FreeCinema

Follow us

ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ (2010)

(NEKA OSTANE MEDJU NAMA)

  • ΕΙΔΟΣ: Κομεντί
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ράικο Γκρέλιτς
  • ΚΑΣΤ: Μίκι Μανόλοβιτς, Μπόγιαν Νάβογετς, Ξένια Μαρίνκοβιτς
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 87'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: 2-1-0 FILMS

Δύο αδελφοί συνεχίζουν την παράδοση του γυναικά πατέρα τους, κυνηγώντας όποια γυναίκα βρίσκεται στην ακτίνα του βλέμματός τους, ενώ οι οικογένειές τους επηρεάζονται από τις απανωτές απιστίες τους.

Δεν έχουν τη φήμη των σεξουαλικά πεινασμένων οι Κροάτες, όμως, το «Εντελώς Μεταξύ μας» δίνει μόνο αυτή την εντύπωση. Η πρώτη σκηνή σε προετοιμάζει για το τι θ’ ακολουθήσει. Δύο αδέλφια, πάνω από το νεκροκρέβατο του ζωγράφου πατέρα τους, βρίσκουν ένα μπλοκ με σκίτσα, στα οποία φαντασιώνεται ότι την πέφτει στη νοσοκόμα του. Μόλις μπαίνει η νοσοκόμα, της ρίχνει ένα λάγνο βλέμμα και τα τινάζει. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι γιοι, σ’ αυτήν τη σεξοκομεντί που ανεπιτυχώς προσπαθεί να φορέσει κι ένα μανδύα υπαρξιακού σχολίου.

Όσο περνά η ώρα, τόσο απορείς με το πού θα φτάσει η οικογένεια μπες – βγες. Ο Νικόλα (ο Μίκι Μανόλοβιτς που θα πρέπει να πάψει να παίζει τον εραστή), μεγάλος αδελφός, σπουδασμένος και πλούσιος, είναι παντρεμένος με την Αναμαρία, αλλά την πέφτει και σε όποια βρει μπροστά του, παρά το πρόβλημα στον προστάτη του. Θέλει, επίσης, να κάνει παιδί με τη γυναίκα του με τεχνητή γονιμοποίηση, αλλά όταν πέσει τύφλα από το μεθύσι, θα αναλάβει ο αδελφός του ο Μπράτσο να γεμίσει το δοχείο με το οικογενειακό σπέρμα.

Και η δική του η οικογένεια δεν είναι καλύτερη. Τον έχει διώξει η γυναίκα του, η Μάρτα, η οποία συντηρεί έναν πιτσιρικά με λεφτά που υπεξαιρεί από την τράπεζα όπου δουλεύει. Η κόρη τους είναι στην πραγματικότητα κόρη του Νικόλα, ο οποίος έχει και μια παράλληλη οικογένεια, που βλέπει στα κρυφά, λέγοντας στη γυναίκα του ότι πάει επαγγελματικά ταξίδια. Το τι ακολουθεί, ταινία δεν το λες. Το παρακολουθείς ίσως μόνο για να δεις πού μπορεί να φτάσει. Το χειρότερο, πάντως, είναι ότι μέσα σ’ αυτό το τρελό πανηγύρι δεν υπάρχει ίχνος χιούμορ, κάτι που έχει έστω και η τελευταία σαπουνόπερα…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αν σε ενδιαφέρουν οι πρόσφατες κυκλοφορίες του κροατικού σινεμά ή αν θέλεις να μάθεις πόσο fucked up (κυριολεκτικά) μπορεί να είναι μια οικογένεια.


MORE REVIEWS

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

Μετά το τέλος της βασιλείας του Σίζαρ, οι φυλές των πιθήκων αδυνατούν να συνυπάρξουν ειρηνικά κι αναζητούν τον επόμενο ηγέτη τους, παράλληλα με την άνιση σχέση που έχουν αναπτύξει με τους εναπομείναντες ανθρώπους. Όταν ο Νόα δει το κοπάδι του να ξεκληρίζεται από την ομάδα του μοχθηρού Πρόξιμους, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι εκδίκησης και αυτογνωσίας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Δύο έφηβοι επιβιβάζονται κατά λάθος σε εξωγήινο διαστημόπλοιο, το οποίο αποδεικνύεται… χρονομηχανή που τους μεταφέρει στην εποχή των δεινοσαύρων! Με τους κινδύνους να είναι αμέτρητοι και τον χρόνο να τους πιέζει ασφυκτικά, οφείλουν να βρουν ασφαλή τρόπο επιστροφής στο σπίτι τους.

CLUB ZERO

Σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, νεαρή διατροφολόγος διδάσκει σε μικρή ομάδα μαθητών τα νέα ήθη της «ενσυνείδητης διατροφής», προτείνοντας τον περιορισμό της κατανάλωσης τροφής για καλύτερη ευεξία και… το καλό του πλανήτη! Όσο πιο ακραίες θα γίνονται οι οδηγίες / απαιτήσεις της, τόσο περισσότερο θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών της.

DETECTIVE CONAN: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Όταν το πρωτοποριακό σύστημα αναγνώρισης προσώπων της Interpol μπαίνει στο στόχαστρο της Σκοτεινής Οργάνωσης, ο ντετέκτιβ Κονάν αναλαμβάνει να προλάβει τα ολέθρια αποτελέσματα από την πιθανή απώλεια της ρηξικέλευθης τεχνολογίας.

Ο ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ

Κασκαντέρ που «εξαφανίστηκε» από τον χώρο μετά από ατύχημα σε γύρισμα, επιστρέφει στα κινηματογραφικά sets με την ελπίδα να ξανακερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του οπερατέρ, η οποία κάνει ποδαρικό ως σκηνοθέτις με sci-fi περιπέτεια στην Αυστραλία. Η παραγωγός του φιλμ, όμως, τον χρειάζεται για κάτι πιο σημαντικό: πρέπει να εντοπίσει τον πρωταγωνιστή που εκείνος αντικαθιστούσε πάντοτε και έχει χαθεί μυστηριωδώς.

MR KLEIN

MR KLEIN

Κροάτες που φωνάζουν και πηδιούνται. Και στο άκουσμα μόνο, ΔΕΝ θέλεις να το κάνεις στον εαυτό σου.