FreeCinema

Follow us

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2013 (2013)

(19TH ATHENS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL)


Για 19η χρονιά, το καθιερωμένο ραντεβού των Αθηναίων που θέλουν να γιορτάζουν την αγάπη τους για το σινεμά βρίσκει έδαφος σε πέντε κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης. Έτοιμοι για Νύχτες Πρεμιέρας;

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας θα κινηθεί φέτος μεταξύ Odeon Όπερα 1 & 2 (Ακαδημίας 57), Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46) και Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48), για το κέντρο της πόλης, παρέα με το κλασικό του στέκι, τα Δαναός 1 & 2 (Λ. Κηφισίας 109) και θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνοντας πολυαναμενόμενες πρώτες προβολές, το ενδιαφέρον τμήμα των μουσικών ντοκιμαντέρ, θεματικά αφιερώματα και ρετροσπεκτίβες. Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται φέτος στο ελληνικό κομμάτι του προγράμματος, με 93 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους! Οι τελετές έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν στο Παλλάς της Βουκουρεστίου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
€4: Οι δημοσιογραφικές προβολές (για το κοινό)
€5: Η πρώτη απογευματινή προβολή (ώρα έναρξης έως 19:55)
€6: Οι υπόλοιπες βραδινές προβολές (ώρα έναρξης από 20:00)

Οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά δωρεάν εισιτήρια για τις προβολές της ίδιας μέρας, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

nyxtes 2013 1 nyxtes 2013 2 nyxtes 2013 3 nyxtes 2013 4 nyxtes 2013 5 nyxtes 2013 6 nyxtes 2013 7 nyxtes 2013 8 nyxtes 2013 9 nyxtes 2013 10 nyxtes 2013 11 nyxtes 2013 12 nyxtes 2013 13 nyxtes 2013 14


MORE REVIEWS

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

Μετά το τέλος της βασιλείας του Σίζαρ, οι φυλές των πιθήκων αδυνατούν να συνυπάρξουν ειρηνικά κι αναζητούν τον επόμενο ηγέτη τους, παράλληλα με την άνιση σχέση που έχουν αναπτύξει με τους εναπομείναντες ανθρώπους. Όταν ο Νόα δει το κοπάδι του να ξεκληρίζεται από την ομάδα του μοχθηρού Πρόξιμους, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι εκδίκησης και αυτογνωσίας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Δύο έφηβοι επιβιβάζονται κατά λάθος σε εξωγήινο διαστημόπλοιο, το οποίο αποδεικνύεται… χρονομηχανή που τους μεταφέρει στην εποχή των δεινοσαύρων! Με τους κινδύνους να είναι αμέτρητοι και τον χρόνο να τους πιέζει ασφυκτικά, οφείλουν να βρουν ασφαλή τρόπο επιστροφής στο σπίτι τους.

CLUB ZERO

Σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, νεαρή διατροφολόγος διδάσκει σε μικρή ομάδα μαθητών τα νέα ήθη της «ενσυνείδητης διατροφής», προτείνοντας τον περιορισμό της κατανάλωσης τροφής για καλύτερη ευεξία και… το καλό του πλανήτη! Όσο πιο ακραίες θα γίνονται οι οδηγίες / απαιτήσεις της, τόσο περισσότερο θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών της.

DETECTIVE CONAN: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Όταν το πρωτοποριακό σύστημα αναγνώρισης προσώπων της Interpol μπαίνει στο στόχαστρο της Σκοτεινής Οργάνωσης, ο ντετέκτιβ Κονάν αναλαμβάνει να προλάβει τα ολέθρια αποτελέσματα από την πιθανή απώλεια της ρηξικέλευθης τεχνολογίας.

Ο ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ

Κασκαντέρ που «εξαφανίστηκε» από τον χώρο μετά από ατύχημα σε γύρισμα, επιστρέφει στα κινηματογραφικά sets με την ελπίδα να ξανακερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του οπερατέρ, η οποία κάνει ποδαρικό ως σκηνοθέτις με sci-fi περιπέτεια στην Αυστραλία. Η παραγωγός του φιλμ, όμως, τον χρειάζεται για κάτι πιο σημαντικό: πρέπει να εντοπίσει τον πρωταγωνιστή που εκείνος αντικαθιστούσε πάντοτε και έχει χαθεί μυστηριωδώς.