FreeCinema

Follow us

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ (2012)

(GONE)

  • ΕΙΔΟΣ: Θρίλερ
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Έιτορ Ντάλια
  • ΚΑΣΤ: Αμάντα Σάιφριντ, Ντάνιελ Σουντζάτα, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Σεμπάστιαν Σταν, Γουές Μπέντλι
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 94’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

Διασωθείσα από άπιαστο ανώμαλο που την είχε κρατήσει δέσμια πριν καιρό σε αθέατη τρύπα πάρκου ψάχνει το δράστη, ο οποίος παίζει εκ νέου μαζί της κρατώντας την άφαντη αδελφή της. Πρόβλημα: με εξαίρεση έναν, οι μπάτσοι στους οποίους το έχει καταγγείλει τη θεωρούν διαταραγμένη, λόγω ανεπούλωτης εμμονής με το συμβάν και τον τυπά.

Από το «Εκτός Ορίων» το «παίρνω το αίμα μου πίσω» αυτοδικίας ψαχτικό παγιδευτικό τραυματικό, απ’ το «Σε Βλέπω» το σαδιστικό θύματος – θύτη μέσα από το ακουστικό ή και δια ζώσης μουλωχτά διαλεκτικό, από «Το Σπίτι των Ονείρων» και το «Ο Θάλαμος του Τρόμου» το αστυνομικό αντιληπτικό ψυχολαλά μνημονιακό, από το «24» το girl power σωστικό οικογενειακό προθεσμιακό. Και ιδού ένα θρίλερ απογοητευτικά serial killer-ικό αναιμικό, στο αμερικανικό ντεμπούτο του εκ Βραζιλίας δράστη του «Όταν Έρχονται τα Σύννεφα», που αιχμαλωτίζει μόνο αν είσαι των σειρών του καναπέ πιστό αρσενικό ή θηλυκό.

Με αβαρίες στις καταστάσεις και στις σκιαγραφήσεις των προφίλ το καημένο diy εξιχνιαστικό, (σ)το νταβαντούρι καταδιώξεων με την κακή έννοια θα βρεις ελαφρυντικό, σε μοιραίο βαθμό flat (και εικαστικά) το φλασιών αναδρομής ψηφιδωτό, αλλά εγκληματικότερο απ’ όλα, η ηλιθιώδους παραπλάνησης περσόνα του μπασκίνα Μπέντλι ως πιθανού κρυφού ενόχου, που έχει φάει τέρμα ψαλίδι στο μοντάζ του δεύτερου μισού (εν προκειμένω, κάνει κρα η ύπαρξη δεύτερου φινάλε που ξεφώνισαν οι… μάρτυρες των test screenings). Σε υποβάλλει κάπως το υπόκωφο σασπένς του ραντεβού νυχτιά στο δάσος, φυσική όμως – και καθόλου – «Μυστηριώδης Εξαφάνιση» είναι αυτή του φιλμ στη «γάμα» διαλογή. Από κει, ναι, ας σου ριχτεί…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Την είδα την ξανθούλα, την είδα ‘ψες αργά – στο laptop σου ξανά, μανιακέ με την Αμάντα Σάιφριντ. Όχι μαμά, με «Mamma Mia!» καμία σχέση…


MORE REVIEWS

LONGLEGS

Ντετέκτιβ του FBI που παρουσιάζει «παράξενα» δείγματα ενσυναίσθησης σε σχέση με τη δράση ενός επί σειρά δεκαετιών ασύλληπτου serial killer, εντοπίζει σταδιακά τα στοιχεία ενός εκκεντρικού puzzle του οποίου ίσως και η ίδια αποτελεί κομμάτι (από το παρελθόν).

FLY ME TO THE MOON

Καπάτσα δημοσιοσχετίστρια καταφθάνει στη Φλόριντα φορτωμένη με ιδέες χίλιες, ώστε να προσδώσει στη δύσκαμπτη NASA έναν σύγχρονο… pop αέρα! Οι πάλιουρες της υπηρεσίας δεν την παίρνουν με καθόλου καλό μάτι, όμως, εκείνη έχει στα χέρια της το ελευθέρας από δεξί χέρι του Προέδρου, αλλά και εναλλακτικό σχέδιο... τηλεσκηνοθετημένης προσομοίωσης της επικείμενης, κρίσιμης αποστολής του Apollo 11 στη Σελήνη!

ALL THAT JAZZ

«Bye-bye, life. Bye-bye, happiness. Hello, loneliness. I think I'm gonna die.»

ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ

Όταν οι σκελετοί έντεκα γυναικών και κοριτσιών ανακαλύπτονται σε μια έρημο του Νέου Μεξικού, ξεκινά η εξονυχιστική έρευνα για την εντόπιση του ιθύνοντα νου πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, κάτι που οδηγεί σε επιπλοκές και συγκρούσεις μεταξύ του αρχηγού της Αστυνομίας, Κάρτερ, του ντετέκτιβ Ορτέγκα και του πράκτορα Πέτροβικ, τριών ανθρώπων με τελείως διαφορετική μεθοδολογία και agenda.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Στη μεταπολεμική Ρώμη, παντρεμένη γυναίκα με τρία παιδιά ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, ασφυκτιώντας στα αυστηρά δεσμά του πατριαρχικού περιβάλλοντος της εποχής.

MR KLEIN

MR KLEIN

Ψυχάκιας που κρατούσε γκομενάκι έγκλειστο, τη χάνει από τα χέρια του κι ύστερα «εξαφανίζει» της αδελφή της. Ένας Χουντίνι χρειαζόταν, να τους εξαφάνιζε όλους.