιν, Νταϊάν Κίτον, Νταϊάν Γουίστ, Μαρκ Ντάπλας, Αγιελέτ Ζουρέρ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 103’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIO VISUAL

Πολυάσχολος χειρουργός σε εξοχικό στο δάσος χάνει πρώην αδέσποτο, αγαπημένο σκύλο της κόρης (που μόλις πάντρεψε εκεί και έδιωξε σε μήνα μέλιτος) και της συμβίας του, που ξεσπάει. Θα τον βρουν, ενώ η αδερφή της τους έχει κουβαλήσει νέο αίσθημα – περίπτωση κι ο γιος της διπλαρώνει τη hot, Ρομά ριζών υπηρέτριά τους, που’ χει ενοράματα για το άφαντο τετράποδο;

Φταίει ο παροπλισμός του για 9 χρόνια μετά το «Ονειροπαγίδα», η είσοδός του στην τρίτη ηλικία ή η συν-σεναριογράφος, δεκαετίες σύζυγός του, Μεγκ; Δεν πούρεψε χαρακτηριστικά ο δημιουργός του «Η Μεγάλη Ανατριχίλα», της ταινίας που έχει βάλει την ουρά της εδώ τόσο στο σχήμα «πυρήνας οικειότητας τακτοποιεί λογαριασμούς με φόντο απόντα – καταλύτη» όσο και στην τρυφεράδα εύγλωττης ιλαρότητας διαμειβομένων και τη mise en scene. Απλώς, ούτως ή άλλως, δεν είναι αφορμή για «Έξαψη» το νέο του, ανά στιγμές μόνο κάτι παραπάνω από συμπαθές, family album καμπής ξεκαθαρίσματος «το σόι μου μέσα» δεσμών επ’ αφορμής ζωοφιλικών περιπετειών.

Πιο χτυπητά κουσούρια το εύκολα αρπαγμένο και της προσκολλήσεως γκαγκάν κλου σεξουάλας τσιγγάνας μέντιουμ και το έως σημείου σλάπστικ κλωθογύρισμα ευτραπέλων υπαίθρου «εν τω άμα και το θάμα» αναζήτησης ζωντανού όψιμα, που, καλώς – κακώς, προσωπικά μας «έστειλε» πίσω στο 80’s cult serial «Northern Exposure». Ό,τι συνιστά εδώ την καλύτερη παρέα είναι οι εκλάμψεις εκλεπτυσμένης ειρωνείας χιούμορ και τα ανάγλυφα προφίλ συναισθηματικής νοημοσύνης. Μαζί με ηθοποιούς του τίμπρου του auteur, παλιούς ή νέους, μια ανεκτή παρέα, βεβαίως, αλλά ως γούτσου γούτσου κεφιού στοχασμός στο πάρε – δώσε διάνυσμα του γάμου και των σχέσεων συγγένειας ή / και αγάπης, μια μη απαραίτητη επαφή επί πληρωμή στα θερινά. Τα οικογενειακά σου είναι αρκετά, να μην τα δεις και αμερικανιά…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Ζωόφιλος και δεκαετίες σε στεφάνι και μπουρζουά κι έχεις δει και τα «Mumford» – «Grand Canyon»; Είναι must. Φίλε των Κλάιν – Κίτον, ξέρεις τι παίρνεις. Αλλεργικέ στη US feel good παραγωγή, δε θέλεις…


MORE REVIEWS

LONGLEGS

Ντετέκτιβ του FBI που παρουσιάζει «παράξενα» δείγματα ενσυναίσθησης σε σχέση με τη δράση ενός επί σειρά δεκαετιών ασύλληπτου serial killer, εντοπίζει σταδιακά τα στοιχεία ενός εκκεντρικού puzzle του οποίου ίσως και η ίδια αποτελεί κομμάτι (από το παρελθόν).

FLY ME TO THE MOON

Καπάτσα δημοσιοσχετίστρια καταφθάνει στη Φλόριντα φορτωμένη με ιδέες χίλιες, ώστε να προσδώσει στη δύσκαμπτη NASA έναν σύγχρονο… pop αέρα! Οι πάλιουρες της υπηρεσίας δεν την παίρνουν με καθόλου καλό μάτι, όμως, εκείνη έχει στα χέρια της το ελευθέρας από δεξί χέρι του Προέδρου, αλλά και εναλλακτικό σχέδιο... τηλεσκηνοθετημένης προσομοίωσης της επικείμενης, κρίσιμης αποστολής του Apollo 11 στη Σελήνη!

ALL THAT JAZZ

«Bye-bye, life. Bye-bye, happiness. Hello, loneliness. I think I'm gonna die.»

ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ

Όταν οι σκελετοί έντεκα γυναικών και κοριτσιών ανακαλύπτονται σε μια έρημο του Νέου Μεξικού, ξεκινά η εξονυχιστική έρευνα για την εντόπιση του ιθύνοντα νου πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, κάτι που οδηγεί σε επιπλοκές και συγκρούσεις μεταξύ του αρχηγού της Αστυνομίας, Κάρτερ, του ντετέκτιβ Ορτέγκα και του πράκτορα Πέτροβικ, τριών ανθρώπων με τελείως διαφορετική μεθοδολογία και agenda.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Στη μεταπολεμική Ρώμη, παντρεμένη γυναίκα με τρία παιδιά ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, ασφυκτιώντας στα αυστηρά δεσμά του πατριαρχικού περιβάλλοντος της εποχής.

MR KLEIN

MR KLEIN

Ώστε έτσι είναι η εμμηνόπαυση! Ή η ζωή ένα βήμα πριν από τα ΚΑΠΗ. Κατάλαβες.