FreeCinema

Follow us

ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ (2011)

  • ΕΙΔΟΣ: Κομεντί
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στέλιος Καμμίτσης
  • ΚΑΣΤ: Γιώργος Καφετζόπουλος, Αινείας Τσαμάτης, Διογένης Σκαλτσάς, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Πολυξένη Σάββα
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 77’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

Η συμφωνία τους τέτοια μέρα ένα χρόνο πριν ήταν, αντάμα, να λακίσουν Βερολίνο. Τώρα ο ένας θέλει γάμο με κοπέλα κι ακυρώνει, ο άλλος σκέφτεται την πρώην του και ο τρίτος τους πηγαίνει σε ταράτσα για το αποχαιρετιστήριο party – μπάχαλο. Τι έπαιξε και τι θα παίξει, πριν «την κάνουν» την αυγή;

Και μαζί και μόνος (ίδιος είν’ ο πόνος), τα έζησε και τα χτυπάει με κατανόηση στην πλάτη ένας Κύπριος ντεμπιτάν στη μεγάλου μήκους, βοηθός σκηνοθέτη στη «Σκόνη του Χρόνου», αλλά ιστορία δε γράφουν πάντα οι παρέες – και η εν λόγω απλώς κάνει σπονδή στο «American Graffiti» στα Εξάρχεια, για ένα «Τέλος Εποχής» α λα Λινκλέιτερ, μ’ έναν «Πριν το Ξημέρωμα» τρόικας φιλίας ανδριάντα κόντρα carpe diem πρακτικών, απ’ το άλλο φύλο χουνεριών, προσωπικών παλινωδιών, βιοκαθοριστικών γνώθι σ’ αυτόν και συναπαντημάτων και αποφάσεων, με άλλα λόγια μίας νύχτας πλήρους ντούπερ εμπειριών.

Βασικά, η φάση κάπως άραξε στην αθηναιορουτίνα twentysomething (ηλικιακά και αθροιστικά) επεισοδίων «χόρτο – μπιρόνια – γκόμενες – μπουρ μπουρ», τη διανομή που και υποκριτικά δεν έχει πήξει το μυαλό της με το junior Καφετζόπουλο οιονεί cartoon φωνολογίας, και στον ποιητισμό αμηχανίας της σοκ ανατροπής της κατακλείδας «Wasted Youth». Οι συνομήλικοι, ειδικά, πιάστε ατάκες, ο φακός βρίσκει μοδάτα arte povera φρεσκάδα αισθητικής, το ντεκουπάζ ουδόλως προδίδει έναν πρωτάρη, «Τα Κωλόπαιδα» διώχ’ τα, όμως, μπας και ξεφύγουν από δω. Μπορούν, άλλωστε, πάντα να επιστρέψουν μία μέρα…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Εννοείται, hipster του κέντρου. Να’ χεις και τους κολλητούς μαζί. Τους γονείς σας μην τους πάρετε, στανταράκι ότι θα πλήξουν.


MORE REVIEWS

LONGLEGS

Ντετέκτιβ του FBI που παρουσιάζει «παράξενα» δείγματα ενσυναίσθησης σε σχέση με τη δράση ενός επί σειρά δεκαετιών ασύλληπτου serial killer, εντοπίζει σταδιακά τα στοιχεία ενός εκκεντρικού puzzle του οποίου ίσως και η ίδια αποτελεί κομμάτι (από το παρελθόν).

FLY ME TO THE MOON

Καπάτσα δημοσιοσχετίστρια καταφθάνει στη Φλόριντα φορτωμένη με ιδέες χίλιες, ώστε να προσδώσει στη δύσκαμπτη NASA έναν σύγχρονο… pop αέρα! Οι πάλιουρες της υπηρεσίας δεν την παίρνουν με καθόλου καλό μάτι, όμως, εκείνη έχει στα χέρια της το ελευθέρας από δεξί χέρι του Προέδρου, αλλά και εναλλακτικό σχέδιο... τηλεσκηνοθετημένης προσομοίωσης της επικείμενης, κρίσιμης αποστολής του Apollo 11 στη Σελήνη!

ALL THAT JAZZ

«Bye-bye, life. Bye-bye, happiness. Hello, loneliness. I think I'm gonna die.»

ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ

Όταν οι σκελετοί έντεκα γυναικών και κοριτσιών ανακαλύπτονται σε μια έρημο του Νέου Μεξικού, ξεκινά η εξονυχιστική έρευνα για την εντόπιση του ιθύνοντα νου πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, κάτι που οδηγεί σε επιπλοκές και συγκρούσεις μεταξύ του αρχηγού της Αστυνομίας, Κάρτερ, του ντετέκτιβ Ορτέγκα και του πράκτορα Πέτροβικ, τριών ανθρώπων με τελείως διαφορετική μεθοδολογία και agenda.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Στη μεταπολεμική Ρώμη, παντρεμένη γυναίκα με τρία παιδιά ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, ασφυκτιώντας στα αυστηρά δεσμά του πατριαρχικού περιβάλλοντος της εποχής.

MR KLEIN

MR KLEIN

Ελληνικό. Είναι κάτι κωλόπαιδα (πρωτότυπος ο τίτλος) που θέλανε να πάνε Βερολίνο. Αλλά δεν πήγανε. Τι σκατά του βρίσκουνε του Βερολίνου;