FreeCinema

Follow us
09.0710:45

Πάμε διακοπές στην Ισπανία με Μελίνα;


Μελίνα Μερκούρη και Ρόμι Σνάιντερ ανταγωνίζονται για την καρδιά του Πίτερ Φιντς, με φόντο… την ισπανική ύπαιθρο; Το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, το αφιέρωμα του FREE CINEMA στο Cine ΔΕΞΑΜΕΝΗ, στο Κολωνάκι, παρουσιάζει απόψε ένα από τα πιο σπάνια και παραγνωρισμένα φιλμ του Ζιλ Ντασέν. Θα θέλατε να κερδίσετε προσκλήσεις; Ιδού ο τρόπος…

Πέμπτη μέρα για το αφιέρωμα του FREE CINEMA στο Cine ΔΕΞΑΜΕΝΗ, με δέκα ταινίες που θα μας θυμίζουν πάντοτε το καλοκαίρι εκείνο… Με τη φιλοδοξία, το «ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» να σας μείνει επίσης αξέχαστο, σαν ένα αυτοσχέδιο, μικρό «φεστιβάλ» που συνέβη τόσο… ξαφνικά!

Τι παίζει σήμερα, λοιπόν;

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

10:30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΡΑΔΥ / 10:30 P.M. SUMMER (1966) 85′
του Ζιλ Ντασέν (21:00 & 23:00)

Αντρόγυνο σε κρίση, κάνει διακοπές στην Ισπανία. Μαζί τους, η ανήλικη κορούλα και μια κοινή τους φίλη, που ίσως είναι και ερωμένη εκείνου. Μια καταιγίδα θα τους υποχρεώσει να κάνουν ένα σταθμό σε ανάστατο χωριό, όπου οι κάτοικοι καταδιώκουν τον απατημένο φονιά που σκότωσε γυναίκα κι εραστή.

Από τις λιγότερο γνωστές ταινίες του Ντασέν, ένα συγκλονιστικά όμορφο φιλμ, βασισμένο στο πλέον κινηματογραφικό βιβλίο της Μαργκερίτ Ντιράς με τον ίδιο τίτλο. Η Μελίνα Μερκούρη και η Ρόμι Σνάιντερ, ίσως πιο όμορφες από ποτέ, ανταγωνίζονται σε λάμψη ή για την καρδιά του Πίτερ Φιντς, αν προτιμάτε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΙΣΟΔΟΣ

Κάθε μέρα μπορείτε να έχετε και προσκλήσεις για τις προβολές της ίδιας βραδιάς, με τον κλασικό, απλό τρόπο του FREE CINEMA: Πληκτρολογήστε freecinema, κολλήστε ένα @, ξέρετε, το «παπάκι», ύστερα επαναλαμβάνετε το freecinema και κοτσάρετε και μια κατάληξη με τελεία και gr. Το’ χετε; Αν έχετε και το απαντητικό mail μετά, είστε μέσα. Μην ξεχνάτε να βάζετε ονοματεπώνυμο και τον τίτλο του φιλμ, γιατί θα γίνει μπέρδεμα με τα «Σαγόνια του Καρχαρία» στο inbox!

Το εισιτήριο του Cine ΔΕΞΑΜΕΝΗ τιμάται στα 7,50 ευρώ (φοιτητικό στα 5 ευρώ). Η είσοδος για την προβολή της Τετάρτης 11 Ιουλίου θα γίνει μόνο με προσκλήσεις.