FreeCinema

Follow us

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ (2012)

(THE DEVIL INSIDE)

  • ΕΙΔΟΣ: Τρόμου
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ
  • ΚΑΣΤ: Φερνάντα Αντράντε, Σάιμον Κουόρτερμαν, Έβαν Χέλμουθ, Σούζαν Κρόουλι
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 83’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP

Η κόρη Αμερικάνας, που προ ετών έσφαξε τρόικα επίδοξων εξορκιστών της και νοσηλεύεται σε άσυλο ψυχοπαθών στην Ιταλία, την επισκέπτεται. Μαζί με εικονολήπη που καταγράφει τη «συνεδρία» και ντουέτο εφημερίων πολέμιων του οξαποδώ. Τι θα γίνει όταν το Κακό ψάξει ένα νέο ξενιστή;

Στείλ’ το στο πυρ το εξώτερον, απλώς μην είσαι εσύ, καθώς το έσχατο βδέλυγμα του Χόλιγουντ της φτήνιας εκπηγάζει από το πνεύμα και το σώμα και το αίμα τού όντως δαιμόνιου (αλλά επιχειρηματία) Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ. Με το σταυρό στο χέρι οι αιτίες, για τις οποίες φωτιά θα πέσει και θα κάψει το ψευδοντοκιμαντέρ χρονικό σατανικά υπερφυσικού βεριτέ τρόμου του, είναι: dv κάμερα στο χέρι κουνημένη σε σημείο «τώρα βγάλ’ τα σωθικά σου», χαλκευμένες και όχι από το Μεφιστοφελή λήψεις κλειστού μούφα κυκλώματος, οι «μπου» κλασικοί εωσφορικοί μαιναδισμοί, ακροβατισμοί και οι θρησκειακοί τακτικισμοί εδώ ολωσδιόλου μη πιστευτοί, η διανομή που δεν είχε παπά να τη διαβάσει, ενώ είναι για να πέφτεις σε σπασμούς θυμού η διακήρυξη – ουβερτούρα περί μη εκκλησιαστικής στήριξης του όλου από το… Βατικανό και, αντικαθιστώντας τον επίλογο, η τελική παραπομπή σε ένα site για περαιτέρω «Αποκάλυψη». Ήδη στην Κόλαση (η ίδια η εταιρεία διανομής του, αντί δημοσιογραφικής προβολής είπε… «απεταξάμην»). Μην πας κι εσύ μικρούλη Βελζεβούλη…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Σε λένε Λούσιφερ ή Ρέγκαν; Όχι βέβαια. Ε, αν δε θες ν’ αφρίσεις και ν’ αρχίσεις τα ακατάληπτα (απ’ τα νεύρα σου, όχι επειδή θα είσαι possessed), άσ’ το να πάει άσ‘ το. Στο διάτανο…


MORE REVIEWS

LONGLEGS

Ντετέκτιβ του FBI που παρουσιάζει «παράξενα» δείγματα ενσυναίσθησης σε σχέση με τη δράση ενός επί σειρά δεκαετιών ασύλληπτου serial killer, εντοπίζει σταδιακά τα στοιχεία ενός εκκεντρικού puzzle του οποίου ίσως και η ίδια αποτελεί κομμάτι (από το παρελθόν).

FLY ME TO THE MOON

Καπάτσα δημοσιοσχετίστρια καταφθάνει στη Φλόριντα φορτωμένη με ιδέες χίλιες, ώστε να προσδώσει στη δύσκαμπτη NASA έναν σύγχρονο… pop αέρα! Οι πάλιουρες της υπηρεσίας δεν την παίρνουν με καθόλου καλό μάτι, όμως, εκείνη έχει στα χέρια της το ελευθέρας από δεξί χέρι του Προέδρου, αλλά και εναλλακτικό σχέδιο... τηλεσκηνοθετημένης προσομοίωσης της επικείμενης, κρίσιμης αποστολής του Apollo 11 στη Σελήνη!

ALL THAT JAZZ

«Bye-bye, life. Bye-bye, happiness. Hello, loneliness. I think I'm gonna die.»

ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ

Όταν οι σκελετοί έντεκα γυναικών και κοριτσιών ανακαλύπτονται σε μια έρημο του Νέου Μεξικού, ξεκινά η εξονυχιστική έρευνα για την εντόπιση του ιθύνοντα νου πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, κάτι που οδηγεί σε επιπλοκές και συγκρούσεις μεταξύ του αρχηγού της Αστυνομίας, Κάρτερ, του ντετέκτιβ Ορτέγκα και του πράκτορα Πέτροβικ, τριών ανθρώπων με τελείως διαφορετική μεθοδολογία και agenda.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Στη μεταπολεμική Ρώμη, παντρεμένη γυναίκα με τρία παιδιά ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, ασφυκτιώντας στα αυστηρά δεσμά του πατριαρχικού περιβάλλοντος της εποχής.

MR KLEIN

MR KLEIN

Τι παραπλανητικοί τίτλοι, ρε παιδί μου… Τη μάνα της ξόρκιζε μια και την τραβάγανε κάτι καραγκιόζηδες χωρίς τριπόδι. Του Καφηρέα, μιλάμε!