FreeCinema

Follow us

FRIGHT NIGHTS – HORRORANT FILM FESTIVAL 2015 (2015)

  • ΕΙΔΟΣ: Τρόμου
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: FILMBOY

Το δεύτερο «FRIGHT NIGHTS» – Horrorant Film Festival ξαναβγαίνει απ’ τον τάφο, 12 με 18 Μαρτίου, στις δύο αίθουσες του κινηματογράφου ΑΘΗΝΑΙΟΝ, για να χαρίσει… σύγκρυα και ουρλιαχτά χαράς στους μανιακούς του φανταστικού γενικότερα και του τρόμου ειδικότερα. Από τις 26 του μήνα, η διοργάνωση μετακομίζει και στη Θεσσαλονίκη, στον κινηματογράφο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ.

Η φετινή διοργάνωση του Horrorant επιφυλάσσει 63 αγριότητες! Ένα διαγωνιστικό τμήμα με υπέρ των 20 συμμετοχές, 3 σκανδιναβικές ταινίες σε συνεργασία με τη φινλανδική διοργάνωση Night Visions, άλλο ένα «τριολέ» με τα vintage και iconic τέρατα του studio της Universal, 5 γαλλικά ορόσημα του είδους, πολλά μικρού μήκους ως πρελούδια κάθε προβολής, και αρκετά εξ αυτών σε ευρωπαϊκές πρεμιέρες. Έναρξη κάνει «Ο Μπαμπούλας» (The Babadook), ο πολυβραβευμένος… ψυχοβγάλτης από την Αυστραλία, ενώ η λήξη μας φέρνει το «[REC] 4: Apocalipsis», το τελευταίο μέρος του ισπανικού zombie franchise.

Πάρε μια καλύτερη γεύση από τις ταινίες του δεύτερου Horrorant Film Festival μέσα από το αναλυτικό πρόγραμμα ή πήγαινε στη video gallery (πάνω δεξιά) για να παρακολουθήσεις το official spot και να πάθεις πραγματική αποκάλυψη με 28 trailers από τα μεγάλου μήκους φιλμ που συμμετέχουν! Το ακόλουθο ωρολόγιο πρόγραμμα μπορεί να σου φανεί επίσης χρήσιμο αν πατήσεις πάνω στην εικόνα (μη βγάλεις τα μάτια σου άδικα!). Το FREE CINEMA υποστηρίζει με… τσιρίδες, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

HORRORANT 2015 SCHEDULEFRIGHT_NIGHTS2_1


MORE REVIEWS

ΚΛΕΙΔΩΣΕΣ; - ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ

«Αφού χαλάσει το αυτοκίνητό τους σε μια μικρή πόλη, ένα νεαρό ζευγάρι αναγκάζεται να περάσει τη νύχτα σε μια απομακρυσμένη καμπίνα. Αρχίζουν, όμως, να τρομοκρατούνται από τρεις μασκοφόρους αγνώστους χωρίς κίνητρο», μας πληροφορεί το δελτίο Τύπου.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

Δίδυμο πληρώματος ασθενοφόρου, αποτελούμενο από έμπειρο διασώστη που «τα έχει δει όλα» και από νεοσύλλεκτο που δεν έχει δει τίποτα ακόμα, βιώνει στο πετσί του τη σκληρή Νέα Υόρκη της νύχτας, με τα δεκάδες μακάβρια περιστατικά της.

Η ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ

«Ένας ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Σικάγου λαμβάνει μια κλήση ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος εμφανίστηκε στη Σκωτία κι έτσι ξεκινά μια προσωπική αποστολή για να λύσει την υπόθεση που τον διέλυσε, πιάνοντας τον υπεύθυνο, ενώ τίποτα δεν είναι ποτέ όπως φαίνεται», μας πληροφορεί το δελτίο Τύπου.

BOY KILLS WORLD

Μετά την εκτέλεση της μητέρας του και της αδελφής του μπροστά στα μάτια του, ο κωφάλαλος Boy μεγαλώνει κρυφά στη ζούγκλα υπό την επίβλεψη ενός μυστηριώδους ταυτότητας σαμάνου που τον εκπαιδεύει στις πολεμικές τέχνες. Μοναδικός σκοπός της ζωής του, να πάρει μια αιματοβαμμένη εκδίκηση.

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

Μετά το τέλος της βασιλείας του Σίζαρ, οι φυλές των πιθήκων αδυνατούν να συνυπάρξουν ειρηνικά κι αναζητούν τον επόμενο ηγέτη τους, παράλληλα με την άνιση σχέση που έχουν αναπτύξει με τους εναπομείναντες ανθρώπους. Όταν ο Νόα δει το κοπάδι του να ξεκληρίζεται από την ομάδα του μοχθηρού Πρόξιμους, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι εκδίκησης και αυτογνωσίας.