FreeCinema

Follow us

«DA VINCI’S DEMONS»: Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ.


Λίγες μέρες πριν το FREE CINEMA βρεθεί στη Φλωρεντία, για αποκλειστικές για την Ελλάδα συνεντεύξεις με τους βασικούς συντελεστές της σειράς, πάρε μια πρώτη γεύση από το επικό και… λίαν τολμηρό «Da Vinci’s Demons», το δημιούργημα του Ντέιβιντ Σ. Γκόγερ που θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα του Απρίλη από το FΟX.

starz_da_vincis_demons

Μια μεγάλη τηλεοπτική πρεμιέρα αναμένεται τον Απρίλιο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Πρόκειται για το περιλάλητο «Da Vinci’s Demons» από το δίκτυο starz, που στη βραχεία του πορεία έχει στα διαπιστευτήριά του το αίμα-δάκρυα-ιδρώτα «Spartacus» αλλά, κυρίως, το καταπληκτικό, σκοτεινό «Βοss», το οποίο ολίγιστοι πήραν είδηση στη χώρα μας. 12 Απριλίου στην Αμερική και 13 Απριλίου στην Ελλάδα από το FΟX, ορμάται το τηλεοπτικό του ταξίδι αυτός ο ντα Βίντσι, φιλοδοξώντας να φωτίσει μια άλλη πτυχή της πολυσχιδούς περίπτωσης ανθρώπου που υπήρξε, αλλά και να καθηλώσει το τηλεκοινό.

davincisdemons2

Ο δημιουργός Ντέιβιντ Σ. Γκόγερ είναι ο άνθρωπος πίσω από τα σενάρια του «Σκοτεινού Ιππότη», καλός γραφιάς, ικανότατος σκηνοθέτης και παραγωγός, και μας δίνει αρκετές πληροφορίες στο blog του για τα βήματα αυτής της πολύπαθης και μακροχρόνιας παραγωγής, που στοίχισε πολλούς οβολούς (στο project εμπλέκεται και το BBC) και για αυτό καλό θα ήταν τα… μηχανάκια να δουλέψουν δυνατά.

DaVincisDemons1

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον ντα Βίντσι ως μέγα εικαστικό του Μεσαίωνα, κάτι το οποίο αναμφίβολα ήταν (εντάξει, πολλοί τον ξέρουν βασικά από την Τζοκόντα και τα… σοκολατάκια, αλλά μην το κάνουμε θέμα). Ο ντα Βίντσι, όμως, και με βάση τις πηγές και τις μαρτυρίες που τον περιβάλλουν και οι οποίες μελετήθηκαν ενδελεχώς για τις ανάγκες του σεναρίου, ήταν ένας οξύτατης αγχίνοιας άνθρωπος, ιδιαίτερα ανήσυχος και διορατικός, αντισυμβατικός και αντιδραστικός, ειδικά όσον αφορά τα σκοταδιστικά πέπλα που άπλωνε πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων το όπιο που αποκαλείται θρησκεία. Αυτόν τον ντα Βίντσι αποπειράται να φωτίσει η σειρά, κάνοντάς τον ταγό του φωτός και φορέα μιας αναγέννησης, η οποία τότε εκκολαπτόταν υπό το άγρυπνο, φθονερό βλέμμα των ρασοφορεμένων γυπών της χριστιανικής πίστης (που ουδεμία σχέση έχουν με την πίστη, αλλά μόνο με την εξουσία). Αυτό ακριβώς που αποτελεί και τον καθεστηκότα φορέα, εναντίον του οποίου ο μεγάλος αυτός άνθρωπος πολέμησε.

da-vincis-demons4

Ο ντα Βίντσι, λοιπόν εδώ, γιατί οι δαίμονες του μυαλού του δεν τον αφήνουν να εφησυχάζει, μπαίνει σε μια πλεκτάνη συνωμοσιών, που συνθέτει με μαεστρία ο σκοταδισμός, το ψεύδος και η οπισθοδρόμηση, στην οποία ευελπιστεί η σταυροφορούσα εξουσία να κρατήσει τον άνθρωπο. Η αδηφάγος εξουσία με την απληστία της συγκρούονται κατά μέτωπο με τον ντα Βίντσι, ο οποίος έχει την αναπόδραστη αποστολή να οδηγήσει τους ανθρώπους στην ποθητή αλλαγή και το φως της γνώσης. Ένα μεγαλεπήβολο project, με πρόκληση για το σεναριογράφο το να ιχνογραφήσει έναν τόσο επιδραστικό στην ιστορία ντα Βίντσι, όσο ήταν το καλλιτεχνικό του μέγεθος για την ανθρωπότητα.

Τα τοπία του Σουόνσι της Ουαλίας, όπου έγιναν τα γυρίσματα, η μεγαλειώδης παραγωγή σε όλα τα επίπεδα για τα τηλεδρώμενα, και ο Τομ Ράιλι στον ηγετικό ρόλο δίνουν στάμπα στο trailer, που είναι πιο… rock από όσο αναμέναμε, μετ’ εκπλήξεως. Περισσότερες εκπλήξεις από τον Ηλία Φραγκούλη και το υλικό των αποκλειστικών για την Ελλάδα συνεντεύξεων που θα μας φέρει τον επόμενο μήνα από τη Φλωρεντία.

da vinci's demons p